سرخط خبرها، مهمترین رویدادهای ایران و جهان را مرور میکند. در این قسمت نگاهی داریم به توافق واشنگتن و کییف روی مواد معدنی اوکراین؛ موضع وزیر خارجه اسرائیل درباره برنامههستهای ایران؛ بررسی بحران انرژی در ایران و چشمانداز تابستان داغ، همینطور بازشدن مرزهای کرهشمالی بهروی گردشگران خارجی.
رضایت ترامپ از توافق با کییف بر سر مواد معدنی اوکراین؛ زلنسکی برای امضای قرار داد بزرگ راهی واشنگتن میشود
سه مقام ارشد اوکراینی روز سهشنبه اعلام کردند که اوکراین و ایالات متحده بر سر چارچوبی برای عقد یک توافق اقتصادی گسترده که شامل دسترسی به مواد معدنی خاکی کمیاب اوکراین است، به توافق رسیدهاند.
آسوشیتدپرس به نقل از این مقامات که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، نوشت که کییف امیدوار است امضای این توافقنامه، ادامه جریان حمایت نظامی آمریکا را که اوکراین به آن نیاز فوری دارد، تضمین کند.
به گفته یکی از مقامات اوکراینی، این توافق ممکن است روز جمعه امضا شود.
با این وجود به گفتۀ یک منبع دیگر مطلع از محتوای این پیشنویس، در این سند هیچگونه تضمین امنیتی از سوی آمریکا یا تعهدی مبنی بر ادامه ارسال تسلیحات به اوکراین قید نشده است؛ اما تأکید شده که ایالات متحده خواهان آن است که اوکراین «آزاد، مستقل و امن» باشد.
وزیر خارجه اسرائیل : برای توقف برنامه هستهای ایران باید یک گزینه نظامی معتبر روی میز باشد
گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی پولتیکو ضمن بیان این مطلب افزود که تلآویو برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی، به کمک دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده امید بسته است.
او با اشاره به اینکه برای مقابله با خطر ایران، زمان در حال از دست رفتن است، افزود: «ایران به اندازه کافی اورانیوم غنیشده برای ساخت چند بمب در اختیار دارد و در حال بررسی راههایی برای تسلیح مواد هستهای خود است، اتفاقی که تأثیری بسیار بیثباتکننده بر خاورمیانه خواهد داشت.»
نگاهی به بحران انرژی ایران و فشار حداکثری ترامپ: آیا وضعیت در تابستان داغ بدتر هم میشود؟
تعطیلیهای روزها و هفتههای اخیر، باعث افزایش نگرانیها از تداوم بحران انرژی به ویژه کمبود و قطعی برق و گاز طبیعی در سال آینده در بین مردم ایران شده است؛ نگرانی که تحت تاثیر از سر گرفته شدن فشار حداکثری ترامپ تشدید شده و حتی به «کابوس» شبانه مسئولان نظام جمهوری اسلامی بدل شده است.
این نگرانیها زمانی تشدید میشوند که در اذهان عمومی، در عمل، دولت چهاردهم به جز تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزشی و قطع جریان گاز واحدهای بزرگ صنعتی، هیچ گزینه قابل اجرا و معقولی برای حل بحران انرژی تا به امروز ارائه نداده است.