بحران برق در خوزستان؛ صنایع، کشاورزی و زندگی فلج شده است

جمعه, 19ام اردیبهشت, 1404
اندازه قلم متن
ایران وایر 
 
گزارش‌های ارسال شده به «ایران‌وایر» از سوی شهروندان خوزستانی نشان می‌دهد که این استان، بعنوان یکی از مهمترین نقاط تولید انرژی در ایران این روزها با بحران بی‌سابقه تامین برق مواجه شده است.
گزارش‌های ارسال شده به «ایران‌وایر» از سوی شهروندان خوزستانی نشان می‌دهد که این استان، بعنوان یکی از مهمترین نقاط تولید انرژی در ایران این روزها با بحران بی‌سابقه تامین برق مواجه شده است.
 

گزارش‌های ارسال شده به «ایران‌وایر» از سوی شهروندان خوزستانی نشان می‌دهد که این استان، بعنوان یکی از مهمترین نقاط تولید انرژی در ایران این روزها با بحران بی‌سابقه تامین برق مواجه شده است.

یکی از شهروندان اهوازی روز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ با ارسال ویدیویی به ایران‌وایر نوشت: « دمای هوا توی سایت‌ها ۴۵ درجه است اما بیشتر از این‌هاست. ما عادت کرده‌ایم دما را اگر ۶۰ هم بشود بیشتر از ۴۵ اعلام نکنند چون باید همه جا تعطیل شود. بعد وسط این جهنم روزی حداقل دو ساعت برق نداریم.»

قطع برق در خوزستان همانگونه که پیش‌بینی می‌شد امسال حتی پیش از رسیدن تابستان به نقطه بحران رسیده و از روزهای آخر اسفندماه آغاز شده است.

شهروندان خوزستانی می‌گویند نظر به اینکه در اغلب خانه‌های مسکونی اعم از ویلایی یا آپارتمانی بدون پمپ آب امکان استفاده از آب شرب وجود ندارد قطعی برق به معنای نبود آب هم هست.

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴  شماری از شهروندان بهبهان  در اعتراض به قطع‌شدن هر روزه آب و برق، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

یک راننده تاکسی به ایران‌وایر می‌گوید: « به خاطر مصرف بنزین مجبورم فقط در ساعت‌های خیلی گرم روز یعنی ظهرها کولر بزنم. می‌روم دو سه ساعتی خانه استراحت کنم  می‌بینم برق قطع است. شما نمی‌دانید حتی چند دقیقه بدون کولر در هوای اینجا مثل مرگ است.»

شهروندان در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، بهبهان، امیدیه، شوش و شوشتر می‌گویند طی روزهای گذشته روزانه دستکم دو ساعت قطعی برق را تجربه کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند توزیه خاموشی‌ها باید بر اساس شرایط اقلیمی تعریف شود.

مردم خوزستان هفته دوم اردیبهشت سال جاری بعد از تجربه موکد قطع برق کارزاری در فضای مجازی به راه انداختند و در آن  خواهان لغو برنامه خاموشی برق در شهرها و روستاهای خوزستان شده‌اند. در متن این کارزار که تا ۳۱ اردیبهشت ادامه دارد آمده است: «خوزستان همان‌جاست که قلب ایران می‌تپد… نفت می‌دهد، گاز می‌فرستد، برق می‌سازد… برای همه. اما حالا، در گرمای طاقت‌فرسا، باید خودش در لیست قطعی برق باشد؟ از جان مردمش روشنایی رفته برای تمام کشور؛ اما حالا در نفس‌گیرترین روزهای سال، همین خوزستان باید در تاریکی بسوزد؟»

علاوه بر اعتراضات مردمی و مشکلات رخ داده در زندگی معمولی شهروندان تلفات و خسارات سنگین اقتصادی به کشاورزی و صنایع خوزستان نیز وارد شده است.

بعنوان نمونه قطعی برق در شهر رامهرمز در خوزستان منجر به تلف شده ۱۱۳۰ مرغ در یک واحد مرغداری شد  و خسارتی بالغ بر ۱,۵ میلیارد تومان برای مدیر این مرغداری به همراه داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز شامگاه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام کرد که شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر بیش از  ۴۵ هزار میلیارد تومان ضرر و زیان به دلیل قطعی برق داده است.

 در این میان مسوولان محلی در خوزستان با اشاره به مشکلات متعدد مردم این استان از جمله آلودگی شدید هوا قطع برق در خوزستان را عادلانه ندانسته و به آن اعتراض کرده‌اند از جمله «سیدمحسن موسوی‌زاده»، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت سال جاری گفت: « در شرایط اقلیمی سخت خوزستان که گرمای شدید، رطوبت بالا و هجوم ریزگردها باعث افزایش مهاجرت شهروندان به استان‌های دیگر شده است، سیاست برنامه‌ریزی قطع برق، بیش از نفع آن، در نهایت موجب خسارت‌های جبران‌ناپذیری خواهد شد. خوزستانی‌ها نباید از برق تولیدی خود محروم شوند.»

موسوی‌زاده خواهان آن شد که ماینرهای غیرقانونی که سهم قابل توجهی از برق استان را به‌سرقت می‌برند تعقیب و ضبط شوند.

با فرا رسیدن فصل تابستان رطوبت هوا در خوزستان افزایش یافته و فشار بر سامانه برق این استان تشدید خواهد شد. همزمان گفته شده در روزهای پیش رو اغلب شهرهای خوزستان در وضعیت هوای «ناسالم برای گروه‌های حساس» هستند و شمار افرادی که به دلیل مشکلات قلبی و تنفسی در روزهای گذشته به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند بیش از دو هزار نفر بوده است.

بسیاری از کنشگران و فعالان مدنی در خوزستان بر این باورند همه این عوامل این استان را در آستانه یک فاجعه انسانی قرار داده است و تداوم این روند می‌تواند خسارات زیادی به دنبال داشته باشد.

با این‌همه به نظر نمی‌رسد این وضعیت هشدار یا زنگ خطری برای مقامات باشد. وضعیت به‌گونه‌ای است که دبیر سندیکای صنعت برق روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت با اعلام این‌که «تابستان سختی پیش رو داریم» و به مردم توصیه کرد «بادبزن و آفتابه تهیه کنند.»

وزیر نفت ایران هم اذعان کرد «بضاعت تولید برق کشور در همین حد است و باید مصرف را مدیریت کنیم».


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.