ایران وایر
طبق اطلاع ایرانوایر، رضا ولیزاده، روزنامه نگار دوتابعیتی ایرانی- آمریکایی که در اعتصاب غذا به سر میبرد، توسط ضابطین وزارت اطلاعات تهدید به آزار جسمی و روانی شده است.
رضا ولی زاده، از روز ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ در اعتراض به عدم بررسی کامل پروندهاش در دو جلسه دادگاه فرمایشی، دست به اعتصاب غذا زده و شرط پایان دادن به این اعتصاب را بررسی مجدد «تمامی ابعاد و موضوعات مطرحشده در روند بازجوییها و گفتگوهای دادگاه» اعلام کرده است.
این روزنامهنگار، روز دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ توسط مسئولین زندان احضار و به او گفته شده اگر به اعتصاب خود پایان ندهد، مشکلات عدیدهای برای او رخ خواهد داد.
اشاره ضابطین وزارت اطلاعات به آزار و اذیت رضا ولی زاده توسط زندانیان غیر سیاسی، در اصطلاح مرسوم در زندان، «زندانیان اجارهای» است که به اشاره مسئولین، زندانیان سیاسی را به بهانه درگیریهای ساده مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
به گفته یکی از زندانیان سیاسی بند هشت، دیشب حال جسمی رضا ولی زاده مساعد نبود اما وی از رفتن به بهداری زندان خودداری کرد.
رضا ولی زاده پیش تر گفته بود تا زمان بازبینی پرونده خود و ابعاد مخفی آن که مربوط به وقایع اعتراضات سال ۱۳۸۸ است، در اعتصاب غذا به سر خواهد برد.
آقای ولیزاده یکی از خبرنگارانی است که در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸، خبر کشته شدن معترضی به نام «ترانه موسوی» را بر اثر تجاوزهای مکرر نیروهای امنیتی منتشر کرد. او در پیامی که روز ۱۸ اسفند منتشر کرد، گفت: «تا زمانی که سازمان اطلاعات سپاه حقایق را درباره پروژه ساختگی ترانه موسوی اعلام نکند، به اعتصاب غذای خود ادامه خواهم داد.»
او تأکید کرده که ترانه موسوی «شخصیتی ساختگی» بوده و ماجرای تجاوز و مرگ او «ساخته و پرداخته سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی» است.
رضا ولیزاده در ادامه پیام خود گفت که انتشار این خبر باعث شد او در «تله پروژهای چندمنظوره» بیفتد؛ پروژهای که از یک سو هدفش ایجاد ترس و وحشت برای جلوگیری از گسترش اعتراضها بود و از سوی دیگر، او را در شرایطی قرار داد که مجبور به ترک ایران شود.
او همچنین تأکید کرد که سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در دوران بازجویی هرگز حاضر نشدند در مورد ماجرای ترانه موسوی از او سؤالی بپرسند، تا جایی که خودش از دادسرا و دادگاه درخواست کرده اتهام «نشر اکاذیب» را علیه او مطرح کنند، شاید به این وسیله این دو نهاد امنیتی مجبور به تحقیق درباره پرونده ترانه موسوی شوند.
او در پایان پیام خود از رسانهها خواست که «به نمایندگی از افکار عمومی»، در جهت روشن شدن نقش سازمان اطلاعات سپاه در ساخت و انتشار سناریوهای «جعلی» همچون پرونده ترانه موسوی، تلاش کرده و پرسشگری کنند.