رادیو فردا
دو روز پس از آن که رهبر جمهوری اسلامی از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی تمجید کرد، مولوی عبدالحمید رهبر سنیهای ایران نسبت به خلف وعدههای ابراهیم رئیسی به ویژه وعدههایش به اهل سنت اعتراض کرد.
عبدالحمید اسماعیلزهی روز جمعه دهم شهریور در سخنرانی هفتگی خود در نمازجمعه زاهدان درباره عملکرد دولت ابراهیم رئیسی گفت که این دولت «به هیچ کدام از وعدههایش» به اهل سنت که در دوران انتخابات مطرح کرده بود، عمل نکرده است.
او که همزمان با هفته موسوم به «هفته دولت» سخن میگفت، اضافه کرد که انتصاب استاندار، معاون وزیر، یا سفیر از اهل سنت از این وعدهها بود.
مولوی عبدالحمید با این حال گفت که خواستههای اصلی اهل سنت همان خواستههای کل مردم ایران، از جمله رسیدگی به مشکلات اقتصادی و بهبود روابط جمهوری اسلامی با دنیاست.
منابع محلی گزارش دادند که همزمان با سخنرانی مولوی عبدالحمید اینترنت زاهدان و برخی دیگر از شهرهای بلوچستان دچار اختلال شدید شد.
انتقادهای مولوی عبدالحمید از دولت رئیسی در حالی مطرح شد که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در دیدار با اعضای هیئت دولت، گفته بود: «در مورد این دولت علاوه بر کمک، بنده با نگاه به این دو ساله، تمجید هم میخواهم بکنم.»
رهبر جمهوری اسلامی ضمن این ادعا که اقدامات این دولت برای مردم «آن اندازه که شایسته و حقش است» گفته نشده، افزود در دوران ریاست جمهوری رئیسی «تعداد قابل توجهی از شاخصهای اقتصاد کلان، رشد و پیشرفت را نشان میدهد».
این در حالی است که گزارشهای اقتصادی حاکی از افزایش بحرانهای متعدد اقتصادی از جمله تورم، بحران مسکن و کمبود کالاهای اساسی است.
مولوی عبدالحمید که همواره در سخنرانیهای خود به حل نشدن مسائل اقتصادی در ایران اشاره کرده، این بار نابرابریها در زمینه اقوام و مذاهب مختلف در ایران را برجسته کرد.
او به عنوان نمونه گفت که نیروهای مسلح ایران در دوران جمهوری اسلامی از اقوام سنیمذهب مختلف کشور خالی هستند، در حالی که پیش از انقلاب، اهل سنت حتی در فرماندهی نیروهای مسلح حضور داشتند.
چهره مذهبی اهل سنت ایران همچنین از این که جمهوری اسلامی حتی یک وزیر اهل سنت در کابینههای مختلف خود نداشته، انتقاد کرد و گفت که نبود اهل سنت در کابینه وزرا به معنی عدم شایستگی آنها نبوده و «به جرات میتوان گفت که شایستهسالاری در ایران نبوده است.»
او به دیگر تبعیضها در مورد اهل سنت در جمهوری اسلامی اشاره کرد و بار دیگر یادآوری کرد که اهل سنت اجازه تاسیس مسجد در تهران را هم ندارند.
مولوی عبدالحمید خواستار آن شد که مدیریت اماکن مذهبی اهل سنت ایران به دست خود اهل سنت باشد و حکومت فقط نظارت کند.
او ضمن اشاره به تبعیضها و محدودیتها علیه دیگر مذاهب و ادیان در ایران، بار دیگر وجود «دین دولتی» در کشور را محکوم کرد و بدون ذکر نام کشور دیگری، گفت در هیچ جای دنیا نباید دین حاکم شود.
در دو سال گذشته که گروه طالبان در افغانستان، کشور هممرز با ایران به قدرت رسیده، قوانین سختگیرانه مذهبی به اجرا گذاشته شده است.