ایران اینترنشنال
تلویزیون آلمان در گزارشی با اشاره به سرکوب اعتراضات و برنامه جمهوری اسلامی برای شناسایی افراد «بیحجاب» از طریق تشخیص چهره، اعلام کرد یکی از تامینکنندگان دوربینهای مداربسته که برای کنترل راهها استفاده میشود، شرکت بوش بوده است.
بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۱۶ مرداد منتشر شده، شرکت بوش ضمن تایید فروش این دوربینها به ایران اعلام کرده آنها قابلیت استفاده برای تشخیص چهره را ندارند.
در این گزارش مشترک تهیهشده توسط دو گروه رسانهای، با اشاره به سرکوب اعتراضات و برنامه جمهوری اسلامی برای شناسایی افراد بیحجاب از طریق تشخیص چهره، آمده که یکی از تامینکنندگان دوربینهای مداربسته که برای کنترل راهها و معابر استفاده میشود، شرکت بوش بوده است.
بوش تایید کرده که در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی هشت هزار دوربین امنیتی را به ایران فروخته، اما اعلام کرده که این دوربینها نمیتوانند، به صورت تماما اتوماتیک برای تشخیص چهره استفاده شوند زیرا نرمافزار تشخیص چهره بیومتریک روی آنها نصب نشده است.
در این گزارش همچنین به برگزاری دوره آموزشی امنیت ویدیوهای نظارت تصویری بوش در دانشگاه خاتم تهران اشاره شده که در آن مواردی چون آنالیز تصویر و تشخیص چهره آموزش داده شده است.
با این حال شرکت بوش گفته هیچ یک از کارکنان این شرکت آموزشی را درباره تشخیص چهره در دانشگاه خاتم ارائه نکردهاند.
در این گزارش مصاحبه برخی از افراد مخالف حکومت منتشر و هویت آنان پنهان نگه داشته است.
یکی از آنان گفته است که با استفاده از این دوربینها رژیم میتواند از تجمع مردم برای تظاهرات مطلع شود.
این مخالفان همچنین گفتهاند: «اگر همزمان بیش از پنج یا ۱۰ نفر در تصویر دوربین ظاهر شوند، زنگ هشدار به نزدیکترین ایستگاه ارسال میشود و سپس نیروهای امنیتی ظاهر میشوند.»
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی پیشتر اعلام کرده که از دوربینهای هوشمند تشخیص چهره برای شناسایی هویت زنانی استفاده میکند که تن به حجاب اجباری نمیدهند.
پیش از این در گزارشهایی اعلام شده که چین این فناوری را در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده است. چین در تولید و استفاده از فناوریهای نظارتی علیه شهروندان خود مشهور است.
آخرین تخمینها نشان میدهند در این کشور بیش از ۵۴۰ میلیون دوربین شهری نصب شده است. به عبارت دیگر در این کشور به ازای هر سه نفر بیش از یک دوربین نظارتی وجود دارد.