برخی اعضای شورای شهر گزارش معاون مالی شهردار تهران از وضعیت اقتصادی شهرداری را مخدوش و ناشفاف ارزیابی کردند. درآمد پایدار ناچیز و بدهی هنگفت شهرداری پایتخت از جمله انتقادها به عملکرد ۱۲ ساله قالیباف است.
در واپسین روزهای حضور محمدباقر قالیباف بر مسند شهرداری تهران کارنامه سه دوره فعالیت او در این سمت بیش از پیش با انتقاد روبروست.
قدرت گودرزی معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران سهشنبه ۱۷ مرداد گزارشی از وضعیت مالی و اقتصادی این نهاد به نشست علنی شورای شهر ارائه کرد که شماری از اعضای شورا به آن واکنش نشان دادند.
احمد حکیمیپور، عضو شورای شهر تهران گفت: «تناسب و نسبت درآمدها و هزینهها در ۱۲ سال گذشته، مورد سوال است. از گزارش ارائه شده مشخص نشد که درآمدهای شهر تهران با هزینههای آن در ۱۲ سال اخیر انطباق و تناسب دارد، یا خیر؟ و تراز آن مثبت یا منفی است؟»
به گزارش خبرگزاری ایسنا حکیمیپور میگوید مسئله اصلی این است که مشخص شود مدیریت منابع و مصارف شهر در ۱۲ سال گذشته با چه کیفیتی انجام شده است.
محمدمهدی تندگویان، عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر نیز معاون قالیباف را به قاطی کردن اعداد و ارقام متهم کرد و گفت آماری که در گزارش او آمده دقیق و شفاف نیست.
به گفتهی او در گزارش مالی شهرداری عوارضی که از شهروندان گرفته شده، درآمد پایدار وانمود میشود در حالی که این کار فقط پیگیری مطالبات حقوقی و قانونی شهرداری است.
۳ درصد درآمد پایدار در ۱۲ سال
به گزارش خبرگزاری ایلنا تندگویان خطاب به معاون مالی شهرداری گفت: «در ۱۲ سال گذشته شما فقط توانستهاید ۳ درصد درآمد پایدار در شهر ایجاد کنید و این برای ۱۲ سال فاجعه است و این عددی است که خودتان اعلام کردید.»
یکی دیگر از انتقادها به گزارش عملکرد مالی شهرداری، به بدهیهای این نهاد مربوط میشود که عضو کمیسیون معماری شورا میزان آن را ۴۰ تا ۴۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
تندگویان فروردین امسال گفته بود اگر هزینه پروژههای نیمهکاره را به مجموع بدهیهای شهرداری به پیمانکاران، اشخاص و بانکها بیفراییم به رقمی بین ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان میرسیم.
معاون مالی شهردار تهران میزان بدهی شهرداری را حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. ظاهرا در این محاسبه مطالبات شهرداری از دولت نیز در نظر گرفته شده که میزان آن ۱۹ هزار میلیارد تومان ذکر شده است.
حکیمیپور میگوید باید مشخص شود که آیا دولت این میزان بدهی را قبول دارد یا خیر، زیرا آمار و ارقام ارائه شده از سوی دولت با آنچه شهرداری عنوان میکند تفاوت دارد.
یکی دیگر از انتقادها به عملکرد شهرداری در دوران قالیباف، صرف بودجههای هنگفت برای پروژههایی است که به اعتقاد منتقدان جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارند و از اولویتهای پایتخت محسوب نمیشوند.
ویرانههای به جا مانده در تهران
برخی از اعضای شورای شهر معتقدند قالیباف ویرانههای زیادی به جا گذاشته و شهردار بعدی باید تا مدتها مشغول آواربرداری باشد.
اسماعیل دوستی عضو کمیسیون حمل و نقل شورا در برابر انتقادها به عملکرد شهردار تهران، به دفاع از قالیباف پرداخت و گفت: «امروز برخی با صحبتهایشان هم شورا و هم شهرداری را به توپ بستند و این سزاوار نیست که شهر را سوخته و از دست رفته خطاب کنیم.»
خبرگزاری ایسنا از قول اسماعیل دوستی نوشت: «انصافا در طول این سالها برای شهر تهران خیلی کار شده است. البته ضعفهایی نیز وجود دارد، ولی نباید به خاطر ضعفها کارهای انجام شده را زیر سوال ببریم.»
روز گذشته خط ۸ متروی تهران در مراسمی با حضور قالیباف، مهدی چمران رئیس شورای چهارم شهر تهران، عبدالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، علی لاریجانی رئیس مجلس و چند شخصیت دیگر افتتاح شد.
افتتاح خط ۸ مترو در حالی انجام شده که این پروژه هنوز کاملا به پایان نرسیده است. حسین هاشمی، استاندار تهران در واکنش به این اقدام گفته است: «ضرورتی نداشت که افتتاح این خط پیش از بهرهبرداری انجام شود.»
از: دویچه وله