برنامه قطر برای افزایش ۳۰ درصدی تولید گاز از میدان مشترک با ایران

چهارشنبه, 14ام تیر, 1396
اندازه قلم متن

میدان گازی پارس جنوبی / شمالی بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است که بین ایران و قطر مشترک است.

تنها یک روز پس از امضای قرارداد ایران با شرکت توتال فرانسه برای استخراج گاز از میدان پارس جنوبی، قطر اعلام کرد که تولید گاز از این میدان مشترک با ایران را ۳۰ درصد افزایش خواهد داد.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، “سعد الکعبی” مدیرعامل شرکت قطر پترولیوم ( شرکت نفت قطر) اعلام کرد که کشورش قصد دارد تولید گاز خود را ۳۰ درصد افزایش دهد.

سعد الکعبی مدیر اجرایی شرکت نفت قطر

وی گفت: قطر برای اینکه همچنان بزرگ‌ترین تولید کننده گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) جهان باقی بماند تولید گاز طبیعی را تا سال ۲۰۲۴ میلادی (تا ۶ سال آینده) به میزان تولید سالانه ۱۰۰ میلیون تن خواهد رساند.

مدیرعامل شرکت قطر پترولیوم با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید سالانه گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) قطر ۷۷ میلیون تن است اعلام کرد که قطر قصد دارد این میزان را تا آغاز سال ۲۰۲۴ میلادی به سالانه ۱۰۰ میلیون تن برساند.

قطر به دلیل تنش با عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر دچار مشکلات اقتصادی شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، قطر با اعلام این موضوع درباره افزایش تولید گاز قصد قدرت نمایی اقتصادی در برابر همسایگان خود را دارد.

تحلیل‌گران اقتصادی این تلاش قطر را در راستای رقابت با ایران برای استخراج گاز از میدان مشترک پارس جنوبی می‌دانند. ایران ۲ روز پیش قراردادی به ارزش تقریبی ۵ میلیارد دلار برای افزایش برداشت گاز طبیعی از میدان پارس جنوبی را با شرکت فرانسوی توتال امضا کرد.

مدیرعامل “قطر پترولیوم” به تحریم کشورش از سوی عربستان سعودی و چند کشور دیگر اشاره کرد و گفت: افزایش تولید گاز قطر با همکاری شرکت‌های بین‌المللی انجام خواهد شد و اگر عربستان و همپیمانان آن مانع این همکاری شوند قطر به تنهایی چنین کاری را خواهد کرد.

این مدیر ارشد بخش انرژی قطر تصریح کرد: اگر هیچ شرکتی برای همکاری با قطر اعلام آمادگی نکند ما به تنهایی به این هدف (تولید سالانه ۱۰۰ میلیون تن گار طبیعی) خواهیم رسید.

میدان گازی پارس جنوبی بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است که بین ایران و قطر مشترک است. این میدان گازی در ایران، پارس جنوبی و در قطر، میدان شمالی نامیده می شود.

تولید قطر از این میدان مشترک بیشتر از میزان تولید ایران است. پس از امضای برجام (توافق ایران با ۶ کشور بزرگ جهان) ایران موفق شد شرکت‌های بزرگ نفتی جهان از جمله توتال را جهت سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی جذب کند.

قطر به مدت ۱۲ سال، از افزایش تولید گاز خود خودداری می کرد.
درآمد قطر از محل صادرات گاز در بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۴ میلادی به رقم ۱۲۵ میلیارد دلار (۱۱۷ میلیارد یورو) رسید.

از: عصر ایران


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.