گزارش‌گران بدون مرز بازداشت نرگس محمدی در مشهد را محکوم کرد

جمعه, 21ام آذر, 1404
اندازه قلم متن

ایران وایر

سازمان «گزارش‌گران بدون مرز»، در گزارشی بازداشت «نرگس محمدی»، برنده جایزه نوبل صلح و فعال حقوق‌بشر و ده‌ها نفر از جمله فعالان حقوق‌بشر، زندانیان سیاسی و اعضای خانواده‌های دادخواه را شدیدا محکوم کرد و خواهان آزادی بی‌قید و شرط آن‌ها شد.

نرگس محمدی، روز ۲۱آذر۱۴۰۴ و زمانی که برای سخنرانی در کنار «جواد علیکردی» برادر «خسرو علیکردی» مقابل مسجد «غدیر باباعلی» مشهد حاضر شد توسط نیروهای لباس‌شخصی و امنیتی به‌صورت خشونت‌آمیز بازداشت شد. خسرو علیکردی وکیل حقوق بشری روز ۱۴آذرماه۱۴۰۴ به‌شکلی مشکوک در دفتر کارش در مشهد درگذشت. 

همزمان با نرگس محمدی، چندین خبرنگار و مدافع حقوق بشر دیگر از جمله «عالیه مطلب‌زاده»، «سپیده قلیان»، «هستی امیری» و «پوران ناظمی» نیز بازداشت شده‌اند. 

ائتلاف «فری نرگس» که سازمان گزارش‌گران بدون مرز از اعضای بنیان‌گذار آن است، این بازداشت‌ها را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی بی‌قیدوشرط محمدی و دیگر بازداشت‌شدگان شده است. 

نرگس محمدی، یک‌سال پیش نیز پس از تحمل حکم بیش از ده سال زندان، به‌دلیل مشکلات پزشکی و تحت توصیه پزشکان از زندان اوین موقتا آزاد  شده بود. او پس از آن، بارها از سوی نهادهای امنیتی تهدید و تحت فشار قرار گرفته و حتی به وکلایش هشدار داده شده که در رسانه‌ها ظاهر نشود یا گروه‌های حقوق بشری را فعال نکند.

این برنده جایزه نوبل صلح سال‌ها علیه اعدام، سرکوب آزادی‌ها و نقض حقوق بشر در ایران فعالیت کرده و جوایز بین‌المللی متعددی از جمله جایزه صلح نوبل، جایزه آزادی بیان یونسکو و جایزه گزارش‌گران بدون مرز برای شجاعت را دریافت کرده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.