ایران وایر
«محمدرضا فقیهی»، وکیل دادگستری و از مدافعان حقوق بشر، روز سهشنبه ۲بهمن۱۴۰۳، جهت تحمل دوران محکومیت پنج سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، با اعلام این خبر در حساب کاربری شبکه ایکس خود، نوشت: «امروز همکار محترم و گرانقدر جناب آقای محمدرضا فقیهی جهت اجرای حکم پنج سال حبس به زندان رفتند.»
آقای فقیهی یک روز پیش از انتقال به زندان، در پیامی به همکاران خود اعلام کرده بود که باید برای اجرای حکم در «دادسرای مقدسی» حاضر شود. حکم پنج سال حبس او به دلیل شرکت در تجمعی مسالمتآمیز در ۲۰مهر۱۴۰۱ صادر شده است. این تجمع در اعتراض به سرکوب معترضان پس از کشته شدن مهسا امینی و با هدف حمایت از حقوق وکلا برگزار شده بود.
جمهوری اسلامی از آغاز اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، دهها وکیل دادگستری را به دلیل دفاع از معترضان بازداشت و به مجازاتهایی از جمله «زندان» و «محرومیت از وکالت» محکوم کرده است. از جمله این موارد، «مریم آروین»، وکیل معترضان بازداشتشده در کرمان، پس از آزادی موقت به دلایلی مشکوک جان باخت. مادر او علت مرگ را «وصل سرم» در زندان اعلام کرد.
محمدرضا فقیهی نیز بهعنوان یکی از مدافعان حقوق بشر، اکنون دوران محکومیت خود را در زندان اوین آغاز کرده است. بازداشت و محکومیت او بار دیگر نگرانیها درباره سرکوب وکلای مستقل در ایران را افزایش داده است.