نابینا شدن ۹ شهروند در بیمارستان نگاه تهران؛ قصور پزشکی یا آلودگی اتاق عمل؟

دوشنبه, 3ام دی, 1403
اندازه قلم متن

نمایی از ورودی ساختمان بیمارستان نگاه تهران- ایسنا

حسین‌علی شهریاری، از سهامداران این بیمارستان و نماینده مجلس، با اتهام‌زنی به خبرنگاران مدعی شد که اتفاق مهمی رخ نداده است

اواخر مهرماه سال جاری دو شهروند به رسانه‌ها خبر دادند که به‌دلیل قصور پزشکی و تجویز اشتباه دارو در یک بیمارستان تخصصی چشم‌پزشکی در شمال تهران بینایی‌شان را از دست داده‌اند. اکنون گزارش‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد این افراد ۹ نفر است و همگی روز ۱۷ مهر در بیمارستان نگاه تحت عمل جراحی کاتاراکت یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند.

مدیران بیمارستان نگاه و وزارت بهداشت ایران تاکید کردند که این ۹ زن و مرد پس از عمل آب مروارید دچار عفونت شدید چشمی شدند و تا امروز بینایی یکی از چشمان آنان بازنگشته است و برخی نیز به‌دلیل عفونت شدید در معرض تخلیه چشم قرار دارند.

علی نیلی، رئیس بیمارستان نگاه، نیز طی ۲۴ ساعت اخیر در گفت‌وگو با خبرنگاران، از احتمال عمدی بودن این اتفاق سخن گفت و افزود: «وجود دوربین مداربسته در اتاق عمل ممنوع است، ولی دوربین‌‌های راهروهای بیمارستان بررسی شده‌اند که نکاتی غیرعادی دیده شده و تصاویر به نیروهای قضایی تحویل داده شده است.»

البته با توجه به مرتبط نبودن این ۹ بیمار با یکدیگر و انجام عمل چشم آنان در یک روز، احتمال دارد که این ادعا به‌منظور تبرئه پزشکان و مدیران بیمارستان از اتهام رعایت‌نکردن نکات بهداشتی، قصور پزشکی یا گذشتن تاریخ مصرف برخی از لوازم اتاق عمل باشد.

زیرا یکی از پزشکان متخصص چشم هم به روزنامه ایران گفت که وقتی قرار باشد عمل چشم انجام شود، اتاق عمل را با ماده‌ای مخصوص استریل می‌کنند و حالا این مسئله مطرح است که شاید آن روز ماده استریل یا تاریخ‌گذشته بوده یا به‌درستی عمل نکرده و باکتری وارد چشم بیماران شده است.

به گفته پزشکان آسیب وارده جبران‌پذیر نیست و یک چشم این افراد تا پایان عمر نابینا خواهد بود. حالا رئیس بیمارستان نگاه در گفت‌وگو با یک روزنامه دولتی مدعی است که وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی نیز غیرعادی‌بودن وضعیت این پرونده را تایید کرده‌اند و عمدی‌بودن حادثه اولین احتمال مطرح‌شده است. علی نیلی در ادامه توضیح داد که بررسی‌های او و همکارانش نشان می‌دهد باکتری سودوموناس آئروژینوزا عامل نابینا شدن ۹ بیمار بوده است، به همین دلیل آنان افرادی را که احتمال می‌رفت با عمل جراحی مجدد بهبود پیدا کنند، دوباره تحت عمل جراحی قرار دادند. اما به‌دلیل آنکه وقتی این باکتری در پشت عدسی قرار گیرد به‌سرعت رشد می‌کند و تکثیر می‌شود، تلاش‌های کادر درمان از نابینا شدن آنان جلوگیری نکرد.

رئیس بیمارستان نگاه همچنین می‌گوید دو نفر از کارکنان این بیمارستان به‌دلیل مسئولیتی که در اتاق عمل دارند تحت بازجویی قرار گرفته‌اند. براساس این گزارش، این پرستاران کمک‌جراح و یاری‌گر کارهای جانبی شیفت بوده‌اند و گوشی موبایل آن‌ها برای بررسی بیشتر ضبط شده است.

با اینکه خبر افزایش تعداد بیماران نابیناشده حدود هفتاد روز بعد از وقوع این حادثه منتشر می‌شود و تا هفته گذشته هیچ اطلاع‌رسانی انجام نشده بود، حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که نامش در میان پزشکان بیمارستان نگاه قرار دارد، با بیان اینکه «قرار نیست که هر روز همه خبر منتشر کنند» مدعی شد که اطلاع‌رسانی از حال و روز این شهروندان و اتفاق رخ‌داده «خدشه وارد کردن به حیثیت نظام سلامت کشور» است.

غیر از شهریاری، نام بهرام عین‌الهی، وزیر پیشین بهداشت، و شاهرخ رامین، نماینده دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، نیز در فهرست پزشکان بیمارستان نگاه قرار دارد و به نظر می‌رسد که دلیل تلاش‌های حکومتی برای جلوگیری از انتشار جزئیات بیشتر این پرونده سهامدار بودن چندین چهره دولتی و حکومتی در این بیمارستان خصوصی و ترس از بدنام شدن آن‌ها است.

شهریاری، نماینده زاهدان در شش دوره اخیر مجلس شورای اسلامی، در ادامه گفت‌وگو با رسانه‌ها تلاش کرد تا علیه خبرنگاران پرونده‌سازی کند. او گفت: «ممکن است از این اتفاقات بیفتد و قبلا هم افتاده، اما نمی‌دانم چرا این‌بار رسانه‌های خارجی هم به آن پرداخته‌اند. این نشان می‌دهد که پشت این جریانات اتفاقات دیگری است و ما در داخل باید بگذاریم مراحل قانونی پیگیری و انجام شود. اگر شما دامن نزنید و این اتفاق را بزرگ نکنید، مردم بی‌اعتماد نمی‌شوند. دلیلی ندارد که رسانه‌ها هر روز این مسئله را برجسته کنند.»

آلوده‌بودن تجهیزات پزشکی و اتاق عمل یا اشتباه بزرگ یک یا چند پزشک در یکی از معروف‌ترین بیمارستان‌های تخصصی چشم‌پزشکی تهران، در حالی رخ داده است که مهرماه امسال پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی، اعلام کرد پس از انفجار پیجرها و بیسیم‌های حزب‌الله در ماه گذشته، هلال احمر ایران ۵۰۰ مجروح چشمی لبنانی و عضو حزب‌الله را به ایران منتقل کرده است تا رایگان جراحی شوند.

کولیوند گفته بود: «ما ظرف شش ساعت خودمان را به بیروت رساندیم. در آن روز سه‌هزار مجروح چشمی وجود داشت که ۷۰۰ نفر از این سه‌هزار مجروح شرایط خیلی حادی داشتند. جراحی چشم امکانات زیادی را می‌طلبد و هرچند جراحان چشم زیاد باشند، اما اتاق عمل زیادی در لبنان وجود نداشت. پس بلافاصله مجروحان را به ایران منتقل کردیم و جراحان چشم ایران وارد عمل شدند و توانستیم بیش از ۵۰۰ مجروح چشمی را عمل کنیم که همگی اکنون ترخیص شده‌اند و حالشان خوب است.»

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.