سه زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند/ رهایی یک زندانی از چوبه دار

سه شنبه, 16ام مرداد, 1403
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – حکم سه زندانی که پیشتر در پرونده‌هایی جداگانه از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان‌ عادل آباد شیراز به اجرا درآمد. همچنین، یک زندانی در تهران که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.

هویت این زندانیان، جواد امیری، ۳۵ ساله، نقی قربانی، حدودا ۴۰ ساله، هردو اهل بندرعباس و رضا (حمید) رستمی، ۳۲ ساله و اهل منطقه سهل‌آباد شیراز گزارش شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: جواد امیری و نقی قربانی از حدود سه سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام حمل مواد مخدر در شیراز بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. رضا رستمی نیز از حدود چهار سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

بر اساس این گزارش، این زندانیان چند روز قبل از اجرای حکم اعدام از زندان پیربنوی شیراز به زندان عادل آباد این شهر منتقل شده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

یک رندانی در تهران از اعدام رهایی یافت

به گزارش همشهری آنلاین، یک زندانی محکوم به اعدام از چوبه دار نجات یافت.

بر اساس این گزارش، در اواسط مرداد ۱۳۹۹، گزارشی از قتل یک جوان در جریان درگیری خیابانی به پلیس تهران اعلام شد. مقتول به همراه دوستش در حال حرکت با موتورسیکلت بودند که راننده یک پراید به دلیل عجله و عصبانیت آنها را زیر گرفت. مقتول به بیمارستان منتقل شد اما بر اثر جراحات وارده جان باخت.

در نهایت راننده پراید بازداشت و به قتل اعتراف کرد. او در اعترافات خود از عصبانیت در لحظه حادثه سخن گفت و ابراز پشیمانی کرد. در دادگاه، راننده به اعدام محکوم شد و حکم پس از تایید دیوان عالی کشور به مرحله اجرا رسید. در لحظات آخر، خانواده مقتول به او مهلت زندگی دادند و تیم صلح و سازش دادسرای جنایی تهران پیگیر گرفتن رضایت از خانواده مقتول شد.

در این گزارش آمده است که پس از برگزاری شش جلسه صلح و سازش به ریاست قاضی شیما جعفرمحمدی، دادیار شعبه سوم اجرای احکام، اولیای دم تصمیم به بخشش قاتل گرفتند. نهایتا متهم اکنون برای جنبه عمومی جرم محاکمه خواهد شد.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.