کارنامه منصور غلامی؛ از باز کردن در خوابگاه برای انصار تا خرید باتوم برقی برای حراست

دوشنبه, 1ام آبان, 1396
اندازه قلم متن

تصویر دانشجوی کتک خورده دانشگاه بوعلی در سال ۸۲ د به وقت ریاست منصور غلامی

شیما شهرابی

با وجود اعتراض بیش از پانصد نفر از فعالان نشریات دانشجویی، منصور غلامی برای وزارت علوم، به مجلس معرفی شد تا برای تصدی وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری از نمانیدگان مردم رای اعتماد بگیرد. از زمانی که خبر معرفی منصور غلامی به عنوان وزیر علوم پیشنهادی دولت مطرح شد دانشجویان زیادی نسبت به این انتخاب اعتراض کردند. طوفان توئیتری #دانشگاه‌‌‌_تنهاست راه افتاد و بسیاری از دانشجویان از فضای امنیتی و متشنجی که او در سال‌های ریاست‌اش بر دانشگاه بوعلی همدان ساخته، خبر داد‌ند. منصور غلامی دکترای باغبانی از دانشگاه ادلاید استرالیا دارد. از سال ۷۶ تا ۸۳ در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی و از سال ۹۳ تا کنون ریاست دانشگاه بوعلی را به عهده داشته است.

محمد در اولین دوره ریاست او بر دانشگاه بوعلی همدان شاگرد این دانشگاه بوده، او به «ایران وایر» می‌گوید: «آقای روحانی با انتخاب غلامی به عنوان گزینه‌ای برای وزارت علوم نشان داد که نه دانشجویان و نه جنبش دانشجویی و .. برایش اهمیتی ندارد. ایشان که در مناظره‌های انتخاباتی آقای قالیباف را به عنوان گاز انبر و لوله برای برخوردهای دانشجویی معرفی کرد خودش سراغ کسی رفته که دانشجویان زیادی را گاز انبری له کرده.» او روزهای حمله انصار حزب الله همدان به خوابگاه دانشجویان را به خوبی به یاد دارد و از آن به عنوان نقطه ضعف بزرگ غلامی یاد می‌کند.

خرداد ماه سال ۸۲ دانشجویان خوابگاه طرشت دانشگاه علامه به خاطر اعتراضات صنفی مورد هجوم نیروهای لباس شخصی به سردستگی سعید عسگر قرار گرفتند و بسیاری از دانشجویان زخمی و مجروح شدند.

دانشگاه‌های زیادی در اعتراض به این حرکت تجمع برگزارکردند. دانشگاه همدان هم برای حمایت از دانشجویانی که مورد حمله وحشیانه قرار گرفته بودند، اعتراض کردند. محمد می‌گوید: «نصفه های شب گروه انصار حزب‌الله همدان به دانشگاه حمله کرد و دانشجویان زیادی را با زنجیر و چاقو و چوب کتک زدند و اموالشان را از بین بردند اما غلامی به عنوان رئیس دانشگاه هیچ اعتراضی نکرد. هیچوقت از دانشجوها هم دلجویی نکرد. حتی بعدها مشخص شد که حراست دانشگاه به دستور غلامی در پشتی خوابگاه را برای ورود نیروهای انصار باز کرده بود.» او آن‌شب در خوابگاه نبوده اما صبح روز بعد وقتی به آنجا رفته باورش نمی‌شده چه بر سر دوستانش آمده : «یحیی صفی آریان و محسن خسروی و علیرضا خوشبخت که آن شب در تجمع اعتراضی سخنرانی کرده بودند، بعد از تجمع توسط چند موتور سیکلت محاصره شده بودند و آنقدر کتک خورده بودند که قیافه‌هایشان قابل شناسایی نبود.» به گفته این دانشجوی سابق دانشگاه بوعلی بعدها این دانشجوها توسط کمیته انضباطی احضار و به دادگاه انقلاب معرفی شدند: «من فقط یادم است که یحیی به سه سال زندان تعزیری و یک ترم محرومیت محکوم شد اما احکام دو نفر دیگر را یادم نیست. با این حال مسبب همه آن‌ها آقای غلامی بود و من فکر می‌کنم حوادث آن روزها نقطه ننگی در کارنامه اوست لکه ننگی که با هیچ وایتکسی پاک نمی‌شود.» او خودش از دانشجویانی بوده که در جریان اعتراض به حکم اعدام هاشم آقاجری توسط حراست دانشگاه کتک خورده و احضار شده است: «من به دادگاه انقلاب معرفی نشدم اما سیروس محمدی یکی از دانشجوهای دانشگاه ما بود که به خاطر اعتراض به حکم آقاجر ی بازداشت شد و توسط دادگاه انقلاب محاکمه شد. بچه‌ها می‌گفتند موقع دستگیری سیروس، غلامی هم حضور داشته.»

حسام یکی دیگر از دانشجویان سابق این دانشگاه معتقد است که بیشترین برخوردهای امنیتی با دانشجویان در زمان مدیریت غلامی صورت گرفته است: « او پنج تا باتوم برای حراست دانشگاه خریده بود. که بچه‌های انجمن متوجه موضوع شدند و موضوع را در مجله انجمن نوشتند. اول این موضوع را تکذیب کرد اما بعد وقتی یکی از بچه‌های انجمن در مصاحبه از او درباره باتوم‌ها پرسیده بود، عصبانی شده بود و واکمن او را خاموش کرده بود و گفته بود: گرفتم که گرفتم به تو چه ربطی دارد و او را از اتاقش بیرون کرده بود.»

زهرا یکی از دانشجویان فعلی دانشگاه بوعلی همدان وقتی این موضوع را می‌شنود، می‌گوید: «می‌توانم عصبانیت‌اش را تصور کنم. وقتی در برنامه‌های صنفی با میزگردهای مختلف دانشجویان اعتراض می‌کنند یا حرفی می‌زنند که خوش‌اش نمی‌آید به معاونانش می‌گوید که میکروفن دانشجو را قطع کند.»

به گفته این دانشجو دست حراست این دانشگاه به شدت باز است و کمیته انضباطی به راحتی احکام تعلیق و محرومیت از تحصیل صادر می‌کند: «دانشجویان به راحتی به خاطر اعتراضات صنفی و یا شرکت در تجمعات دانشجویی مثل شانزده آذر به کمیته انضباطی احضار می‌شوند و تذکر و تعلیق و …برایشان در نظر گرفته می‌شود.»

پایین آوردن سطح علمی دانشگاه هم یکی از موضوعاتی است که دانشجویان دانشگاه همدان در چند روز اخیر در اعتراض به انتصاب منصور غلامی مطرح کرده‌اند.

حسام می‌گوید: «وقتی طرح دانشگاه‌هیا فراگیر مطرح شد که افراد بتوانند بدون کنکور و فقط با پرداخت پول وارد دانشگاه‌های دولتی شوند، او اولین رئیس دانشگاهی بود که این طرح را پذیرفت واعلام کرد که این طرح قابلیت اجرایی در دانشگاه بوعلی دارد.» ز

هرا می‌گوید: «خیلی از دانشجوها وقتی به روحانی رای دادند انتظار داشتند ایشان از ریاست دانشگاه برکنار شود نه این که شیوه ریاست‌اش به کل دانشگاه های کشور سرایت کند و گریبانگیر همه دانشجوها شود.» حمایت محمود صادقی نماینده اصلاح‌طلب از غلامی بسیاری از دانشجوها را ناامید کرده و آن‌ها از همین حالا غلامی را روی صندلی وزارت‌خانه می‌بینند.

محمود صادقی چند روز پیش خبر داد که به همراه فاطمه سعیدی و جلال میرزایی در دفتر محمدرضا عارف با آقای غلامی دیدار کرده است. او گفته بود: « آقای غلامی با ایده‌آل‌های ما فاصله زیادی دارد، اما او می‌تواند گزینه‌ای قابل‌قبول باشد». این نماینده اصلاح‌طلب پیش از این خبر داده بود که «رییس‌جمهوری تاکنون بیش از ۱۰ گزینه برای وزارت علوم معرفی کرده که مورد تأیید رهبری قرار نگرفته‌اند».

در دو روز گذشته دانشجویان زیادی به محمود صادقی از طریق توئیتر یا تلگرام پیام داده‌اند و از مشکلات غلامی در دانشگاه همدان نوشته‌اند. او اما پیام اعتراضی یکی از دانشجویان را با نام کامل در توئیتر منتشر کرده است. این موضوع مورد انتقاد کاربران این شبکه اجتماعی قرار گرفته است. حسام می‌گوید: «آقای صادقی در حق آن دانشجو ظلم کرده و یک گرای امنیتی داده که به راحتی او را گوش‌مالی دهند.» زهرا می‌گوید: « متاسفم از این که قرار است تمام خاطرات تلخ ما دانشجوهای همدان را همه دانشجوها تجربه می‌کنند.»
از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.