ادامه موج اعدام‌ها در ایران؛ دست‌کم ۹ زندانی در یک روز در زندان‌های مختلف اعدام شدند

شنبه, 6ام دی, 1404
اندازه قلم متن

اخبار روز

در ادامه اجرای گسترده احکام اعدام در ایران، سحرگاه شنبه ۶ دی‌ماه دست‌کم ۹ زندانی در زندان‌های نهاوند، یاسوج، همدان، کرمانشاه، الیگودرز، دزفول، خرم‌آباد، سنندج و کرج اعدام شدند.

در ادامه روند فزاینده اجرای احکام اعدام در ایران، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) از اجرای دست‌کم ۹ حکم اعدام در زندان‌های مختلف کشور در سحرگاه شنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۴ خبر داد. این اعدام‌ها در حالی صورت گرفته‌اند که تا زمان تنظیم این گزارش، هیچ‌یک از آنها به‌طور رسمی از سوی مسئولان زندان‌ها یا نهادهای قضایی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش هرانا، در زندان نهاوند، حکم اعدام رحیم خداپرست که پیش‌تر به اتهام قتل توسط دادگاه کیفری به مجازات مرگ محکوم شده بود، به اجرا درآمد. هم‌زمان، در زندان همدان نیز ابوالفضل انحصاری، زندانی محکوم به اعدام در پرونده‌ای مرتبط با جرائم مواد مخدر، سحرگاه همان روز اعدام شد.

در زندان یاسوج، حکم اعدام احمدرضا اصفهانی که او نیز پیش‌تر به اتهام قتل توسط دادگاه کیفری به مجازات مرگ محکوم شده بود، به اجرا درآمد.

در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه، نریمان سوری که او نیز در ارتباط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سلب حیات شد. همچنین در زندان الیگودرز، احمدعلی صفاری، زندانی محکوم به اعدام به اتهام قتل، سحرگاه شنبه اعدام شد.

در زندان سنندج، حکم اعدام ویهان شاه محمدی که او نیز پیش‌تر به اتهام قتل توسط دادگاه کیفری به مجازات مرگ محکوم شده بود، به اجرا درآمد.

همچنین هرانا از اجرای حکم اعدام میلاد نجاتی در ندامتگاه مرکزی کرج خبر داده است. این زندانی نیز پیش‌تر به اتهام قتل توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود.

بر اساس آمار سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تنها در سال ۲۰۲۵ میلادی، دست‌کم ۱۹۲۲ نفر در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. با این حال، بنا بر این گزارش، مقام‌های رسمی تنها حدود پنج درصد از این اعدام‌ها را به‌طور علنی اعلام کرده‌اند.

هرانا در گزارش سالانه خود در حوزه «حق حیات» که به تازگی منتشر شده است از صدور حکم اعدام برای ۱۶۸ نفر و اجرای حکم اعدام ۱۹۲۲ نفر در سال ۲۰۲۵ گزارش داده است. از این تعداد، ۱۰ مورد اعدام در ملأعام انجام شده است.

بر اساس این آمار، از میان اعدام‌شدگان، ۱۶۸۱ نفر مرد و ۵۹ نفر زن بوده‌اند. همچنین دست‌کم دو نفر از اعدام‌شدگان، در زمان ارتکاب جرم انتسابی کمتر از ۱۸ سال سن داشته‌اند. افزون بر این، در همین بازه زمانی، احکام اعدام ۵۶ زندانی توسط دیوان عالی کشور تأیید شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.