افزایش کشته‌شدگان حمله روز جمعه اسرائیل به بیروت به ۳۷ نفر از جمله ۱۶ فرمانده و مقام ارشد حزب‌الله

شنبه, 31ام شهریور, 1403
اندازه قلم متن

احمد وهبی و ابراهیم عقیل، از فرماندهان ارشد حزب‌الله که هر دو در حمله هوایی اسرائیل  به جنوب لبنان کشته شدند

احمد وهبی و ابراهیم عقیل، از فرماندهان ارشد حزب‌الله که هر دو در حمله هوایی اسرائیل به جنوب لبنان کشته شدند

به گفته وزیر بهداشت لبنان شمار کشته‌شدگان حمله هوایی روز جمعه، ۳۰ شهریور، اسرائیل به منطقه‌ای در حومه جنوبی بیروت، به دستکم ۳۷ نفر افزایش پیدا کرده است که چندین کودک هم در میان کشته‌شدگان هستند.

ارتش اسرائیل در آنچه که آن را «حمله دقیق» توصیف می کند، می‌گوید ۱۶ مقام و فرمانده ارشد حزب‌الله نیز در میان کشته‌شدگان هستند. ‌‌

پیش‌تر حزب‌الله از کشته شدن ابراهیم عقیل از فرماندهان ارشد حزب‌الله و احمد وهبی، از فرماندهان گردان رضوان در این حمله خبر داده بود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، می‌گوید که نگران تشدید تنش میان اسرائیل و لبنان است اما افزود با کشته شدن ابراهیم عقیل یک فرمانده ارشد حزب‌الله و دیگر فرماندهان ارشد آن «عدالت به اجرا در آمده است…ابراهیم عقیل دستش به خون آمریکایی‌ها آلوده بود.»

ابراهیم عقیل معروف به تحسین، از فرماندهان کلیدی حزب‌الله بود. او در زمانی که این گروه بمبگذاری سفارت آمریکا در بیروت و پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا را سازماندهی کرد، عضو حزب‌الله بود.

بمبگذاری سفارت آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳ صورت گرفت.

جیک سالیوان گفت ممکن است که سال ۱۹۸۳ زمان خیلی دوری به نظر برسد اما بسیاری از خانواده ها و بسیاری از مردم همچنان تحت تاثیر آن وقایع هستند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در عین حال گفت که هنوز راهی برای آتش‌بس در غزه می‌بیند، اما آمریکا «در حال حاضر در وضعیتی نیست که آماده گذاشتن پیشنهاد دیگری روی میز باشد».

در همین حال در بیروت نیروهای امدادی در این منطقه همچنان به جستجو در میان آوارهای ساختمان بلندی که هدف این حمله بوده است، ادامه می دهند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید در زمان حمله هوایی اسرائیل در روز گذشته، ۳۰ شهریور، به جنوب بیروت، ابراهیم عقیل و فرماندهان گردان رضوان در زیرزمین یک ساختمان مسکونی در قلب ضاحیه جمع شده بودند و از افراد «غیرنظامی به عنوان سپر انسانی» استفاده می‌کردند.‌‌

در ویدیویی که از سخنرانی آقای هاگاری منتشر شده است، او می‌گوید از آغاز حملات هفتم اکتبر به شهروندان اسرائیل، حزب‌الله بالغ بر هشت هزار راکت، موشک و پهپاد انتحاری به سمت اسرائیل شلیک کرده است و باعث شده ۶۴ هزار اسرائیلی خانه‌های خود را ترک کنند.

آقای هاگاری حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله را در راستای دفاع ارتش اسرائیل از کشورش دانسته است.

در بیانیه حزب‌الله آمده است که احمد وهبی «نقش اساسی در توسعه توانمندی های انسانی» در حزب‌الله ایفا کرد وفرمانده عملیات نظامی نیروهای رضوان تا ابتدای سال جاری میلادی بود.‌‌‌‌ احمد وهبی، دومین فرمانده ارشد حزب‌الله است که پس از ابراهیم عقیل در حمله هوایی روز گذشته کشته شده است.‌

این حمله در منطقه پرجمعیت ضاحیه، حومه جنوبی اسرائیل، صورت گرفت.

پس از این حمله هرج‌ و مرج در محل این حمله مشاهده شد و تیم‌های اورژانس با حضور در محل اقدام به کمک به مجروحان و نجات کسانی که گمان می‌رفت زیر آوار هستند، کردند.

دست‌کم یک ساختمان مسکونی در پی این حمله فروریخت و برخی دیگر به شدت آسیب دیدند.

توضیح ویدئو،گزارش نفیسه کوهنورد از محل حمله هوایی دیروز اسرائیل به بیروت

گزینه‌های حزب‌الله برای پاسخ به اسرائیل محدود است‌

‌هوگو باچگا‌‌، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی در لبنان‌

حملات اخیر اسرائیل برای حزب‌الله رشته‌ای از ضربات تحقیر‌آمیز بوده است؛ گروهی که می‌خواهد در چشم اسرائیل دشمنی قدرتمند و مجهز دیده شود.

ابتدا، در سه‌شنبه گذشته، در حملاتی غافلگیرکننده که باور عمومی اسرائیل آن را انجام داد، پیجرهایی که توسط اعضای این گروه استفاده می‌شد منفجر شد. یک روز بعد، بیسیم‌ها.

سپس در روز جمعه، حمله هوایی اسرائیل به مقر حزب‌الله در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت منجر به کشته‌شدن اعضای رده بالای این گروه از جمله فرماندهان ارشد گردان زبده «رضوان» شد.‌‌

حزب الله در یک سال گذشته درگیری‌های سطح پایینی با اسرائیل داشت. اما با تشدید تنش‌ها در این هفته نگرانی‌های از وقوع یک جنگ همه جانبه اقزایش یافته است.

آنچه از این به بعد اتفاق خواهد افتاد همچنان نامشخص است. ‌

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله می‌گوید این گروه برای یک رویارویی بزرگ آماده است، اما بارها اعلام کرده است که علاقه‌ای به این رویارویی ندارند.

حزب الله گزینه های زیادی برای انجام یک انتقام‌جویی قابل توجه بدون آغاز جنگ با اسرائیل ندارد.

ایران که حامی اصلی این گروه است نیز دلیلی برای درگیری گسترده تر نمی بینند. ‌

حزب‌الله بخشی از استراتژی ایران برای بازدارندگی اسرائیل است و داشتن یک حزب الله قوی در کنار مرزهای اسرائیل برای ایران حیاتی است.

اما از آن سو به نظر می‌رسد که اسرائیل با آغاز حمله‌های روزهای گذشته، مرحله جدیدی از درگیری را آغاز کرده است.

در بیانیه حزب‌الله آمده است که احمد وهبی «نقش اساسی در توسعه توانمندی های انسانی» در حزب‌الله ایفا کرد وفرمانده عملیات نظامی نیروهای رضوان تا ابتدای سال جاری میلادی بود

منبع تصویر،.

توضیح تصویر،در بیانیه حزب‌الله آمده است که احمد وهبی «نقش اساسی در توسعه توانمندی های انسانی» در حزب‌الله ایفا کرد وفرمانده عملیات نظامی نیروهای رضوان تا ابتدای سال جاری میلادی بود

تازه‌ترین نتیجه تحقیق درباره چگونگی انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله

تحقیقات اولیه مقام‌های لبنان درباره انفجار پیجرها و بیسیم‌های نیروهای حزب‌الله در روزهای ۲۸ و ۲۹ شهریور، دریافته است که مواد انفجاری پیش از ورود این دستگاه‌ها به لبنان در آنها کار گذاشته شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز این تحقیق در نامه نماینده لبنان در سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان گنجانده شده است.

در این نامه آمده است که این تحقیقات نشان می‌دهد ارسال یک پیام الکترونیکی به این وسایل ارتباطی باعث انفجار آنها شده است.

در همین حال در تازه‌ترین واکنش مجارستان گزارش‌های مربوط به این که یک تاجر مرتبط با این پیجرها اکنون در این کشور تحت حفاظت رسمی است، رد کرده است.

انفجارهای پیجرها و بیسیم‌های نیروهای حزب‌الله، موجب کشته شدن دستکم ۳۷ نفر و زخمی شدن دستکم سه هزار نفر شد. تصور می‌شود این حملات گسترده توسط اسرائیل صورت گرفته است.

شب گذشته عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان این حملات را به لحاظ ایجاد وحشت و خشونت، یک روش جنگی بی‌سابقه دانست.

تشکیل جلسه در شورای امنیت؛ هشدار معاون دبیرکل سازمان ملل درباره «خطر فاجعه جنگ در خاورمیانه»

دیکارلو

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل

شامگاه جمعه، ۳۰ شهریور، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست الجزایر جلسه‌ای برای گفتگو درباره تحولات اوضاع در منطقه خاورمیانه به ویژه تشدید تنش‌های اخیر در لبنان تشکیل داد. ‌

یک مقام ارشد سازمان ملل هشدار داد که خاورمیانه در معرض خطر جنگی است که اگر شروع شود، تمام فجایعی که تا کنون اتفاق افتاده در مقابلش «ناچیز» خواهد بود.

رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در جلسه‌ شورای امنیت برای بررسی انفجار همزمان وسایل ارتباطی حزب‌الله در لبنان سخنرانی کرد.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت این حملات – که گفته می‌شود مسبب آن اسرائیل بوده – را می‌توان معادل جرایم جنگی قلمداد کرد.‌

آقای تورک از انفجارهای پیجرها و بیسیم‌ها به عنوان «نشانه تحولی جدید» در جنگ یاد کرد که در آن «ابزارهای ارتباطی به سلاح تبدیل می‌شوند.»

آقای تورک گفت که استفاده از این تاکتیک که منجر به کشته شدن ۳۷ نفر از جمله دو کودک و زخمی شدن بیش از ۳۴۰۰ نفر شده، او را «متحیر» کرده است.

این مقام سازمان ملل گفت که این انفجارها «ترس و وحشت گسترده‌ای را در لبنان ایجاد کرده» و تاکید کرد که «این نمی‌تواند یک امر عادی باشد.»

وزیر خارجه لبنان حملات اسرائیل را «تروریسم» خواند

وزیر خارجه لبنان در این جلسه، بمباران هزاران دستگاه ارتباطی سیار در کشورش را یک «حمله تروریستی» توصیف کرد و اسرائیل را مسئول آن دانست.

عبدالله بوحبیب گفت که انفجارهایی که در دو روز در مناطق مختلف لبنان منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، «یک روش جنگی بی‌سابقه در وحشیگری و تروریسم» است، و افزود که «هدف قرار دادن هزاران نفر در هر سنی در خانه‌ها، خیابان‌ها، در محل کارشان و در مراکز خرید «این فقط تروریسم است.»

بوحبیب تاکید کرد که اسرائیل به قوانین بین‌المللی و بشردوستانه و قطعنامه‌های شورای امنیت پایبند نیست، «زیرا هیچ‌کس آن را در قبال کارهایی که انجام می‌دهد پاسخگو نمی‌داند.»‌

آقای بوحبیب گفت که لبنان خواستار «عدالت، راه حل دیپلماتیک و بازگشت آوارگان» است و خواستار جنگ نیست.

وزیر خارجه لبنان از اعضای شورای امنیت خواست تا با حمایت از لبنان در سمت راست تاریخ بایستند.‌

او گفت که «اعتبار شورای امنیت در مقابله با حملات اسرائیل بر اساس فناوری مرگبار، در خطر است».

نماینده ایران در سازمان ملل: مجروح شدن سفیر ایران در لبنان «نقض آشکار حقوق بین‌الملل و هنجارهای دیپلماتیک» است

در نشست شب گذشته شورای امنیت سامان ملل، امیرسعید ایروانی، نماینده ایران نیز اسرائیل را مسئول انفجار وسایل ارتباطی حزب‌الله دانست و این حملات را محکوم کرد.

او با اشاره به مجروح شدن سفیر ایران در لبنان آن را «نقض آشکار حقوق بین‌الملل و هنجارهای دیپلماتیک» دانست.

آقای ایروانی افزود: «شورای امنیت در برابر تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن، از جمله حمله به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه در اول آوریل (۱۳ فروردین) سکوت اختیار کرده است.»

او در ادامه شورای امنیت را در «انجام وظیفه خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی» ناتوان دانست.

دفاع نماینده اسرائیل در سازمان ملل از عملکرد کشورش

دنی دانون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، اشاره‌ای به انفجارها نکرد اما گفت کشورش برای دفاع از خود دست به هر کاری خواهد زد.‌‌

آقای دانون سازمان ملل را متهم کرد که در محکوم کردن اسرائیل دچار «وسواس» شده است و منازعات دیگری غیر از آنچه با اسرائیل در حال رخ دادن است در جهان وجود دارد.

حمله به بیروت

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،ساختمان تخریب شده در منطقه ضاحیه

از: بی بی سی

به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.