ایران اینرتنشنال
جمعی از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه هنر در بیانیهای در مورد صدور حکم چهار سال حبس برای سپیده رشنو نوشتند: «ناگفته پیداست چهار سال اسارت سیاه، تغییری در حقیقت تو ایجاد نخواهد کرد. در حقیقت شجاعت و آزادگی تو، حقیقت شوریدگی و رهایی تو. کنار تو ایستادهایم؛ همراهیم و همدرد.»
امضاکنندگان این بیانیه که با عنوان «شما به آگاهی و ارادهها باختهاید» نوشته شده، تاکید کردند: «سپیده به جرم ایستادن پای یکی از اولیهترین حقوق انسانی یعنی حق انتخاب نوع پوشش به چهار سال حبس محکوم شده است.»
سپیده رشنو، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، روز چهاردهم آذر در واکنش به صدور احکام حبس علیه خود در ارتباط با دو پرونده، در اینستاگرامش نوشت: «چهار سال حبس به خاطر داشتن مو به همان اندازه بلاهت محض است که انگار کسی را به خاطر داشتن دست یا پا زندانی کنند.»
او در ادامه نوشت: «فقط کاش میتوانستم به خانوادهام بفهمانم که سرافکنده نیستم. رنجشان را نمیخواستم. به پدرم بفهمانم که زندانی شدن دخترش مایه ننگ نیست و آدمهای آن روستای ما هم دارند تغییر میکنند. به خواهرم بگویم که زندانی شدن من را از دوقلوها قایم نکن.»
رشنو با تاکید بر ادامه ایستادگی برای حقوق خود و آینده مردم ایران، خطاب به صادرکنندگان این احکام گفت: «شما هم خوشحال نباشید. چهار سال اسارت سیاه نمیتواند تغییری در حقیقت ایجاد کند. شما به آگاهی و ارادهها باختهاید.»
اکنون جمعی از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه هنر در بیانیه خود خطاب به سپیده رشنو نوشتهاند که حکم صادر شده در حقیقت شجاعت و آزادگی او و حقیقت شوریدگی و رهاییاش تاثیری نخواهد داشت.
آنها در پایان این بیانیه، جملهای از کتاب «التفهیم»، نوشته ابوریحان بیرونی را نقل کردهاند که میگوید: «زیرا که چون آفتاب فرو شود افق سرخ بماند از پس او. آن گاه سرخی برود و آن سپیدی بر پهنا بماند که برابر سپیده صبح است.»
میلاد پناهیپور، وکیل سپیده رشنو، روز چهاردهم آذر با اعلام خبر تشکیل پرونده سوم برای موکلش به شبکه شرق گفت دادگاه تجدید نظر او را به اتهام «انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی» به چهار ماه حبس قطعی محکوم کرد. او مجموعا در دو پرونده به سه سال و ۱۱ ماه حبس قطعی محکوم شده است.
تیر ماه سال ۱۴۰۱ ویدیویی در رسانههای اجتماعی منتشر شد که مقاومت یک زن را در مقابل تذکر حجاب زنی دیگر در یک اتوبوس بیآرتی در تهران نشان میداد که در نهایت مسافران فرد تذکردهنده را از اتوبوس بیرون کردند.
سپیده رشنو همان زن مخالف حجاب اجباری بود که در پی انتشار این ویدیو، شامگاه ۲۵ تیر سال گذشته بازداشت شد.
رشنو سال گذشته و پس از پخش اعتراف اجباری او در شهریور ۱۴۰۱ با وثیقه آزاد شد.
در پی پخش اعتراف اجباری این داستاننویس از تلویزیون جمهوری اسلامی، موجی از محکومیت این اقدام و همدلی با رشنو در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.
این داستاننویس معترض به حجاب اجباری هفتم خرداد ماه امسال از پروندهسازی جدید جمهوری اسلامی علیه خود خبر داد و گفت از او خواسته شده برای دفاع از «اتهام انتسابی»، در دادسرای اوین حاضر شود.
حدود دو هفته قبل از این ابلاغیه، رشنو با نشر عکسی بدون حجاب اجباری در اینستاگرامش نوشت که دانشگاه الزهرا به دلیل نداشتن «پوشش تحمیلی»، دو ترم او را تعلیق کرده است.
این فعال ضد حجاب اجباری همچنین در اینستاگرام خود نوشت هر قدر تلاش کرده، هیچ مکانی حاضر نشده برای مراسم رونمایی از کتاب شعرش میزبان او باشد که احتمالا این کار به دلیل ترس از پلمب شدن بوده است.
«درخت نام اوست» عنوان مجموعه شعر رشنو است که پس از انتشار در مدت کوتاهی به چاپ هفتم رسید.