فضاپیمای لونا-۲۵ روسیه پس از نقص فنی به سطح ماه برخورد کرد و منهدم شد

دوشنبه, 30ام مرداد, 1402
اندازه قلم متن

ایران اینترنشنال

تقریبا نیم قرن پس از آخرین ماموریت موفق روسیه در زمینه کاوش کره ماه، سازمان فضایی فدرال روسیه اعلام کرد که فضاپیمای لونا-۲۵ به دلیل نقض فنی از کنترل خارج شد و به سطح ماه برخورد کرد.

آژانس فضایی اعلام کرد کاوشگر لونا-۲۵ که اولین کاوشگر روسیه پرتاب شده به ماه از سال ۱۹۷۶ به شمار می‌رفت، در پی حادثه ای در روز شنبه هنگام عملیات خود قبل از فرود، به سطح ماه برخورد کرد.

روسکوسموس روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای نوشت که این فضاپیما پس از «تکانه‌ای برای شکل‌گیری مدار بیضوی قبل از فرود روی ماه»، «حدود ساعت ۲.۵۷ بعد از ظهر (به وقت روسیه) روز شنبه ارتباط با لونا-۲۵ قطع شد.

آژانس فضایی روسیه گفت: «اقدامات انجام شده در ۱۹ و ۲۰ آگوست برای جست‌وجوی دستگاه و برقراری تماس با آن هیچ نتیجه‌ای نداشت.»

به گفته روسکوسموس، سازمان فضایی فدرال روسیه، فضاپیما به مداری غیر از مدار برنامه‌ریزی شده تغییر مکان داده بود.

همچنین بر اساس نتیجه‌گیری اولیه این سازمان، این فضاپیما «به دنبال برخورد با سطح ماه از کار افتاده است».

این در حالی است که ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه وعده داده بود که برنامه فضایی روسیه را با وجود مشکلات مالی، رسوایی‌های فساد و انزوای روسیه به دلیل تهاجم علیه اوکراین ادامه دهد.

اما پیشتر یوری بوریسوف، رییس آژانس فضایی روسیه ماموریت لونا-۲۵ را که قصد داشت انگیزه جدیدی به بخش فضایی روسیه بدهد، «خطرناک» توصیف کرده بود.

او در ژوئن گذشته اعلام کرد: «احتمال موفقیت چنین ماموریت‌هایی حدود ۷۰ درصد تخمین زده می‌شود».

لونا-۲۵ ده روز پیش از خاور دور روسیه برخاست و روز چهارشنبه گذشته با موفقیت در مدار ماه قرار گرفت.

فرود آن روی ماه برای دوشنبه در قطب جنوب ماه برنامه‌ریزی شده بود. فرود در این منطقه در صورت موفقیت اولین بار بود، زیرا تاکنون، فضاپیماها در منطقه استوایی ماه فرود آمده بودند.

ماموریت این کاوشگر ماه قرار بود یک سال طول بکشد و به جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل نمونه‌های خاک ماه بپردازد.

رسانه‌ها این شکست آژانس فضایی روسیه در بحبوحه رقابت‌های جهانی را نشانگر مشکلات صنعت فضایی روسیه از جمله فساد و فقدان نوآوری و همکاری کشورهای دیگر دانسته‌اند.

در سال‌های اخیر، مسابقه جدیدی برای کاوش ماه آغاز شده و علاوه بر روسیه، ایالات متحده، چین، هند و کره جنوبی نیز برنامه‌هایی در این زمینه داشته‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.