مائده سلطانی دختر عبدالفتاح سلطانی وکیل زندانی، در نامهای خطاب به دادستان تهران نسبت به “اقدامات غیرقانونی” دادستانی در مورد پدرش اعتراض کرده است. به گفته او علاوه بر وجود سه مورد غیرقانونی در پرونده پدرش، مقامات زندان گاه و بیگاه مانع ملاقات این وکیل زندانی با همسرش هم میشوند.
خانم سلطانی در گفتوگو با دویچهوله توضیح داد که مسئولان زندان اوین بدون ارائه هیچ توضیحی بعضی اوقات مانع ملاقات پدرش با اعضای خانواده میشوند و یا اسم همسر عبدالفتاح سلطانی را بدون توضیح از لیست ملاقاتکنندهها حذف کرده و مانع دیدار پدر ومادرش میشوند.
غیر از این مورد، مائده سلطانی توضیح میدهد که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، وقتی متهمی به جرائم مختلف محکوم شده و مجموعه سالهای زندانش به دلیل جرائم متفاوت است، تنها سنگینترین مجازات برای او اعمال میشود.
بدین ترتیب عبدالفتاح سلطانی که به دلیل “تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر، تحصیل مال حرام از طریق دریافت جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ و اجتماع و تبانی علیه نظام” مجموعا به ۱۳ سال حبس محکوم شده است، بر اساس ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، تنها باید بیشترین حکمش را که ۱۰ سال بوده بگذراند.
در این راستا و با توجه به ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی، متهمی که یک سوم از دوران حبس خود را گذارنده باشد مشمول آزادی مشروط میشود. به گفته مائده سلطانی، پدرش از ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ در زندان است (چهار سال پیش) بنابراین تا کنون بیش از یک سوم حبس خود را گذرانده و درنتیجه بر اساس این ماده قانونی باید آزاد شود.
مائده سلطانی به موضوع دیگری نیز در مورد پرونده پدرش اشاره کرده و میگوید: «بیش از دوسال پیش سه نفر از قضات معتمد قوه قضائیه که ریاست وقت دادگستری تهران هم جزو آنها بود با بررسی پرونده پدرم اعلام کردند که اساسا حکم پدرم خلاف بیّن شرع و باطل است.»
بر اساس ماده ۱۸ تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب، در سه مورد حکم صادره شده برای متهمان این دادگاهها نقض و تقاضای اعاده دادرسی میشود: اول اینکه قاضی صادر کننده رأی متوجه اشتباه رأی خود شود، دوم قاضی دیگری پی به اشتباه رأی ببرد به نحوی که اگربه قاضی صادر کننده رأی تذکر دهد متنبه گردد و سوم اینکه ثابت شود قاضی صادر کننده رأی صلاحیت رسیدگی و انشاء رأی را نداشته است.
مائده سلطانی میگوید بر همین اساس تقاضای اعاده دادرسی پرونده پدرش را دادهاند و الان دو سال و نیم است که این تقاضا در دفتر ریاست قوه قضائیه مسکوت مانده است.
مائده سلطانی در پایان نامهاش با اشاره به زندانیانی که به اتهام اختلاسهای کلان در زندان هستند ولی از مرخصیهای طولانی استفاده میکنند و نیز با توجه به اینکه پدرش تا کنون از یک ساعت مرخصی هم محروم بوده، پرسیده این با کدام ضابطه قانونی مطابقت دارد؟
خانم سلطانی به دویچهوله گفت که مادرش نیز تا کنون چندین نامه درباره این موضوعات به دادستانی نوشته اما پاسخی نگرفته است.
عبدالفتاح سلطانی وکیل و عضو کانون مدافعان حقوق بشر وکالت تعداد زیادی از پروندههای دارای جنبه حقوق بشری، مانند پرونده فعالان سیاسی، دانشجویان و روزنامهنگاران را بر عهده داشت. او در حال حاضر در زندان اوین به سر میبرد و از بیماری قلبی در رنج است.
از: دویچه وله