نماینده ساری در انتقاد از مدیریت و محتوای تولیدات صداوسیما میگوید برنامهسازان متوجه نیستند که نمیتوان چیزی را به مخ مردم تزریق کرد. او از نقض بیطرفی در این دستگاه و امپراتوری برخی مجریان آن نیز انتقاد کرده است.
رمضان شجاعی کیاسری، نماینده اصولگرای ساری و میاندرود اظهارات کمسابقه و قابل توجهی در مورد صدا و سیمای جمهوری اسلامی کرده است. او گفته که بیبیسی با ۲ هزار کارمند اداره میشود اما تلویزیون ایران بیش از ۴۸هزار نیرو دارد تا آنجا که مخاطبان برخی شبکههایش از تعداد کارکنانش کمترند. و برخی مجریان برای خودشان امپراتوری دارند.
کیاسری که نایب رئیس شورای ناظر بر عملکرد صدا و سیما در مجلس است، عنوان کرده که سازمان “غولآسای” صدا و سیما خود را پاسخگوی کسی نمیداند و به همین خاطر اوضاعش روز به روز بدتر میشود: «صداوسیما از جهت محتوایی به خاطر نداشتن اعتبار نمیتواند فیلم و سریال تولید کند و کیفیت برنامهسازیاش به دلیل نداشتن پول پایین آمده است. صداوسیما الان در بدنه خودش خیلی سنگین است.»
او عنوان کرده که محمد سرافراز اعتنایی به وظایف و اختیارات شورای نظارت ندارد و صداوسیما نیز بیطرف نیست: «ما بارها نسبت به نقض بیطرفی تذکر دادیم. آقای سرفراز معتقد است که نظارت شورای نظارت، استطلاعی است یعنی فقط جنبه اطلاع رسانی دارد… در حالی که آخرین قانون مصوب مجلس حقوقی را برای شورای نظارت در نظر گرفته که اگر کسی شکایت کرد و شکایتش را وارد دانست میتواند به مراجع قضایی شکایت کند.»
شجاعی کیاسری گفته که بر همین اساس هیاتی برای بررسی و بازرسی برنامههای مشارکتی به صداوسیما اعزام خواهد شد. او به طور نمونه از نوع خبررسانی صدا و سیما در باره جلسه تصویب برجام انتقاد کرده و این که که شبکه خبر در زیرنویس خود تصویب برجام را بیست دقیقهای خواند و گفت در مجلس لابیگری میشود: «در حالی که چهار ماه بود در مجلس صحبت میشد و صدا و سیما در این زمینه خطی و سیاسی برخورد کرد.»
به تاکید کیاسری، محمد ضرغامی، رئیس سابق صدا و سیما تعامل بیشتری با مجلس و دولت داشت. او خواستار آن شده که شکل و شیوه ماموریتها و مسئولیتهای سازمان صداوسیما بازتعریف شود و بخش خصوصی را در تولید برنامهها به جد دخالت داد: «چیزی که مهم است شناخت جدی از مخاطب است. با این بازاری که رسانههای دیگر امروزه در آن جاذبههای فراوانی ایجاد کردهاند رقابت کار سخت و دشواری شده است. باید از بخشهای خصوصی و دستگاهها و وزارتخانههای متعدد و متنوع کمک گرفت و حجم نیروی انسانی را کم کرد. از طرفی هم باید نیازهای مخاطب را شناسایی کرد و از زیاده گوییها کم کرد و از ساخت سریالهایی با محتوای ضعیف هم فاصله گرفت.»
نایب رئیس شورای نظارت بر صداوسیما در مجلس این را هم گفته که مجریان بعضی برنامهها پس از مدتی “گردن کلفت” میشوند و دستورات را بر نمیتابند: «پخش برنامه بعضی از مجریها دیگر دست مدیر شبکه و معاون سازمان نیست. خود رئیس سازمان هم نمیتواند مقابل مجری بایستند چون او برای خودش یک امپراتوری دارد.»
کیاسری در بخش دیگری از سخنان خود، صدا و سیما را یک “رسانه میلی” خوانده است. سرفراز اواخر ماه آبان از کیاسری به اتهام “تشویش اذهان عمومی” شکایت کرده است. این شکایت ناشی از انتقادهای کیاسری و دو نماینده دیگر از نحوه پوشش جلسه برجام در صداوسیما است.
محمد سرفراز مدیرعامل صدا و سیمای جمهوری اسلامی، از قدیمیترین چهرههای این سازمان به شمار میرود و از سال ۱۳۷۱ در پست معاونت برون مرزی صداوسیما کار کرده است. او از نظر سیاسی، به جبهه پایداری نزدیک است.
از: دویچه وله