جبههبندیهای اعتقادی در ترکیه همچنان ادامه دارد. معاون نخست وزیر ترکیه باردیگر از خنده بلند خانمها انتقاد کرد و دادگاهی در ترکیه زنی را مقصر دانست که با پوشیدن ساپورت تنگ، باعث تحریک شوهر و دست بردن او به چاقو شده است.
دادگاهی در ترکیه پوشیدن ساپورت (جوراب شلواری) تنگ توسط یک زن را عاملی برای تحریک شوهرش دانست و همین امر را دلیلی برای تخفیف مجازات شوهر ارزیابی کرد.
روزنامه “حریت” ترکیه در شماره آنلاین روز پنجشنبه (۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه) خود نوشته است که این مرد زنش را که قصد داشته از او طلاق بگیرد، با ضربات متعدد چاقو مجروح کرده است.
با شکایت زن، دادگاه شهر ارزروم به این پرونده رسیدگی کرد و قاضی دادگاه در حکم خود اعلام کرد که این زن با پوشیدن “ساپورت” تنگ شوهرش را تحریک کرده و همین عامل باعث تخفیف در مجازات شوهر شد.
شوهر این زن در دادگاه به ۶ سال و سه ماه حبس محکوم شد. دادستان دادگاه اما برای متهم تقاضای ۱۵ سال زندان کرده بود.
گفته میشود که مرد مزبور همسر خود را در یک پمپ بنزین در خودروی مردی دیگر دیده و با چاقو به او حمله کرده است. این مرد در دادگاه اعلام کرد که همسرش قبل از ازدواج به او قول داده بوده که پس از ازدواج روسری به سر کند.
به گفته این مرد همسرش بر خلاف قول و قرار قبلی، شغلی پیدا کرده و با آرایش و بدون روسری به محل کار خود میرفته است. این دو در مرحله طلاق بودهاند که مرد همسرش را با ضربات چاقو مجروح کرده است.
خشونت علیه زنان در ترکیه
خشونت علیه زنان به یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی در ترکیه بدل شده است. در یک تحقیق جدید در ترکیه آمده است که در نیمه نخست سال جاری میلادی (۲۰۱۴) شمار ۱۲۹ زن در ترکیه به دست همسرانشان کشته و حدود ۳۰۰ زن نیز مجروح شدهاند.
انجمنهای حقوق زنان در ترکیه دولت رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، را متهم میکنند که مبارزهای جدی با درگیریهای خانوادگی در این کشور نمیکند.
دفاع مجدد معاون نخستوزیر ترکیه از انتقاد به خنده با صدای بلند زنان
بولنت آرینک٬ معاون نخستوزیر ترکیه روز دوشنبه (۶ مرداد / ۲۸ ژوئیه) به مناسبت عید فطر مسلمانان٬ به لباس و رفتار زنان در ترکیه انتقاد کرد. او در باره خنده زنان نیز نظر داد و گفت زنان نباید با صدای بلند و در ملاءعام بخندند.
معاون نخست وزیر ترکیه از مکالمه طولانی زنان با تلفنهای همراه نیز انتقاد و از جذابیتهای زنانه در محیطهای عمومی ابراز ناخرسندی کرد. او گفت که همه اینها نشانه همه اینها نشانه فاسد شدن اخلاقی جامعه ترکیه است و باید ممنوع شود.
همین سخنان بولنت آرینک٬ معاون نخست وزیر ترکیه سبب شد که زنان ترکیه در اعتراض به اظهارنظر او هزاران بار عکسهای خود و دوستان خویش را در حال خنده در توییتر منتشر کردند و زنانی از دیگر کشورها نیز به آنها پیوستند.
بولنت آرینک روز چهارشنبه (۸ مرداد / ۳۰ ژوئیه) در یک مصاحبه تلویزیونی بر صحیح بودن اظهار نظرش تاکید کرد و گفت اخلاق در ترکیه جایگاه خود را از دست داده و در توضیح موضع خود در باره سقوط اخلاقی ترکیه، به زنانی اشاره کرد که بدون شوهرانشان به مرخصی میروند.
معاون رجب طیب اردوغان همچنین روز پنجشنبه (۹ مرداد / ۳۱ ژوئیه) در مصاحبهای با یک نشریه محلی در باره خنده زنان گفت: «من به این نکته اعتقاد دارم که حرفهایم درست بوده و بیشتر زنان ترکیه نیز موافق آن هستند.»
سخنان بولنت آرینک، معاون نخستوزیر ترکیه در حالی منتشر میشود که باربارا مرتسیگر (Barbara Merziger) پژوهشگر علوم انسانی در رساله دکترای خود در تحلیل خنده زنان در ترکیه، نظری مخالف نظر آرنیک ابراز داشته است. خانم مرتسیگر نوشته است که احتمال دارد قهقهه پرطنین زنان در محیطهای عمومی “تقصیر” خود دولتمردان ترکیه باشد.
مرتسیگر بر این نظر است که اقدامات این دولتمردان در سالهای گذشته با محدود شدن آزادیهای اجتماعی، دخالت در زندگی خصوصی مردم، فشار بر جوانان، فساد شدید مالی و اختلاسهای هنگفت دولتی همراه بوده است.
باربارا مرتسیگر در رساله دکتری خود نشان داده که زنانِ قشرهای تحت فشار جامعه اتفاقا جزو گروههایی هستند که بیشتر میخندند. زنان خنده را به مثابه اهرمی برای درمان پیامدهای ناشی از تبعیض بهکار میگیرند. آنها با توسل به خنده از فشار بار بیعدالتی بر شانههای خود میکاهند.
انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه در دهم ماه اوت سال جاری مردم این کشور را به دو قطب محافظهکار و لیبرال تقسیم کرده است. بولنت آرینک از اعضای موسس “حزب عدالت و توسعه” ترکیه است که رهبری آن را رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، به عهده دارد. اردوغان نامزد پست ریاست جمهوری است.
از: دویچه وله