
تهران- ایرنا- سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیطزیست استان تهران با اشاره به پایان یافتن سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی استان تهران در سال ۱۴۰۳ گفت: گونه خروس کولی با تعداد پنج هزار قطعه، بیشترین تعداد را در میان پرندگان سرشماری شده به خود اختصاص داد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، رضا اقتدار افزود: این برنامه از ۲۶ دی ماه تا ۱۳ بهمن ماه به مدت ۱۹ روز به طول انجامید و این برنامه با همکاری کارشناسان پرنده شناس و استفاده از ابزارهای لازم مانند تلسکوپ و دوربینهای عکاسی در ۶ سایت مهم استان شامل دریاچه سد ماملو، دریاچه شهدای خلیج فارس، دریاچه سد فشافویه، حوضچه های پرورش ماهی عشقآباد، آبگیر قنبرآباد و بند علیخان انجام شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نتایج این سرشماری، در مجموع ۱۱۸ هزار و ۱۹ قطعه پرنده از ۲۸ گونه مختلف مشاهده و ثبت شد، گفت: گونه خروس کولی با تعداد پنج هزار قطعه، بیشترین تعداد را در میان پرندگان سرشماری شده به خود اختصاص داد و دریاچه شهدای خلیج فارس با چهار هزار و ۵۳ قطعه و آبگیر قنبرآباد با پنج هزار و ۷۲۹ قطعه، بیشترین تعداد پرندگان را در خود جای داده بودند.
اقتدار تصریح کرد: به دلیل شرایط نامساعد جوی و عدم بارش های مناسب، سایت بند علیخان در شهرستان ری فاقد آب و پرنده بود و در لیست سرشماری امسال با عدد صفر ثبت شد و همچنین سرشماری در سه سایت دیگر شامل دریاچه سدهای لتیان، نمرود و درده به دلیل شرایط نامساعد جوی انجام نشد.
وی همچنین به مقایسه آمار سرشماری سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سال گذشته، تعداد سه هزار و ۱۷۶ قطعه پرنده سرشماری شده بود که این عدد در سال جاری به ۱۱۸ هزار و ۱۹ قطعه افزایش یافته است و این افزایش نشان دهنده بهبود شرایط زیستگاهی و تلاش های انجام شده برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی در استان تهران است.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان تهران در پایان تأکید کرد: برنامه های حفاظتی و پایش مستمر پرندگان مهاجر به صورت مستمر در دستور کار این اداره کل قرار دارد و امید است با همکاری مردم و مسئولان، شاهد بهبود هر چه بیشتر شرایط زیستگاهی و افزایش جمعیت پرندگان در سال های آینده باشیم.
به گزارش ایرنا ، خروس کولی پرنده ای در خطر انقراض است که زمستانها در زیستگاههای تالابی و ماندابی کشور، جمعیت مناسبی دارد، این پرنده در سواحل مدیترانه، قبرس، عراق، ترکیه، قفقاز، آفریقا، سودان و شمال هند پراکنده است، در ایران نیز در استانهای شمال غربی، جنوب دریای خزر و خراسان شمالی دیده میشود.
خروس کولی از مواد گیاهی و حشرهها تغذیه میکند، پرنده ماده ۴ تخم نخودی رنگ با خال سیاه میگذارد و ۲۴ تا ۲۹ روز روی تخمها میخوابد و با توجه به وضعیت حفاظتی این گونه محلهای تولید مثل این پرنده باید تحت حفاظت قرار گیرد.