یک نماینده مجلس از کمبود ۱۲ هزار پزشک در کشور در پی بحران مهاجرت خبر داد

شنبه, 12ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

ابوالحسن مصطفوی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، جمعه ۱۱ آبان با اشاره به بحران مهاجرت پزشکان از ایران هشدار داد کشور از کمبود ۱۲ هزار پزشک رنج می‌برد.

او گفت: «۱۲ هزار نفر کمبود پزشک در کشور داریم و ۱۱ هزار دانشجوی پزشکی هم امسال پذیرش شدند اما هشت سال طول می‌کشد تا این دانشجوها وارد بازار کار شوند؛ لذا به دلیل بازنشسته شدن و مهاجرت تعدادی از پزشکان به‌صورت سالانه، سال بعد به تعداد بیشتری پزشک نیاز داریم.»

این نماینده مجلس افزود به دلیل معضل کمبود پزشک، بسیاری از درمانگاه‌ها در شهرستان‌ها پس از ۴۰ سال فعالیت تعطیل شده‌اند.

مهاجرت پزشکان و دیگر اعضای کادر درمان در سال‌های اخیر به نگرانی‌ها در خصوص آینده نظام بهداشت و درمان در ایران دامن زده است.

روزنامه هم‌میهن مهرماه سال گذشته در گزارشی به موج جدید مهاجرت پزشکان از ایران پرداخت و نوشت بعد از هشدارهای پیاپی درباره ترک کشور از سوی پرستاران، ماماها‌، داروسازان و پزشکان متخصص، مهاجرت‌ها به استادان دانشگاه و مدیران این حوزه در سطوح مختلف رسیده است.

ابوالحسن مصطفوی در ادامه اظهارات خود اعلام کرد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با هدف مقابله با بحران کمبود پزشک، در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن، سهمیه شهرستان‌ها برای قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه‌های کشور افزایش می‌یابد.

این نماینده مجلس بدون اشاره به ریشه مهاجرت پزشکان و دیگر نیروهای متخصص از کشور گفت در صورت افزایش سهمیه دانشجویان پزشکی شهرستان‌ها، «این افراد در شهرهای خود می‌مانند تا به مردم خدمت کنند».

او افزود: «اغلب کسانی که در شهرهای بزرگ وارد رشته پزشکی می‌شوند، بعد از مدتی به دنبال مهاجرت هستند و در استرالیا و کانادا و کشورهای عربی خدمت می‌کنند، در حالی که روستاییان بیشتر به فکر خدمت به مردم خودشان هستند.»

روزنامه اعتماد در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ نوشت تعداد درخواست‌‌ها در میان پزشکان برای صدور «گواهی صلاحیت پزشکی» در پنج سال گذشته، حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.

ارائه گواهی صلاحیت پزشکی (CGS) شرط اشتغال پزشکان مهاجر در بسیاری از کشورها به شمار می‌رود. این مدرک صلاحیت علمی و حرفه‌ای پزشکان را تایید می‌کند.

در فروردین‌ماه سال جاری فاطمه موسوی ویایه، جامعه‌شناس و پژوهش‌گر مسایل اجتماعی، از رشد ۱۴۰ درصدی آمار مهاجرت جوانان متخصص در یک سال اخیر خبر داد.

موسوی هشدار داد بسیاری به دلیل ناامیدی از «تغییر و اصلاح» در کشور به «استراتژی خروج» متوسل می‌شوند: «آن‌ها که مهاجرت می‌کنند، از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند و به همین دلیل کشور را ترک می‌کنند.»

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت ابراهیم رئیسی در بهمن‌ماه سال گذشته، گزارش‌ها درباره افزایش مهاجرت پزشکان از ایران را بزرگ‌نمایی خواند و اعلام کرد خروج از کشور لزوما به معنای مهاجرت نیست.

روزنامه دنیای اقتصاد در اسفندماه ۱۴۰۲ با استناد به یافته‌های یک پژوهش نوشت نرخ بازگشت ایرانیان به کشور، پس از گذشت پنج سال از مهاجرت، ۱۶ درصد و به‌صورت قابل توجهی پایین است.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.