بودجه باید بدبینانه تر بسته می شد
حسین راغفر درباره ویژگیهای لایحه بودجه سال آینده موارد زیر را مطرح کرده است: بررسیها نشان میدهد لایحه بودجه سال آینده از نظر بودجه نویسی نمونه تیپیک یک بودجه ایرانی است و نمیتواند بسیاری از اهداف پیشبینی شده دولت را محقق کند. پیشبینی نفت ۷۲ دلاری کاملا خوشبینانه است و دولت باید با توجه به شرایط جدید آن را مورد بازنگری قرار دهد.
اقتصاد ایران آنلاین: حسین راغفر در گفت و گو با اعتماد درباره ویژگیهای لایحه بودجه سال آینده موارد زیر را مطرح کرده است: بررسیها نشان میدهد لایحه بودجه سال آینده از نظر بودجه نویسی نمونه تیپیک یک بودجه ایرانی است و نمیتواند بسیاری از اهداف پیشبینی شده دولت را محقق کند. پیشبینی نفت ۷۲ دلاری کاملا خوشبینانه است و دولت باید با توجه به شرایط جدید آن را مورد بازنگری قرار دهد.
در صورت تداوم روند کنونی قیمت هر بشکه نفت ممکن است حتی به ۴۰ دلار نیز برسد و دولت باید حتما جایگزینی برای وضعیت موجود داشته باشد تا در صورت تحقق این پیشبینی بتواند آن را جایگزین پیشبینیهای فعلی کند…. بر اساس پیشبینیها اقتصاد جهانی با بحرانی از جنس سال ۲۰۰۸ روبهرو است و اگر دولت برنامهیی برای رویارویی با بحران اقتصاد جهانی نداشته باشد، در موقعیت سختی گرفتار خواهد آمد… بهنظرم قیمت نفت حدود ۴۰ تا ۴۵ دلار میشود. زیرا علاوه بر اینکه مساله بازگشت بحرانی مانند سال ۲۰۰۸ مطرح است، دولت امریکا با طرحی امپریالیستی قصد تحت فشار قرار دادن کشورهایی مانند ایران و روسیه، و به ویژه روسیه را دارد… هر چند دولت مدعی است که ۹۰ درصد درآمدهای نفتی تامین شده و کاهش قیمت روی این بخش تاثیری نداشته است، اما من معتقدم این مساله صحیح نیست و تا پایان سال جاری با ۳۵ هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع رو به رو خواهیم شد.
منطق لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ با کسری روبهروست، اگر قیمت نفت مطابق آنچه دولت پیشبینی کرد تثبیت شد که مشکلی وجود ندارد، اما اگر اینطور نشد با کسری بودجه روبهرو میشود و بهتر است برنامهریزی دقیقی برای مالیاتها داشته باشد.