مجموع زیان انباشته ایران خودرو و سایپا به حدود ۳ برابر سرمایه آنها رسید

سه شنبه, 2ام آبان, 1402
اندازه قلم متن

مجموع زیان انباشته دو شرکت‌ خودروسازی ایران خودرو و سایپا در نیمه نخست امسال به حدود ۱۴۳ هزار میلیارد تومان رسید که حدود ۳ برابر سرمایه ثبت‌شده آنهاست.

بر اساس صورت‌های مالی منتشر شده از سوی این دو خودروساز، زیان انباشته ایران خودرو در پایان شهریورماه امسال به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با زیان انباشته این شرکت در مدت مشابه پارسال، بیشتر از ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

زیان خالص شرکت ایران خودرو در شش ماه نخست سال، ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود. زیان خالص ایران خودرو در این دوره در مقایسه با عملکرد شش ماه نخست سال ۱۴۰۱ بیش از ۶۷ درصد افزایش یافته است.

زیان خالص شرکت سایپا، دیگر خودروساز بزرگ دولتی نیز در پایان ۶ ماه نخست سال، بالغ بر ۷ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان بود که نسبت به زیان خالص این شرکت در مدت مشابه سال قبل، حدود ۴.۵ برابر بیشتر شده است.

زیان انباشته شرکت سایپا در پایان شهریورماه امسال نیز به بیش از ۴۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید، زیان انباشته سایپا در پایان نیمه نخست پارسال، بیش از ۳۸ هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان گزارش شد که نشان می‌دهد زیان انباشته این خودروساز، در این دوره حدود ۱۹ درصد بیشتر شده است.

بر اساس گزارش‌های شش ماهه خودروسازان، ایران‌خودرو به ازای هر سهم بیش از ۷۴ تومان زیان و سایپا نیز زیانی ۳۷ تومانی به ازای هر سهم شناسایی کردند.

پیش از این زیان انباشته دو گروه خودروسازی ایران خودرو و سایپا بر اساس صورت‌های تلفیقی شرکت‌های زیر مجموعه این دو گروه خودروسازی در پایان پارسال حدود ۱۶۴ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود، با تداوم زیان‌دهی این دو شرکت احتمال افزایش زیان انباشته گروه‌های خودروسازی در پایان امسال بسیار زیاد است.

انتشار صورت‌های مالی شش ماهه دو خودروساز بزرگ دولتی با ناامیدی سهامداران این دو شرکت همراه بود و تداوم زیان‌کاری خودروسازان بر وضعیت شاخص‌های بورس نیز اثرگذار بود.

به طوریکه شاخص کل بورس در روز دوشنبه، بیش از ۱۰ هزار واحد معادل نیم درصد کاهش یافت.

همزمان با انتشار گزارش‌های مالی ناامیدکننده دو خودروساز بزرگ دولتی، عباس علی‌آبادی، وزیر صمت از تلاش برای شکستن انحصار در بازار خودرو و حذف قیمت‌گذاری دستوری خبر داد و از مردم خواست برای خرید خودرو عجله نکنند.

طبق ارزیابی وزیر صمت، شرایط رو به بهبود است و با واردات خودرو، افزایش تولید و سیاست های دولت، آرامش به بازار خودرو بر می‌گردد.

وزیر صمت همچنین از ابلاغ قریب الوقوع آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده خبر داد که به گفته او هفته گذشته در هیات دولت تصویب شده است.

به گفته علی‌آبادی در این آیین‌نامه، کمیته ناظری تعیین شده تا مراقبت کند که توده مردم از این موضوع آسیب نبینند، وزیر صمت به ترکیب این کمیته ناظر اشاره‌ای نکرده است.

انتقاد از عملکرد خودروسازان داخلی در ماه‌های گذشته بالا گرفته و حتی محمدحسین طاهری، دبیر ستاد امر به معروف نیز از قیمت‌گذاری به گفته او بی ضابطه خودرو توسط شورای رقابت انتقاد کرد و گفت: همین برای نابودی نظام بس است.

محمد حسین طاهری پرسید چگونه قیمت یک خودروی ۴۰۰ میلیون تومانی با اضافه کردن آپشن به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند درحالی که قرار بود قیمت‌ها را اصلاح کنند اما نتوانستند قیمت بازار را کاهش بدهند به جای آن قیمت کارخانه را افزایش دادند.

خودروسازان و مقام‌های دولتی در وزارت صمت، قیمت گذاری دستوری برای خودروهای تولیدی و همچنین مشکلات افزایش نرخ ارز و تامین قطعات تحت تاثیر تحریم‌ها را از جمله عوامل زیان‌‌دهی این شرکت‌های عنوان می‌کنند، اما صاحب‌نظران حوزه صنعت خودرو ناکارآمدی مدیران، انحصار در بخش تولید خودرو و رقابتی نبودن این صنعت و همچنین ساختار مدیریتی و مالکیتی خودروسازان را از جمله دلایل زیان‌دهی خودروسازان اعلام می‌کنند.

از: ایران اینترنشنال 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.