ایران وایر
شهرداری تهران در ادامه قطع سریالی درختان کهنسال خیابان ولیعصر مجدد صد اصله چنار دیگر را قطع کرده است.
امیر فاتح وحدتی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران، مدعی شده است که «این اقدام بر اساس رای کمیسیون ماده ۷ شهرداری و به دلیل آفتزده بودن و خشک شدن درختان انجام شده است.»
به گفته این مقام اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران او گفته است: «پس از پیگیریهای اداره محیط زیست تهران از طریق شهرداری و مرجع قضائی، مشخص شد تصمیم قطع درختان بر اساس رای کمیسیون ماده ۷ شهرداری اتخاذ شده است و طبق گزارشها، این درختان به دلیل آفتزده بودن و خشک شدن تدریجی، مشمول این رأی شدهاند.»
این اظهارات پس از آن مطرح شده که شماری از فعالان محیط زیست با راهاندازی کارزاری، از شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، خواستند جلو «قتلعامل» چنارها را بگیرد و مانع قطع درختان خیابان شریعتی و سایر درختان پرقدمت خیابانها و پارکها شود.
آنها در نامهشان به اقدامات مخرب شهرداری در زمینه قطع مداوم درختان و از میان بردن فضای سبز شهر تهران اشاره کردهاند، اقدامی که از سیزده سال قبل در کانون توجه فعالان محیطزیست قرار داشته است.
در هفته های گذشته گزارشهای متعددی از قطع درختان کهنسال به بهانه خشکی و آفتزدگی منتشر شده است.
مسئولان شهری مدعیاند این درختان عمرشان را کردهاند و باید قطع شوند تا درختان جوانتر جای آنها را بگیرد.
گزارشهای میدانی حاکی از آن است که در حال حاضر تنها بخش باقیمانده درختان بلند و کهنسال چنار در محدوده تجریش تا چهارراه پارکوی همچنان سرپا ماندهاند.
شهرداری تهران ادعا میکند با افرادی که در خشکی و قطع درختان دست دارند، برخورد و آنها را جریمه میکند. به عنوان مثال، سال ۱۴۰۱ وقتی خبر خشکاندن ۱۳ درخت خیابان ولیعصر در تهران خبرساز شد، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران گفت که فرد متخلف به پرداخت ۱۱۷ میلیارد تومان جریمه محکوم شده است.
چنین به نظر میرسد که از خشکی و قطع شدن درختان هم مالکان و بسازبفروشها و هم شهرداری سود میبرد به این شیوه که مبلغ اندکی از سود حاصل از ساخت و ساز برجهای بلند به جای درختان قطع شده، بهعنوان جریمه خشکاندن درخت به شهرداری پرداخت میشود.