تبعات تورم مسکن؛ کاهش «ازدواج»، سقوط زاد و ولد

شنبه, 25ام آذر, 1402
اندازه قلم متن

تبلیغ فرزندآوری در ایران

یک روزنامه در ایران به تبعات ناشی از تورم بی‌سابقه مسکن پرداخته و نوشته است که کشور سال گذشته با کاهش «ازدواج» و «زاد و ولد» روبرو بوده است که از نگاه برخی‌ها، ناشی از تغییرات «سبک‌زندگی» و رواج زندگی مجردی تلقی می‌شود.

روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشته است که واقعیت معادله جدید جمعیتی، فراتر از این تغییر است و «ریشه اقتصادی» دارد.

برهمین اساس اعلام شده که بررسی‌‌ها نشان می‌دهد فاکتور «هزینه خرید و تامین مسکن» طی سال‌های عصر جهش قیمت‌ها، در نقش ترمز «فرزندآوری» عمل کرده است.

آنطور که این روزنامه نوشته است شروع بحران تورم مسکن ابتدا به مستاجر شدن اکثر زوج‌های جدید و سپس به کاهش میل به ازدواج منجر شده است.

در این گزارش تاکید شده است که «ابرهزینه اجاره در سبد هزینه‌ خانوارها» باعث انصراف از «داشتن فرزند» شده است.

گزارش نویس این روزنامه در بررسی داده‌‌‌های رسمی از روند ازدواج و فرزندآوری در بیش ‌‌‌از یک دهه گذشته موضوعی را منعکس کرده که نشان می‌دهد، «رابطه کاملا معنادار بین تورم مسکن و رشد جمعیت از محل زاد و ولد» وجود داشته است.

از همین رو در این گزارش آمده است که بخش قابل‌ توجهی از خانوارهای ایرانی در مواجهه با افزایش هزینه خرید یا اجاره مسکن، به نوعی «داشتن فرزند را از اولویت زندگی‌‌‌شان خارج کرده‌‌‌اند.»

در بخش دیگری از گزارش به موضوع ازدواج پرداخته شده که نشان می‌دهد زمانی که «هزینه خرید مسکن» و «هزینه اجاره‌‌‌نشینی» صعود تند را تجربه کرد، آمار رسمی ازدواج با بیشترین کاهش سالانه روبه‌رو شد.

این اتفاق در حوزه تشکیل خانواده و «فرزندآوری» در حالی رخ داده است که در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی به دنبال اجرای سیاست افزایش جمعیت در کشور بوده است.

مشکلات معیشتی و سخت شدن گذران زندگی در ایران درحالی مانع تشکیل زندگی مشترک و «فرزندآوری» شده است که سیاست‌گذاران کماکان بدون در نظر داشتن تاثیر عوامل و محرک‌های اصلی برای این موضوع، در حال وضع قوانین جدید برای افزایش زاد و ولد هستند به‌طوری‌که در یکی از آخرین موارد شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: «تاهل و داشتن فرزند برای عضویت در هیات علمی دانشگاه‌های ایران امتیاز محسوب می‌شود.»

بانک مرکزی جمهوری اسلامی نیز در فروردین ماه سال جاری در بخشنامه‌ای اعلام کرد به مردانی که سربازی اجباری نرفته‌اند نیز وام ازدواج و «فرزندآوری» تعلق خواهد گرفت.

این سیاست‌ها از زمانی تشدید شد که در آبان‌ ماه سال ۱۳۹۲ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از ضرورت افزایش جمعیت ایران تا ۱۵۰ میلیون نفر سخن گفت و مقامات از راه‌های مختلف مانند تغییر محتوای کتاب‌های درسی، رسانه‌ها و نصب تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر و یا تصویب تسهیلات بانکی به ترویج «فرزندآوری» پرداخته‌اند.

از: صدای آمریکا

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.