سخنگوی کمیسون توسعه تجارتِ خانهٔ صنعت، معدن و تجارت ایران میگوید امارات متحده عربی در سال ۱۴۰۲ از محل فروش تلفن همراه هوشمند به ایران، دو میلیارد و ۸۶۹ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
به گفته روحالله لطیفی، چین با فروش ۲۹ میلیون و ۵۸ هزار دلار، ویتنام با یکمیلیون و ۱۲۳ هزار دلار، سوریه با ۵۲۴ هزار دلار و هند نیز با ۳۳۴ هزار دلار، سایر کشورهای فروشنده تلفن همراه به ایران در سال گذشته بودند.
اغلب واردکنندگان، خرید انبوه تلفن همراه از امارات را بهدلیل نزدیکی به ایران، دسترسی به بازارهای جهانی و تعرفههای مالیاتی پایین این کشور ترجیح میدهند.
آقای لطیفی گفته است که ۲۴ درصد از کل تلفنهای هوشمند فروشرفته در خاورمیانه وارد بازار ایران شده و این در حالی است که سهم ایران در سال قبل میلادی بیش از ۲۸ درصد بوده است.
همزمان با مطرح شدن رفع ممنوعیت تلفنهای همراه آیفون در ایران، برخی رسانههای اصولگرا به تصمیمگیری دولت واکنشهای انتقادی نشان دادهاند.
روزنامه کیهان در شماره روز ۱۰ آبان خود نوشته است: «دولت به بمبهای آمریکایی مجوز رجیستری داده است». این روزنامه مدعی شده که «تمایل به غرب و آمریکا در برخی مسئولان دولت به مراحل خطرناکی رسیده است».
اشاره روزنامه کیهان به انفجار همزمان دستگاههای پیجر (پیامرسان) حزبالله لبنان است که باعث کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای این گروه شد.
یکی از مهمترین انتقادات اصولگرایان به رفع ممنوعیت آیفون، «ارزبری» این محصول است. کیهان در این گزارش از واردات آیفون به عنوان «سوزاندن منابع ارزی» یاد کرده و مدعی شده است واردات گوشیهای آیفون یک میلیارد دلار ارزبری دارد.
این درحالی است که سخنگوی کمیسون توسعه تجارتِ خانهٔ صنعت، معدن و تجارت، سهم واردات کل برندهای تلفن همراه از سبد ارزی ایران را تنها پنج درصد اعلام کرده است.
رادیو فردا