به گزارش سحام نیوز به نقل از منابع آگاه، علی غزالی، مدیر مسئول دو سایت توقیف شده “بازتاب امروز” و “آینده آنلاین” صبح روز شنبه (۸ آذر / ۲۹ نوامبر) توسط وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
سحام نیوز به نقل از صفحه فیس بوک “بازتاب امروز” مینویسد، بازداشت علی غزالی “از طریق سیستمهای امنیتی مرتبط با دولت حسن روحانی” صورت گرفته است. سحام نیوز میافزاید که دلیل بازداشت این روزنامهنگار، “اعلام جرم [؟] قطبی، رئیس دادسرای فرهنگ و رسانه و شکایت مدیرعامل بانک سپه [کامل تقوینژاد] و [حمید] پورمحمد گلسفید [از جمله معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی دوارت امور اقتصادی و دارایی از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸]” بوده است”.
علی غزالی پیش از این نیز در اردیبهشت ۱۳۹۲ بازداشت و سایت “بازتاب” که او مدیر مسئولش بود، بسته شده بود. در آن هنگام علت بسته شدن “بازتاب” انتشار خبری درباره نوار صوتی مربوط به جابهجایی احتمالی ۸ میلیون رای در انتخابات ۱۳۸۸ اعلام شد. علی غزالی با حکم شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش روزنامه “بهار” نیز، در صفحه فیسبوکی “بازتاب امروز” آمده که بازداشت علی غزالی در پی شکایت برخی مسئولان بانکی از افشاگریهای او در مورد “مفاسد اقتصادی” صورت گرفته است. در این صفحه فیس بوکی همچنین از دولت روحانی انتقاد شده که متهمان پرونده فساد سه هزار میلیاردی را مورد حمایت قرار داده است.
سایت “بازتاب امروز” بارها درباره فعالیتهای اقتصادی شبههدار و فساد اقتصادی در ایران دست به افشاگری زده است. این افشاگریها نام افراد زیادی، از جمله بابک زنجانی و گروه مه آفرید امیرخسروی را مطرح کرده است.
ظاهرا افشاگریهای سایت بازتاب خصومت گروههای مختلف دستاندرکار در عرصههای اقتصادی و اداری را برمیانگیخته است. این سایت در بهمن ۱۳۹۱ نوشت که پس از افشاگریهایش پیرامون معاملات نفتی شبههدار بابک زنجانی با دولت و استفادههای زنجانی از تحریمها علیه ایران، “بابک زنجانی “بازتاب” را به دریافت پول از “منافقین و سلطنت طلبها” و اخاذی از خودش متهم کرد. بازتاب هم با تکذیب این ادعا بابک زنجانی و اطرافیانش را متهم کرد که تحریریه بازتاب را برای مذاکره و سازش جهت حذف خبرهایی که در مورد زنجانی کار کردهاند به جزیره کیش برای جلسه ای دعوت کرده اما سایت بازتاب به آن وقعی ننهاده است”.
علی غزالی، مدیر مسئول “بازتاب امروز”، همچنین هنگام مطرح شدن استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم، فهرست “چند صد بورسیه غیرقانونی اعطا شده در دولت محمود احمدینژاد” را در صفحه فیس بوکی خود منتشر کرده بود.
انتقاد رضا فرجی دانا از “بورسیههای غیرقانونی” از دلایل مهم زیر فشار قرار دادن و استیضاح وی بود. او در انتقاد خود از جمله به فرستادن دانشجویان رشته ادبیات فارسی و فقه به خارج و معرفی بیش از ۶۰۰ نفر از طرف نهادهای مختلف برای گرفتن بورسیه اشاره کرده بود. او نشان داده بود که در دولت احمدینژاد صدها نفر با معدل زیر متوسط با هزینه ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان بورسیه از کشور خارج شدهاند.
از: رادیو فردا