رویترز: آمریکا برای جبران کاهش صادرات نفت ایران فشار زیادی بر عراق وارد کرده است

شنبه, 4ام اسفند, 1403
اندازه قلم متن

ار اف ای – خبرگزاری رویترز، روز شنبه ۲۲ فوریه (۴ اسفند)، گزارش داد که آمریکا به هدف جبران کاهش احتمالی صادرات نفت ایران، فشار زیادی بر عراق جهت صدور مجوز از سرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان وارد کرده است.

کارگران عراقی در پالایشگاه نفتی در نزدیکی شهر بصره. عراق- عکس از آرشیو
کارگران عراقی در پالایشگاه نفتی در نزدیکی شهر بصره. عراق- عکس از آرشیو AP – Nabil al-Jurani

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه، روز شنبه ۲۲ فوریه (۴ اسفند)، گزارش داد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیراً عراق را برای صدور مجوز از سرگیری صادرات نفت از اقلیم کردستان تحت فشار قرار داده است.

در این گزارش آمده است که اگر دولت بغداد درخواست ایالات متحدۀ آمریکا را نپذیرد، با تحریم‌های واشنگتن روبرو خواهد شد.

هشت منبع آگاه در بغداد، واشنگتن و اربیل پایتخت اقلیم کردستان عراق که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که از سرگیری سریع صادرات نفت از منطقۀ نیمه خودمختار کردستان عراق، به جبران کاهش احتمالی صادرات نفت ایران در پی تحریم‌های تازۀ آمریکا علیه این کشور، کمک می کند.

بر اساس این گزارش، فشارهای فزایندۀ ایالات متحده آمریکا بر عراق، در راستای کارزار فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه تهران است.

دولت واشنگتن با هدف کند کردن برنامۀ هسته‌ای ایران، درصدد منزوی کردن این کشور از اقتصاد جهانی و قطعِ درآمدهای نفتی تهران است و به همین سبب متعهد شده است که صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

در همین حال، یکی از مشاوران نخست وزیر عراق طی بیانیه‌ای، گزارش‌ها دربارۀ فشارهای آمریکا بر دولت بغداد و تهدید به اعمال تحریم از سوی ایالات متحده علیه عراق را رد کرد.

این در حالی است که وزیر نفت عراق، روز دوشنبه به طور غیرمنتظره‌ای اعلام کرد که صادرات نفت از اقلیم کردستان هفته آینده از سر گرفته می‌شود.

این اقدام به معنای پایان یک مناقشۀ تقریباً دو ساله است که طی آن صادرات روزانۀ بیش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام اقلیم کردستان از طریق ترکیه به بازارهای جهانی، متوقف شده بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از هشت منبع آگاه نوشته است که فشارهای فزاینده از سوی دولت جدید آمریکا، عامل اصلی اعلامیۀ روز دوشنبۀ وزیر نفت عراق مبنی بر اتخاذ این تصمیم ناگهانی است.

دولت دونالد ترامپ همچنین اخیراً از محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق خواسته است که روابط اقتصادی و نظامی این کشور با ایران را متوقف کند.

خبرگزاری رویترز، هفته گذشته گزارش داد که بانک مرکزی عراق به درخواست وزارت خزانه‌داری آمریکا، پنج بانک خصوصی دیگر را از انجام تراکنش‌های دلاری منع کرده است.

عراق دومین تولیدکنندۀ بزرگ نفت در مجموعه کشورهای عضو اوپک و از معدود کشورهایی است که با هر دو کشور ایران و آمریکا همکاری دارد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.