رئیس‌جمهور آرژانتین رسما به جلوگیری از اجرای عدالت در پرونده ترور مرکز یهودیان بوئنوس متهم شد

شنبه, 25ام بهمن, 1393
اندازه قلم متن

enfejar-arjantin

 دادستان کل آرژانتین کریستینا کیرشنر رئیس‌جمهور این کشور را رسما به جلوگیری از اجرای عدالت متهم کرد. آلبرتو نیمسان داستان پرونده “آمیا” قبلا همین اتهام را به رئیس‌جمهور وارد کرده‌بود اما جسد او در آپارتمانش پیدا شد.

به گزارش دویچه وله فارسی، مسئولان قضائی آرژانتین روز جمعه در بوئنوس آیرس اعلام کردند که دادستان کل کشور کریستینا کیرشنر رئیس‌جمهور آرژانتین را به‌طور رسمی به ممانعت از اجرای عدالت در ماجرای پرونده مرکز یهودیان بوئنس آیرس متهم کرده است.

مرکز یهودیان بوئنوس ایرس (آمیا) در سال ۱۹۹۴ در جریان یک بمب‌گذاری ویران شد و ۸۵ نفر در آن به قتل رسیدند. آلبرتو نیسمان دادستان پرونده در جریان تحقیقات تقریبا ده‌ساله خود جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در این عملیات تروریستی متهم کرد. او قرار بود در ماه ژانویه امسال گزارش تحقیقات خود را برای پارلمان آرژانتین قرائت کند که یک روز پیش از آن پلیس جسدش را در حمام آپارتمانش یافت.

پلیس با استناد به این‌که هفت‌تیری در کنار جسد آلبرتو نیسمان بوده، اعلام کرد که او خودکشی کرده است. اما افکار عمومی آرژانتین این ادعا را نپذیرفته و همچنان به اعتراضات خود ادامه می‌دهد.

اعتراض مجمع اسقف‌ها و همسر دادستان

ساعاتی پیش از آن که دادستان آرژانتین رئیس‌جمهور این کشور را به ممانعت از اجرای عدالت متهم کند، مجمع اسقف‌های آرژانتین و “ساندرا آرویو سالگادو” همسر سابق آلبرتو نیسمان، نحوه رسیدگی به پرونده مرگ او را مورد اعتراض قرار دادند.

مجمع اسقف‌ها از همه دادستان‌های آرژانتین خواست که روز چهارشنبه هفته ‌آینده (۱۸ فوریه، ۳۰ بهمن) در یک راه‌پیمائی به‌یاد نیسمان شرکت کنند. “کمیسیون اسقف‌ها برای صلح و عدالت” در تماسی با روزنامه “کلارین” اعلام کرد که شرکت در راه‌پیمائی روز چهارشنبه یک حرکت غیرحزبی خواهد بود.

ساندرا آرویو سالگادو، همسر سابق دادستان ویژه پرونده ترور مرکز یهودیان بوئنوس آیرس (آمیا) هم در اقدامی جداگانه نحوه رسیدگی به پرونده مرگ نیسمان را مورد انتقاد شدید قرار داد.

او که به دعوت مخالفان دولت به پارلمان آرژانتین دعوت شده بود، در برابر نمایندگان، بازپرس‌هایی را که در حال حاضر مشغول بررسی پرونده مرگ نیسمان هستند، متهم کرد که اطلاعاتی بیش از حد مجاز در اختیار افکار عمومی قرار می‌دهند. سالگادو که خود یک قاضی سرشناس است، در سخنرانی‌اش گفت:«اجازه بدهیم که عدالت مسیر طبیعی خود را طی کند.»

مرگ مشکوک آلبرتو نیسمان دادستان پرونده ترور آمیا که می‌کوشید رئیس‌جمهور را به دادگاه بکشد آرژانتین را تکان داد

همسر پیشین نیسمان، در پارلمان این کشور همچنین خواستار رسیدگی به پرونده مرگ وی از سوی کمیسیون ویژه فراآمریکائی شد. او که صاحب دو فرزند دختر از نیسمان است، علاوه بر این خواست که با صدور یک نظریه کارشناسانه روانشناسی روشن شود که آیا نیسمان می‌توانسته دست به خودکشی زده باشد یا نه.

احتمال بازپرسی از رئیس‌جمهور

متهم شدن رسمی رئیس‌جمهور آرژانتین از سوی دادستان این کشور می‌تواند وی را مجبور کند که به پرسش‌های یک قاضی پاسخ دهد. البته شرط این بازپرسی آن است که دانیل رافکاس قاضی مسئول پرونده چنین تصمیمی اتخاذ کند.

دلیل مرگ آلبرتو نیسمان یک روز قبل از ارائه گزارش به پارلمان آرژانتین هنوز روشن نشده است. بسیاری بر این نظرند که او را به قتل رسانده‌اند. خانم کیرشنر رئیس‌جمهور چند روز پس از مرگ نیسمان گفت که او خودکشی نکرده، بلکه با هدف ایجاد مشکل برای دولت از سوی مخالفان دولت به قتل رسیده است.

نیسمان در گزارش خود رئیس‌جمهور و وزیرخارجه آرژانتین را متهم کرده بود که برای نزدیک‌شدن به جمهوری اسلامی و انجام یک معامله نفت ۷ میلیارد دلاری مانع از آن شده‌اند که اعضای ایرانی یک شبکه تروریستی در آمریکای لاتین شناسائی شوند. دادستان آرژانتینی اعلام کرده بود که این شبکه تروریستی به‌وسیله جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین ایجاد شده است

«دی‌ان‌ای» یک فرد دیگر در خانه دادستان مقتول آرژانتینی پیدا شد

کارشناسان پزشکی قانونی آرژانتین آثار «دی ان ای» فرد دیگری را در آپارتمان آلبرتو نیسمان، دادستان مقتول آرژانتینی پیدا کردند.

جسد آلبرتو نیسمان ماه گذشته و پس از اینکه رییس جمهوری آرژانتین را به «مخفی کردن حقایق بمبگذاری سال ۱۹۹۴» در مرکز یهودیان بوئنس آیرس متهم کرد، در آپارتمانش پیدا شد.

به گزارش روز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه خبرگزاری رویترز، ماموران تحقیق این پرونده امیدوارند که این نمونه «دی ان ای» زوایای تاریک پرونده را روشن کند که به فرضیه‌های توطئه در مورد همکاری بین «کریستینا فرناندز» رییس جمهوری این کشور، عوامل امنیتی خودسر آرژانتینی و گروهی از مقامات ایرانی که به دخالت در بمبگذاری مرکز یهودیان در ۲۱ سال پیش متهم هستند، دامن زده است.

جسد آلبرتو نیسمان، دادستان آرژانتینی روز ۲۸ دی درحمام خانه‌اش، با گلوله‌ای که به سرش شلیک شده بود و یک اسلحه در کنار جسدش پیدا شد.

او قرار بود فردای آن روز برای ارائه توضیحات درباره اتهام به رییس جمهوری آرژانتین در مسدود کردن تحقیقات جنایی این بمبگذاری که به کشته شدن ۸۵ نفر منجر شد، در جلسه پارلمان شرکت کند.

تا روز ۲۱ بهمن هیچ مدرکی در اثبات وجود نفر دوم در محل زندگی آلبرتو نیسمان به دست نیامده بود. اکنون قاضی پرونده ضمن افزودن مدارک تازه به پرونده گفت یک نمونه دی ان ای که «نشان‌دهنده شناسه‌های ژنتیک متفاوتی از آلبرتو نیسمان است،» پیدا شده است.

قاضی «فابیانا پالماگینی» افزود افرادی که روزهای قبل از مرگ با دادستان آرژانتینی ملاقات داشتند برای دادن نمونه «دی ان ای» فراخوانده خواهند شد.

گوستاوو لوپز، یکی دیگر از مقامات دفتر ریاست جمهوری، پیشتر گفته بود که مرگ اسرارآمیز آقای نیسمان، بخشی از نقشه «کودتا برای برکناری رییس جمهوری» است.

اما دوستان آلبرتو نیسمان می‌گویند بر خلاف ادعاهایی که در این مورد مطرح شده است او هیچ نشانه‌ای از تمایل به خودکشی نشان نداده بود. آن‌ها می‌افزایند او روز ۱۹ ژانویه آماده رفتن به جلسه پارلمان بود تا استدلال‌های خود را علیه عملکرد خانم فرناندز ارائه دهد.

به گزارش رویترز، نزدیکان و دوستان آلبرتو نیسمان می‌گویند که به اعتقاد آقای نیسمان، رییس جمهوری آرژانتین در تبانی برای تبرئه مظنونان به بمبگذاری، می‌خواست مناسبات با حکومت ایران را نزدیکتر کند و از طریق دریافت نفت ارزانتر ایران کسری موازنه انرژی آرژانتین را که به رقم هفت میلیارد دلار در سال رسیده بود جبران کند.

دولت آرژانتین این اتهامات را «مضحک» توصیف کرده و آنها را بی‌اساس می‌داند.

خانم فرناندز که دومین دوره ریاست جمهوری‌اش آخر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد، طبق قانون حق ندارد برای دور سوم نامزد شود.

گام مهم بعدی در تحقیقات پرونده مرگ دادستان، شهادت «آنتونیو استیوسو»، رییس اداره امنیت آرژانتین است که دسامبر سال گذشته توسط رییس جمهوری این کشور برکنار شد.

به گزارش رادیو فردا رییس دفتر ریاست جمهوری می‌گوید آقای استیوسو با فریب دادن آلبرتو نیسمان به پذیرش این تئوری توطئه، قصد داشت به خاطر برکناری خود از شخص رییس جمهوری انتقام بگیرد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.