تورم مهمترین چالش اقتصاد ایران که معیشت بخش بزرگی از جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.
آمارهای اقتصادی منتشر شده توسط مسئولان جمهوری اسلامی این روزها به یکی از محورهای انتقادات کارشناسان و اقتصاددانان تبدیل شده است و اکثر آنها بر این باورند که آمارها «گزینشی» منتشر میشود و معیشت مردم نشانی از بهبود شاخصها ندارد.
وبسایت «اقتصاد آنلاین» به نقل از علی قنبری، اقتصاددان و استاد دانشگاه نوشت که «بانک مرکزی منتظر است ببیند در کدام ماه آمارها مثبت است و سپس آن را رسانهای کند.»
قنبری گفته هرچند طبق ادعای آمارهای رسمی اعلام شده روند پایه پولی و نقدینگی کاهشی و همگرا شده؛ اما «مردم به هیچ عنوان اثری از این کاهش در سفره خود احساس نمیکنند.»
قنبری رشد اقتصادی ۷/۹ درصدی بهار که در آمارهای بانک مرکزی ادعا شده را ناشی افزایش درآمدهای نفتی دانسته و گفته است این رشد عملا نتوانسته تاثیر خاصی روی معیشت مردم داشته باشد.
ادعاهای مدیران مبنی بر رشد اقتصادی و بهبود شرایط در حالی است که معیشت مردم به تنگی نفس افتاده است و وضعیت برای کارگران و بازنشستگان بسیار بغرنج شده است.
عقبماندگی درآمد از هزینه ماههاست اعتراضات و تجمعات معیشتی بازنشستگان را در پی داشته است. در همین رابطه گروهی از بازنشستگان امروز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در مقابل سازمان برنامه و بودجه دست به تجمع زدند.
در تهران همچنین جمعی از بازنشستگان مخابرات منطقه تهران نیز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان مقابل دفتر ستادی شرکت مخابرات ایران دست به تجمع و راهپیمائی زدند.
تجمعات بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور نیز گزارش شده است که عمده دلیل این اعتراضات موضوعات معیشتی است.
از: صدای آمریکا