ادامه بی‌خبری از سرنوشت حسن توزنده‌جانی، شاعر بازداشت شده

Wednesday, 10th December, 2025
اندازه قلم متن

 

ایران وایر

با گذشت بیش از ۱۱۰ روز از بازداشت حسن توزنده‌جانی، شاعر و فعال فرهنگی در تهران، هنوز هیچ خبری از وضعیت پرونده، دلیل بازداشت و اتهامات انتسابی به وی در دست نیست و مقامات قضایی از ارائه جزییات درباره وضعیت او خودداری می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، ماموران اطلاعات سپاه در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ با هجوم به منزل شخصی حسن توزنده‌جانی، او را بازداشت و وسایل الکترونیکی از جمله تلفن همراه و لپ‌تاپ وی را ضبط کردند. بازداشت این شاعر هم‌زمان با چهار فعال فرهنگی و سیاسی دیگر، از جمله احسان رستمی، رامین رستمی، مرجان اردشیرزاده و نیما مهدی‌زادگان صورت گرفته است.

حسن توزنده‌جانی با ابتلا به فشار خون بالا در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد و خانواده و دوستانش نسبت به سلامت او ابراز نگرانی کرده‌اند.

پیش از این، بیش از ۲۰۰ فعال فرهنگی با انتشار نامه‌ای درباره سرنوشت این شاعر ابراز نگرانی کرده و خواستار روشن شدن دلیل بازداشت و دسترسی او به وکیل و خانواده شده‌اند. در این نامه آمده است: «از روز بیست‌ونهم مرداد تا امروز، هیچ خبر روشنی از جای او، حال او یا نهاد بازداشت‌کننده‌اش به‌دست نیامده است. این خاموشی سنگین، نه تنها نقض آشکار حق انسان، که داغی‌ست بر دل واژه و بر پیشانی فرهنگ این سرزمین.»

این فعالان فرهنگی و هنرمندان با تاکید بر اهمیت آزادی و شفافیت، خواستار رسیدگی فوری به وضعیت حسن توزنده‌جانی شده‌اند و یادآور شده‌اند که سکوت در برابر سرنوشت یک شاعر، سکوت در برابر آزادی انسان است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.