بانک مرکزی از ۳۸ و نیم درصد افزایش قیمت مواد خوارکی نسبت به سال گذشته خبر میدهد. کارشناسان نتیجه میگیرند: ۹۰۰ هزار تومان هزینه ماهانه برای یک خانواده چهارنفره تنها برای زنده ماندن۰
وقتی عصر روز شنبه ۲۶ فروردین اعلام شد که مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران مثبت و سازنده بوده، فردای آن روز قیمت طلا و ارز در بازار ایران پایین آمد. دلار آمریکا که در ماههای اخیر از مرز دو هزار تومان گذشته بود، روز یکشنبه ۲۷ فروردین به ۱۷۹۰ تومان رسید. قیمت هر سکه بهار آزادی نیز از ۸۰۰ هزار تومان به ۶۹۷ هزار تومان کاهش یافت.
اما این نزول قیمتها گویا تنها مختص ارز و طلا بود. بر اساس گزارشهای منتشرشده در رسانههای داخل ایران، سیر صعودی قیمت کالاهای اساسی (مواد غذایی، مواد شوینده و بهداشتی) همچنان ادامه دارد.
تنها قیمت مواد غذایی در هفته سوم فروردین ماه سال ۱۳۹۱ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۳۸ و نیم درصد افزایش داشته است. این آمار قیمت خرده فروشی اقلام خوراکی است که بانک مرکزی آن را منتشر کرده است.
ظاهرا آرامش هرچند نسبی و کوتاه مدت در پرونده اتمی ایران، تاثیر چندانی بر زندگی روزمره اقتصادی مردم ندارد.
فریدون خاوند استاد اقتصاد دانشگاه پاریس معتقد است متغیرهای اقتصادی ایران عمدتا از سیاستهای داخلی سرچشمه میگیرند ونه سیاست خارجی. او میگوید: «مسائل بینالمللی و بهخصوص فضای روابط خارجی ایران طبعاً در وضعیت ایران تأثیر دارد ولی این گونه نیست که ما بتوانیم فقط و فقط مسائل خارجی را در نظر بگیریم. مسائل داخلی بسیار مهم است و بهخصوص مسئلهی تورم عمدتاً از دادهها و فعل و انفعالات درونی ایران سرچشمه میگیرد».
با نگاهی به قیمت اقلام خوراکی در سالهای اخیر، به رقمی میرسیم که سایت بازتاب امروز آن را اعلام کرده: ۳۰۹ درصد رشد قیمتها در هفت سال گذشته.
از: دویچه وله