عمان از پایان مذاکرات با ایران خبر داد

دویچه وله – بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، روز چهارشنبه ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) در اظهاراتی همراه با همتای پاکستانی خود در اسلامآباد گفت، تنگه هرمز به عنوان بخشی از تفاهمنامه اسلامآباد میان تهران و مسقط بررسی شده است. او افزود، از دید عمان مذاکرات با ایران درباره این آبراه تکمیل شده و دیگر نیازی به گفتوگوهای بیشتر در این سطح نیست.
وزیر خارجه عمان تاکید کرد، عملیاتی شدن تفاهمها و ازسرگیری حملونقل در تنگه هرمز، به توافقی بزرگتر میان ایران و آمریکا بستگی دارد.
البوسعیدی اظهار داشت، عمان از دیپلماسی و تعامل حمایت میکند و با تشدید تنشها و رویارویی مخالف است. او تاکید کرد که مسقط مسیر دیپلماسی را برای دستیابی به صلح پایدار ادامه خواهد داد.
وزیر خارجه عمان همچنین گفت، مسقط و اسلامآباد درباره تحولات منطقهای تماسهای مستقیم دارند و از تلاشهای پاکستان برای میانجیگری میان ایران و آمریکا و کمک به پیشبرد مذاکرات قدردانی کرد.
رئیس جمهوری آمریکا، روز سهشنبه (۱۳ اکتبر) در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت آلاسکا از احتمال اقدام تازه واشنگتن علیه ایران سخن گفت. دونالد ترامپ در شهر واسیلا و در جمع هواداران حزب جمهوریخواه گفت: «منتظر بمانید و ببینید با ایران چه خواهیم کرد. ما برخورد سختی با آنها خواهیم داشت.» او افزود: «به نوعی دیگر کاسه صبرمان لبریز شده است، میدانید که دیگر تحمل نداریم.»
رئیس جمهوری آمریکا ضمن بیان اینکه مقامهای ایران “فقط منتظرند”، یادآور شد که موضوع اصلی از نگاه واشنگتن این است که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند.
او گفت: «صبر ما تمام شده، اما میدانید که این موضوع اهمیتی ندارد، مسئله اصلی و بزرگ این است که آنها به سلاح هستهای دست پیدا نخواهند کرد.»

