سازمان گزارشگران بدون مرز از بازداشت ساسان آقایی، معاون سردبیر روزنامه اعتماد، انتقاد کرد.
گزارشگران بدون مرز روز یکشنبه ۲۲ مرداد، در صفحه توئیتر خود نوشت که بازداشت این روزنامه نگار منتقد «نقض فاحش آزادی رسانهها و تهدید علیه همه روزنامهنگاران» است.
بر اساس گزارشها، ساسان آقایی شامگاه شنبه ۲۱ مرداد، در دفتر این روزنامه و با حکم دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت شد.
به گزارش وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، نیروهای امنیتی همچنین پس از حضور در روزنامه، این روزنامهنگار را به خانهاش بردند و پس از تفتیش خانه، او را به زندان اوین منتقل کردند. دلیل بازداشت این روزنامهنگار تاکنون اعلام نشده است.
ساسان آقایی پس از اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز بازداشت و پس از حدود چهار ماه آزاد شده بود.
او در هفته اول بهمن ۹۱ نیز همراه با ۱۷ روزنامهنگار دیگر بازداشت و پس از حدود یک ماه آزاد شده بود.
در چند ماه اخیر، بیش از ۱۰ روزنامهنگار بازداشت شدهاند و تعدادی از آنها از جمله احسان مازندرانی و هنگامه شهیدی همچنان زندانی هستند.
در اسفند ماه ۹۵ نیز ۱۲ مدیر کانالهای تلگرامی نزدیک به اصلاحطلبان و دولت بازداشت شده بودند که برخی از آنها پس از حدود سه ماه و برخی دیگر پس از حدود شش ماه آزاد شدند.
محمد باقر صمیمی، روزنامهنگار و فعال صنفی، مقیم کانادا، در گفتوگو با رادیو فردا با اشاره به اینکه «روزنامهنگاری، بدون پشتوانهترین شغل در ایران است» میافزاید:«بازداشتهای مافوق قانونی توسط نهادهای مختلف، بیش از پیش روزنامهنگاری در ایران را سخت، خطرناک و بدون پشتوانه کرده است».
وی اضافه میکند:«نبودن سندیکا، نداشتن قانون مترقی مطبوعاتی که حقوق روزنامه نگاری و مطبوعات را حفظ کند، بیثباتی شغلی، دخالت نهادهای فرا قانونی در کار روزنامهنگاری و همچنین عدم پشتوانه مالی، اقتصادی و تامین اجتماعی از معضلات روزنامهنگاری در ایران است».
آقای صمیمی همچنین می گوید که «سران و نهادهایی حکومت ایران عمدتا علاقهای به آزادی مطبوعات ندارند و آن را برای حکومت و مدیریت خود زیان آور می دانند».
در این میان، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ این سازمان از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۶۵ قرار دارد.
این سازمان روز ۱۲ مرداد، نیز از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، خواسته بود در دوره دوم ریاست جمهوری اش به وعدههایی که به مردم ایران داده است، عمل کند.
همچنین به گزارش سایت فدراسیون بین المللی روزنامهنگاران، کنگره جهانی این نهاد جهانی، در نشست اخیر خود در شهر انژه فرانسه، که بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ خرداد برگزار شد، بر اساس تقاضای نماینده انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران خواستار آزادی روزنامهنگاران زندانی در ایران شد.
همچنین قبل از آن، ۲۹ نماینده پارلمان اروپا روز ۲۳ اردیبهشت در نامهای از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته بودند که روزنامهنگاران، زندانیان سیاسی و مدیران کانالهای تلگرامی را آزاد کنند.