جوادی آملی: فضیلت زن در پا دراز کردن، ضربهزدن و مدال آوردن نیست
یکی از مراجع تقلید شیعیان میگوید در خلقت انسانها تفاوتی نیست اما میان ویژگیهای زن و مرد اختلافهایی وجود دارد. به گفتهی او “خداوند عاطفه را به مادر و عقلانیت و مدیریت را به مرد داد”.
عبدالله جوادی آملی، یکی از مراجع تقلید مشهور شیعیان است و پایگاه خبررسانی حوزه علمیه قم (رسا) او را “مفسر برجسته قرآن کریم” معرفی میکند.
جوادی آملی در تازهترین جلسه درس خود به تفسیر سوره “زمر” پرداخته و گفته است: «هیچ تفاوت و تفاخری انسان بر انسان ندارد، مبدأ فاعلی و مبدأ غایی همه یکی است.»
مرجع تقلید شیعیان میافزاید، ویژگیهای زن و مرد با هم اختلاف دارد و یکی از این اختلافها این است که “زن باید مادر بشود و این مادری عاطفه لازم دارد”. او با استناد به کتاب مقدس مسلمانان گفت: «هرگز مرد این توان را ندارد که فرزند رئوف و مهربان تربیت کند.»
«پا دراز کردن فضیلت نیست»
مفسر قرآن حوزه علمیه فرستادن کودکان به مهدکودک را یک خطر خوانده زیرا به اعتقاد او چنین فرزندی مهر و عاطفه را نمیچشد و “همین که پدر و مادر بزرگ شدند و سالمند شدند آنها را به خانه سالمندان میبرد”.
جوادی آملی گلایه میکند که “ما خیال میکنیم کمال زن در این است که برای ما برود مدال بیاورد، کمال زن در مادر شدن است، در فرزند تربیت کردن است”.
هفته گذشته ورزشکاران ایران در جریان هفدهمین دوره بازیهای آسیایی در اینچئون با کسب ۵۷ مدال در جایگاه پنجم قرار گرفتند.
در این بازیها نجمه خدمتی در رشته تیراندازی با تفنگ بادی و حمیده عباسعلی در رشته کاراته بر رقیبان پیروز شدند و دو مدال از ۱۸ مدال طلای ایران را نصیب خود کردند.
مرجع تقلید شیعیان ظاهرا با اشاره به حمیده عباسعلی گفت: «فضیلت زن در این نیست، که زن و دختر ما برود پایش را دراز کند و یک کسی را بزند و برای ما مدال بیاورد، فأین تذهبون، به کجا داریم میرویم.»
پروندههای قضایی و خطر مهدکودک
جوادی آملی اعتقاد دارد که عاطفه در جامعه کم شده و علت اصلی آن این است که کودکان در مهدکودک تربیت شدهاند و “این خلاء هفت ساله را هیچ کس پر نمیکند و این با آغوش مادر و شیر پرمیشود”.
مولف کتاب “مفاتیحالحیاه” یکی دیگر از جلوههای کم شدن عاطفه را کاهش قرضالحسنه و افزایش “بانکهای ربوی” خواند که به گفتهی او “نتیجهاش همین ده دوازده میلیون پروندهای است که در دستگاه قضا هست”.
از: دویچه وله