روز شنبه هفتم ماه ژولای جاری دو تن از خرده واسطه های تجاری از اهل شهر فلاحیه ( شادگان) در مسیر بوشهر- دیلم مورد اصابت گلوله ماموران نیروی انتظامی قرار گرفته و جان خود را از دست دادند. جان باخته گان، علی آلبوغبیش فرزند رمضان جوان عربی است که در همان لحظات اولیه جان خود را در اثر اصابت تیر نیروهای انتظامی از دست داده و فرد دوم سید حسین حسینی است که در حین انتقال به بیمارستان شهر بوشهر فوت کرد.
دو فرد مذکور بدلیل داشتن کالای مجاز الاتجاره در یک ایست بازرسی مورد تعرض نیروی انتظامی قرار گرفته، و در حین گریز از نقطه بازرسی هدف تیراندازی خودسرانه ماموران قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.
هزاران جوان عرب اهوازی بدلیل بیکاری گسترده، به منظور کار و کسب روزی خود و خانواده هایشان اقدام به خریدن کالاهایی نظیر البسه، پارچه، سیگار، لوازم آرایشی و غیره، از شهرهای بوشهر و بندرعباس و فروش آنها در شهرهای مختلف جنوب می نمایند. این جویندگان روزی همواره در معرض بدرفتاریها و خشونت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی بوده اند.
تبعیض فراگیر در محرومیت جوانان عرب از اشتغال در شهرهایشان، و همچنین تعطیلی واحدهای صنعتی و شرکت ها و عدم توجه به معضل بیکاری در مناطق عرب نشین باعث بالا رفتن نرخ بیکاری شده است. در این زمینه در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۳عبدالحسین مقتدایی استاندار گفته است که این استان در جایگاه سی ودوم اشتغال قرار دارد و این امر بیانگر گسترده بودن معضل بیکاری در این اقلیم زرخیز است.
بر اساس پژوهشی که “دکتر حسین محققی کمال” در رابطه با سلامت و رفاه اجتماعی در تاریخ ۱۲خرداد ۱۳۹۳ در خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است، در زمینه نرخ سرانه تولید ناخالص ملی بیشترین نرخ سرانه تولید ناخالص را اقلیم اهواز دارد اما با این وجود نرخ بیکاری در این اقلیم بالاترین نرخ بیکاری در کشور است. علاوه بر این حدود ۴۰درصد مردم اقلیم اهواز در اماکن غیررسمی زندگی می کنند که هر ماه باید اجارههای کمرشکن و رو به رشد را با درآمد کارگری و دستفروشی یا با بیکاری مزمن بپردازند.
اخیراً نماینده دشت آزادگان( دست میسان) در مجلس شورای اسلامی ایران آقای ناصر صالحی گفته است که نرخ بیکاری در این شهرستان و شهر حویزه ۳۶,۷ درصد است. آمارهای رسمی حکایت از بالا بودن نرخ بیکاری در دیگر شهرهای اقلیم اهواز دارد. پیشتر شریف حسینی نماینده شهر اهواز نیز اعلام کرده بود که نرخ بیکاری در مناطق عرب نشین بیش از ۵۰ درصد است. همچنین طبق پژوهشی که پیشتر دانشگاه اهواز انجام داده است مناطق عرب نشین حاشیه شهر اهواز دارای نرخ بیکاری بسیار بالا بوده و در برخی از آنها نرخ بیکاری به ۷۰ درصد می رسد.
جان باخته گان عرب نمونه ای از هزاران جوان عرب هستند که در راه کسب رزق و روزی مورد تعرض نیروهای امنیتی و انتظامی قرار می گیرند.
بنا به اطلاع فعالان حقوق بشر، تاکنون پیکر دو جوان عرب کشته شده به خانواده هایشان تحویل داده نشده است.