سیل در سیستان و بلوچستان ۸ کشته بر جای گذاشت

پنجشنبه, 30ام فروردین, 1403
اندازه قلم متن

ایران اینترنشنال

سیل و بارندگی شدید در استان سیستان و بلوچستان تا روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین دست‌کم هشت کشته بر جای گذاشت. شماری از کاربران وابسته به حکومت در رسانه‌های اجتماعی که شهروندان از آنان با نام «ارزشی» یاد می‌کنند، بی‌توجه به این شرایط، آمدن سیل در دوبی را مسخره می‌کنند.

در جریان سیل سیستان و بلوچستان، خانه‌های بسیاری از شهروندان در کنارک و زرآباد زیر آب رفته است، هشت نفر کشته و دست‌کم دو نفر مفقود شده‌اند.

در میان کشته‌شدگان یک دختر ۹ ساله و دو نوجوان ۱۷ ساله هستند که در رودخانه‌های روستای کهورتاک از توابع «هشتبندی» و «درهمان لیردف» غرق شدند.

پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌ احمر روز پنج‌شنبه گزارش داد در جریان سیل و آب‌گرفتگی دو روز گذشته در هشت استان بوشهر، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد به پنج هزار و ۳۰۰ نفر امدادرسانی شده است.

جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد از همان «شب نخست شروع سیلاب در ۲۸ فروردین»، ۱۰ تیم امدادی به مناطق سیل‌زده اعزام و عملیات تخلیه آب و گِل‌و‌لای از واحد‌های مسکونی در مناطق شهری و روستایی انجام گرفته است.

هم‌زمان گزارش‌های مردمی حاکی از آن است که دور جدید بارش‌های فصلی، وقوع سیل و آب‌گرفتگی در سیستان و بلوچستان از روز یک‌شنبه ۲۶ فروردین و در فقدان امدادرسانی دولتی آغاز شد.

سازمان هواشناسی تنها برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در این استان هشدار سطح قرمز صادر کرده بود.

کاربران ارزشی بی‌توجه به بحران ایران، سیل دوبی را مسخره می‌کنند

با وجود بحران جاری در استان‌های جنوبی ایران، شمار زیادی از کاربران حکومتی رسانه‌های اجتماعی روز پنج‌شنبه به صورت هماهنگ پست‌هایی درباره سیل در امارات متحده عربی منتشر کردند.

یک آخوند، «توییت نزدن» کاربران را درباره سیل دوبی به «خودتحقیر و غرب‌پرست» بودن آنان نسبت داد.

حسابی کاربری با نام «صدای افغان» نیز وقوع سیل در دوبی را به دلیل «کمک دولت امارات متحده عربی به اسرائیل» در پی حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی عنوان کرد.

کاربری دیگر با حمله به شبکه شرق که از «بارش و سیلاب در بیابان دوبی» خبر داده است، نوشت: «تا دیروز الگوی توسعه بود و بهشت غرب‌گراهای داخلی. به یک‌باره شد بیابان دوبی.»

سیل و طوفان در امارات متحده عربی که طی ۷۵سال گذشته در این کشور بی‌سابقه بوده، تا کنون منجر به مرگ یک نفر شده است.

مسدود شدن جاده‌ها و خسارت به خانه‌های شهروندان در سیستان و بلوچستان

در پی وقوع سیل، روز یک‌شنبه ده‌ها منزل مسکونی در دهستان‌های شهرستان سراوان زیر آب رفتند و تخریب شدند.

در این روز بر اثر بارش باران در کارواندر خاش، سه تن از مهندسان راه‌سازی به نام‌های احسان نظری، محمدرضا ریحانی و منصور دلیری، در سیل مفقود و پس از ساعت‌ها پیکر آنان پیدا شد.

یک تن دیگر از نیروهای راه‌سازی راه‌آهن نیز در جریان این سیل مفقود شد.

در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه کمپین فعالین بلوچ خبر داد بر اثر بارش‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی، جاده «گنزوک به بمپشت» در حوالی شهرستان سیب و سوران تخریب و محور ارتباطی ۲۵ روستای بخش جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان مسدود شد.

روز ۲۸ فروردین خبری درباره انسداد مسیر کستگ و زردبن به پیشین و از بین رفتن راه ارتباطی هزاران شهروند منتشر شد. این مسیر در سیل اسفند ۱۴۰۲ نیز تخریب شده بود.

در جریان سیل شدید پیشین در این منطقه، بیش از ۱۰ هزار نفر صدمه دیدند.

در این روز علاوه بر سیستان و بلوچستان در چند استان دیگر ایران مانند هرمزگان، کرمان و بوشهر نیز هشدار سطح قرمز هواشناسی صادر شد.

اداره‌کل مدیریت بحران استانداری کرمان اعلام کرد به دلیل طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب، دستور تخلیه سه روستا در جازموریان صادر شده است.

این اداره‌کل از مردم خواست هرچه سریع‌تر خانه‌هایشان را تخلیه کنند و به مکان‌های امن پناه ببرند.

تصاویر منتشر شده از این شهرستان حاکی از ورود سیلاب به خانه‌های مردم و ایجاد خسارت در مزارع روستاهای جازموریان است.

یکی از شهروندان با ارسال ویدیویی، آب‌گرفتگی خیابان‌ها را در پی ورود سیل به کنارک سیستان و بلوچستان نشان داد و گفت: «دو روز از ورود سیل گذشته و هیچ خبری از مسئولان نیست.»

روز چهارشنبه ۲۹ فروردین تصاویر و گزارش‌هایی از آب‌گرفتگی خیابان‌های زاهدان و چابهار در پی بارندگی‌های شدید منتشر شد.

در چابهار، خانه‌های اهالی مرادآباد به دلیل لایروبی نشدن رودخانه‌ها، دست‌کم «یک متر» زیر آب رفت و در فقدان امدادرسانی دولتی، شهروندان با استفاده از امکانات محدود و بیل و کلنگ، مسیرها را برای تخلیه آب باز کردند.

در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه تصاویری از طغیان رودخانه، سیل و آب‌گرفتگی معابر و خانه‌ها و مزارع کشاورزی در دشت مهران رودبار جنوب، ایرانشهر، قصرقند و پزم و کنارک نیز منتشر شد.

بی‌توجهی جمهوری اسلامی به زیرساخت‌ها به ویژه در استان سیستان و بلوچستان و لایروبی نکردن رودخانه‌ها و نبود سیستم مناسب شهری و کانال‌های آب باعث شده است سیلاب‌ها و بارندگی‌های فصلی هر ساله تلفات جانی و خسارات مالی چشم‌گیری بر جای بگذارد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.