«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*ادعای روزنامه جوان: «پاسارگاد مقبره کورش نیست»
روزنامه جوان در واکنش به حواشی ایجاد شده درباره روز کوروش و استقبال ایرانیها از این روز در یادداشتی عجیب ادعا کرد: «در ایران هیچکس مخالف کورش نیست، آثار تمدنی عصر کورش از نگاه مقام معظم رهبری «قابل تحسین» و «موجب افتخار» است، اما کورش نه زیارتگاه است، نه شفا میدهد، نه معنویت تزریق میکند و نه مانند سعدی و حافظ تفریحگاه است و نه اصلاً آنجا مقبره کورش است.آنچه امروز و در دو، سه سال اخیر میبینیم یک حرکت اجتماعی یا واگرایی هویتی نیست، بلکه یک رفتار سیاسی است که سلطنتطلبان به کمک شبکههای اجتماعی علیه نظام جمهوری اسلامی سامان دادهاند.»
به ادعای این روزنامه اصولگرا آنچه قطعی و حتمی است و بر سر آن اختلاف وجود ندارد، این است که تاریخ باستان ایران در همین ۲۰۰ سال اخیر به دست مستشرقین و پشتیبانی پارسیان هند (جریانی که حاضر به پذیرش اسلام نشدند و از ایران به هند مهاجرت و دین و زبان خود را حفظ کردند) نوشته شد و مستشرقین با زیرکی عناصری ملی – باستانی را که میتوانست به انشقاق هویتی ایران و اسلام منجر شود، در آن نهادینه کردهاند، بنابراین تاریخ کورش دو هزار و ۳۰۰ سال بعد از تحقق آن ثبت شده است و قابل استناد قطعی نیست»
*انتقاد کیهان از برگزاری هفته فیلم آلمان
روزنامه کیهان در یادداشتی با اشاره به برگزاری هفته فیلم آلمان در شهرهای تهران و شیراز نوشت: برگزارث این هفته فیلم توسط سفارت آلمان درحالی است که در همین روزها «جشنواره فیلم زنان ایرانی» در شهر کوبلنتس آلمان توسط دولت این کشور برگزار شد (که در آن فیلمهای سیاهی همچون «گیلانه» و «عصر جمعه» به عنوان تصویر زن ایرانی به نمایش درآمد) و حتی آنگلا مرکل برای حمایت از آن پیامی صادر کرد. اما از فیلمهایی که در «هفته فیلم آلمان» توسط سفارت این کشور در تهران و دو شهر دیگر نمایش داده شد، برخی به افسانه هلوکاست پرداخته و ماجرای یک دختر یهودی را در سالهای پس از جنگ جهانی دوم روایت کرده و برخی دیگر از برگزیدگان جشنواره حیفا اسرائیل به شمار میآیند. ضمن اینکه یکی از این فیلمها از سوی «انجمن منتقدان سرگرمیهای همجنس بازان» نیز نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی بوده است.»
گفتنیست هفته فیلم آلمان در تهران و شیراز با استقبال زیاد مخاطبان روبرو شده است.
*محمدعلی ابطحی: «روحانی اقدام مشخصی در رفع حصر نکرده است»
محمدعلی ابطحی دربارهی چرخش روحانی و دنبال نکردن اهداف اصلاحطلبانه رییس جمهور گفت: «آقای روحانی از اول هم یک چهرهی اصلاحطلب نبود و خودشان هم چنین ادعایی نداشتند، اما به پشتوانهی اصلاحطلبی آمدند. ما هنوز معتقدیم آقای روحانی وقتی موفق میشود که بتواند شعارهایی که خودش در انتخابات داده است را عملی کند.»
مسوول دفتر محمد خاتمی در دولت اصلاحات دربارهی ارزیابی عملکرد روحانی برای رفع حصر نیز گفت: «من نشنیدم که آقای روحانی اقدام مشخصی در این حوزه کرده باشد و من تمایل ایشان به رفع حصر را نمیدانم، اما خیلی دست ایشان نیست.» (منبع: انصاف نیوز)
*انتقاد از حرفهای توخالی حسن روحانی
روزنامه بهار در یادداشتی به انتقاد جدی از حسن روحانی پرداخته است و حرفها و وعدههای انتخاباتی وی را بیاثر و فاقد عمل دانسته است. در بخشی از گزارش آمده است: «در این کشور خیلیها زیبا سخن گفتن را بلد هستند و شاید توان مطرح ساختن شعارهایی زیباتر از آنچه شما مدعی پایبندی به آن هستید را هم داشته باشند. آنچه مردم میخواهند نه تکرار صحبتهای زیبا بلکه عمل است. عمل به وعدههایی که امید را در جامعه ایجاد کرد و سبب «تَکرار» نام شما از سوی مردم شد. اگر قرار باشد این امید مردم به واسطه عدم تحقق وعدهها ناامید شود شما مقصرید و باید روزی پاسخگوی مردمی باشید که به امید اندکی تغییر پای صندوقهای رای رفتند.»
*هشدار درباره عمر بالای بیمارستانهای کشور
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت گفت: «عمر برخی از بیمارستانها در کشور به بیش از یک قرن میرسد و با استانداردها مغایرت دارد و لذا باید شرایط بیمارستانها با استانداردهای پدافند غیرعامل تطابق داشته باشد.»
وزیر بهداشت با اذعان به اینکه حوادثی که رخ داده است، نشان داده که نسبت به گذشته چابکتر شدهایم، گفت: «در اورژانسها کارهای خوبی انجام شده است اما کافی نیست و ما باید این اطمینان را در مردم ایجاد کنیم که خدمات را در حد استاندارد مناسبی دریافت میکنند.»
*انتقاد از برخورد امنیتی با فضای مجازی
غلامرضا کاتب نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «متاسفانه امروز با فضای مجازی، امنیتی برخورد می شود و هنگامی که حیثیت یک مسئول در خطر است به دنبال محدودیت فضای مجازی هستند.»
به گفته وی وقتی در آموزش و پرورش موضوع فضای مجازی را مطرح می کنیم با جبهه گیری مسئولین به دلیل معضل هایی که در درون خود دارد مواجه می شویم. باید فرهنگ سازی کنیم تا بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
وی درباره نسبت فضای مجازی با فضای مدارس و دانشآموزان کشور نیز گفت: «در حال حاضر مشکل ما در حوزه آموزش و پرورش این است که یادگیری یک طرفه است. اگر فضای مجازی و فناوری نوین به کمک آموزش و پرورش بیایند معلم دیگر متکلم وحده نیست.»
*نرخ بالای بیکاری در میان زنان در کشور
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده گفت: «بیکاری زنان تحصیل کرده در برخی استان ها بیش از سه برابر مردان است که حوزه اطلاعات و فناوری یکی از بخش های تولید اشتغال برای این قشر از جامعه است.»
وی درخصوص تلاشها برای دولت الکترونیک نیز گفت: «هرچند دولت یازدهم به عرصه اطلاعات و فناوری توجه زیادی داشت که تلاش برای دولت الکترونیک یکی از برنامهها است اما، هنوز در نیمه راه هستیم.»
به ادعای وی دولت در حوزه آیتی برنامههای بسیار ویژهایی برای زنان کشور در نظر دارد.
*انبوه اسناد و مدارک تخلفات احمدینژاد در دوران شهرداری وی
خبرگزاری ایلنا در گزارشی به بررسی تخلفات محمود احمدینژاد در دوران شهردار بودن وی پرداخته است. در این گزارش که به بررسی همه جانبه پروندههای مالی وی در دوران شهرداری او پرداخته شده از نقش پررنگ مهدی چمران در مسکوت ماندن این پروندههای مالی در دوران شورای شهر سابق اشاره شده است.
در بخشی از این گزارش و به نقل از محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران آمده است: «گفته میشود که چندین گونی اسناد و مدارک در مورد این پرونده وجود دارد و اگر مقامات قضایی تصمیم بگیرند، دوباره پرونده را بررسی کنند، در آن صورت همه مدارک در اختیارشان قرار خواهد گرفت.»
*هشدار درباره افزایش مرگ زنان به دلیل سوءمصرف موادمخدر
محمدرضا قدیرزاده رئیس گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به افزایش مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر در زنان گفت: «در۶ماهه امسال شاهد افزایش۸.۵ درصدی مرگ ناشی از سوءمصرف در زنان بودیم.»
به گفته وی در این بازه زمانی شش ماهه، استان های تهران، فارس و اصفهان دارای بیشترین و گلستان، سمنان و بوشهر کمترین مرگ ناشی از مصرف مواد را داشته است.
وی درخصوص آمار مرگ و میر ناشی از مصرف مواد روان گردان در کشور هم گفت: «در شش ماهه نخست سال تعداد فوتی های ناشی از مصرف مواد محرک و روان گردان ۱۹۰ نفر بوده که نسبت به سال گذشته که تعداد ۲۱۵ فوتی بوده شاهد کاهش ۱۱ درصدی مرگ ها بودیم که این کاهش شاید ناشی از کاهش مصرف در کل کشور باشد.» (منبع: مهر)
*سوختن ۲۵ هکتار از جنگلهای مازندران
حسینعلی خورشیدی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت: «۲۵ هکتار از جنگلهای مازندران براثر آتشسوزی از بین رفت» به گفتهی وی برای مقابله با آتش از تهران بالگرد ارسال شده که به دلیل ابری بودن آسمان شهرهای آمل و نکا و نور بخشی ازاین جنگلها متاسفانه از حریق نجات پیدا نکردند.
بنا به آمار سالانه در حدود ۱۵ هزار هکتار از جنگلها و مراتع ایران در آتش میسوزد. (منبع: ایسنا)
*آمار بالای کودکان مبتلا به سوءتغذیه در کشور
آذر اسماعیلی مدیرکل امور حمایت های اجتماعی کمیته امداد امام خمینی کشور گفت: «۱۲۰ هزار کودک زیر ۶ سال مبتلا به سوء تغذیه در سطح کشور زندگی میکنند» به گفته وی تنها ۲۵۰۰ کودک در استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شدهاند که دچار سوءتغذیه هستند.
وی بااشاره به مشکلات عدیده درخصوص تحصیل دانشآموزان در مناطق محروم نیز گفت: «در کل کشور حدود ۲۱ هزار دانش آموز دختر و پسر ترک تحصیل کرده اند که در برنامه عملیاتی امداد در سالجاری این تعداد جهت بازگشت به تحصیل قرار گرفته و این اقدام از سال گذشته آغاز شده است»
*اذعان به خرید و فروش نوزادان توسط مادران معتاد
محمدتقی رستم وندی قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: «معضل خرید و فروش نوزادان توسط مادران معتاد قابل انکار نیست و ممکن است زنی به دلیل فقر، نداری و اعتیاد مجبور به فروش نوزاد خود شود.»
به گفته وی بیش از ۷ درصد تماس های حاصل شده با مرکز فوریتهای اجتماعی مربوط بهکودک آزاری و همسر آزاری است. قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی وزارت فرهنگ اعتیاد را مشکل طولانی کشور خواند و گفت: «در حال حاضر دستگاه های مختلف کشور در رابطه با کنترل و کاهش معضلات ناشی از اعتیاد در حال فعالیت هستند و بر اساس آخرین آمار، در سال گذشته ۱۹۰ درصدکشف پیش سازها و مواد مخدر صنعتی در سطح کشور افزایش داشته است.» (منبع: خبرنگاران جوان)
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
نزدیک به ۲۰۰ نفر از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. اعتراض اصلی بازنشستگان، به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، پایین بودن سطح مستمریها و ناکارآمدی سیستم بیمه است. معترضان به نشانه خالی بودن سبد معاش بازنشستگان، سفره خالی پهن کردند.
همچنین کارگران تراورس لرستان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تجمع اعتراضی زدند. این اقدام اعتراضی با همراهی شماری از کارگران تراورس تهران ادامه یافت. گفتنی است شرکت تراورس یکی از شرکتهای اقماری راه آهن در امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن کشور است که بیش از ۷ هزار کارگر دارد.
همچنین حدود ۵۰ نفر از کارگران تعدیلی و تعداد اندکی از کارگران باقی مانده در کارخانه نوظهور در اعتراض به ۹ ماه مطالبات مزدی مربوط به سالهای ۹۵ و ۹۶ در محوطه کارخانه تجمع کرده اند. کارفرمای نوظهور همچین بیش از ۵ ماه از حق بیمههای کارگران تعدیل شده این کارخانه و کارگران باقی مانده را پرداخت نکرده است همین امر موجب شده که سه کارگری که بیشتر از ۵ نفر از این کارگران که در آستانه بازنشستگی هستند نتوانند بازنشست شوند.
همچنین دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سیاستهای نظام آموزشی تجمع اعتراضی برپا کردند. دانشجویان که در پردیس مرکزی روبهروی دانشکده فنی تجمع کردهاند شعارهایی همچون پردیس بینالملل انحلال انحلال،تدبیر این وزارت علم است یا تجارت، دانشگاه پولگردان تضعیف زحمت کشان سر دادند.
*ممنوعیت انعکاس اعتراض سپرده گذاران مالی در صداوسیما
علی وقفچی نماینده مردم زنجان درمجلس با تاکید ۱۸۰ نماینده مجلس بر لزوم اعلام وصول سوال درمورد وضعیت موسسات مالی و اعتباری از رییسجمهوری، از اختلافنظر نمایندگان و رییس مجلس در رابطه با نحوه پیگیری موضوع پرده برداشت و با اشاره به ارائه گزارش مطهری به لاریجانی برای ارجاع سوال به کمیسیون اقتصادی، از صدور مصوبه شورایعالی امنیت ملی برای ممانعت از پخش صدای سپردهگذاران از صداوسیما خبر داد.
این نماینده مجلس گفت: «حدود ۱۰ درصد از ملت ایران بهنوعی درگیر مشکلات موسسات مالی و اعتباری شدهاند و این یکی از ابرچالشهای کشور است و سوال ما این است که آیا این حق مردم است که حتی صداوسیما هم صدایشان را ساکت کند.»
*تولد سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک معلول در کشور
انوشیروان محسنیبندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک معلول در کشور متولد می شود، گفت: « پیشگیری از معلولیتها از وظایف بهزیستی نیست.»
به گفته وی کوری، قطعی عضو و دیگر معلولیتها ازجمله معلولیتهایی بوده که در جامعه وجود دارد و فراهم کردن بانک اطلاعاتی از این معلولان میتواند کمکهای شایانی در تصمیم سازی در این خصوص کند.
محسنی ضمن اشاره به این که ۴۷درصد طلاقها در پنج سال اول زندگی رخ میدهد، گفت: «اگر اقدامات پیشگیرانه به موقع در این زمینه انجام شود آمار طلاق در جامعه به شدت کاهش می یابد چه بسا در چندسال اخیر با حضور بهزیستی و مشاوران این دستگاه در دادگاههای خانواده شاهد کاهش آمار طلاق بودهایم» (منبع: مهر)
*حضور ششهزار بیخانمان در کف خیابانهای کشور
پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به انتقال هشت هزار معتاد متجاهر به مراکز درمانی گفت: «۶ هزار نفر از افرادی که به هیچ عنوان معتاد نیستند و شامل کودک کار، زن کار، زن خیابانی، بیماران مزمن روانی، کارگران فصلی که به تهران برای پیدا کردن کار آمدهاند نیز شبها در کنار معتادان و در همان بیقولهها به سر میبرند»
وی با اشاره به اینکه افراد آسیب دیده حداکثر سه تا شش ماه درمراکز نگهداری حضور دارند و دوباره بهءهمان محیط قبلی بازمیگردند، گفت: « تصورمان این است که تمام افرادی که در این محیطها حضور دارند معتاد هستند، اما در حقیقت در زمان ساماندهی این افراد مشخص میشود که حدود ۳۵ درصد این افراد معتاد نیستند، اما شکل و شمایل آنها مانند معتادان متجاهر است چراکه باید شب را در همان مکانی سر کنند که معتادان حضور دارند و از همان چیزهایی استفاده کنند که معتادان استفاده میکنند»
*خشک شدن تنها تالاب استان البرز
خبرگزاری ایسنا در گزارشی تصویری به وضعیت بد تنها تالاب استان البرز پرداخته است که به طور کامل خشک شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «تالاب صالحیه واقع در روستای صالحیه در نظرآباد استان البرز تنها تالاب این استان است در حال حاضر این تالاب کاملا خشک شده است. از دلایل خشکی این تالاب میتوان استفاده آب رودخانه کردان برای مصارف کشاورزی در تابستان و نرسیدن آب به این تالاب اشاره کرد.یکی دیگر از دلایل خشک شدن تالاب صالحیه، کانالکشیهایی است که در محدوده آبریز این تالاب انجام شده است.»
*دستگیری چند نفر از اعضای حلقه عرفان در کرج
شش نفر از فعالان گروه عرفان حلقه توسط نیروهای اطلاعات سپاه استان البرز در منطقه کرج دستگیر شدند. به گفته مسوولین سپاه بازداشت شدگان سابقه دستگیری در موارد مختلف را داشته و با قید تعهد و ضمانت آزاد شده بودند.
گفتنیست درماههای گذشته فشارها براعضای این حلقه بسیار زیاد بوده است. همچنین در روزهای گذشته نقض حکم اعدام محمدعلیطاهری بنیانگذار حلقه عرفان و زندانی عقیدتی برای دومین مرتبه در دیوان عالی کشور نقض شد. طاهری پیش از این نیز به حکم دادگاه محکوم به اعدام شده بود. (منبع: تسنیم)
*زندگی سخت شهروندان در «توس» مشهد
خبرگزاری ایسنا در گزارشی تصویری به شرایط سخت و محرومیت ساکنان شهر تاریخی «توس» در اطراف شهر مشهد پرداخته است. در این گزارش تصویری بخش زیادی از محرومیت ساکنان این منطقه به تصویر کشیده شده است.
به نوشته این گزارش منطقه تاریخی توس در فاصله ۳۰ کیلومتری از مرکز مشهد فعلی گنجینهای ارزشمند از خراسان بزرگ از جمله «آرامگاه فردوسی»، «بنای هارونیه»، «کهن دژ»، «مزار امام محمد غزالی» در خود جای داده است. علیرغم اهمیت فرهنگی و تاریخی این منطقه شاهد رشد بی سابقه حاشیه نشینی هستیم. محرومیتی که در تمام تار و پود این منطقه ریشه دوانده است.
*کشف محموله قاچاق کودک توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک بازرگان در بازرسی از کامیونهای خروجی این بار در یک دستگاه کامیون حامل محموله های صادراتی پارچه متقال محموله قاچاق انسان را کشف کردند. این افراد شامل یک مرد، ۲ زن و ۶ کودک بودند که قصد داشتند با مخفی شدن میان پارچهها در یک دستگاه کامیون خروجی به صورت غیر قانونی از ایران خارج شوند.
هویت این افراد توسط ماموران گمرک شناسایی شده و این افراد تابعیت یکی از کشورهای همسایه را دارند و بر اساس اطلاعات اولیه قصد داشتند از طریق ترکیه به اروپا بروند. این افراد جهت تحقیقات بیشتر و بررسی انگیزه های این اقدام و شناسایی هویت کودکان در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته اند. (منبع: تسنیم)
*دستگیری شهروندان گرگانی در مهمانی خصوصی
هفده نفر از شهروندان گرگانی در یک مهمانی خصوصی توسط پلیس دستگیر شدند. یازده زن و شش مرد که در ویلایی در روستای زیارت شهر گرگان اقدام به برگزاری مهمانی مختلط کرده بودند دستگیر شدند.
در سالهای اخیر بسیاری از شهروندان در ایران به دلیل برگزاری مهمانی خصوصی و مختلط توسط پلیس و یا سپاه دستگیر شدند و تنها به اتهام برگزاری مراسم خصوصی مهمانی در خانه و یا رستورانها بازداشت شدهاند.
*آمارهای جدید درباره خشونت علیه زنان
فرید براتی سده، رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نتایج پژوهشی که به تازگی در تهران توسط اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شده و در آن هزار زن از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به شکل تصادفی مطالعه شده بودند،گفت: «۲۷درصد از زنان تهرانی ۱۹ تا ۴۹ ساله در این پژوهش اظهار کرده بودند که در یک سال اخیر مورد خشونت همسرانشان قرار گرفته اند.»
وی با اشاره به اینکه براساس همین پژوهش خشونت جسمی سبک در زنان نزدیک به ۴.۲ درصد به شکل زیاد و خیلی زیاد برآورد شده است، گفت: «میزان خشونت جسمی شدید که منجر به ضرب و جرح در زنان شده ۱.۴ درصد بوده است. همچین ۹ درصد از زنان خشونت عاطفی را به شکل خیلی زیاد و زیاد تجربه کرده اند.» (منبع: ایسنا)
*آمار بالای ورود شهروندان ایران به زندان
حسن موسوی چلک مدیرکل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی کشور گفت: «در هر ساعت ۴۹ نفر روانه زندانهای کشور میشوند این در حالی است که در سال ۵۸ این آمار ۱۰ نفر به ازای هر ساعت بود.»
به گفته وی هم اکنون بیش از ۱۵ میلیون و ۲۰۰ پرونده قضایی در حال رسیدگی وجود دارد و همینطور به ازای هر چهار نفر ایرانی حداقل یک فرد دچار اختلالات روانی است. این مقام مسوول همچنین گفت: «متاسفانه امروزخشونت در جامعه به حدی شده که شاهد سالمند آزاری هستیم» به گفته وی در حال حاضر بیش از ۱۹ میلیون نفر در هزار و ۱۰۰ محله ناکارآمد در کشور زندگی میکنند.
*پانصدنفر قربانی آلودگی هوا در هرهفته
مجید فراهانی عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران که عیسی کلانتری رئیس محیط زیست هم حضور داشت گفت: «ما امروز در تهرانی زندگی می کنیم که با امار ۵۰۰ کشته هفتگی بخاطر آلودگی هوا گویا هفتگی یک ایرباس غول پیکر در شهرمان سقوط می کند و عین خیالمان نیست.»
به گفته وی در سال ۸۴ بیش از ده هزار نفر جان دادند و در سال ۹۵ این عدد به دوبرابر رسید. وی همچنین با انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: «از رئیس سازمان محیط زیست انتظار ارائه برنامه عملیاتی در رفع مساله آلودگی هوا را داشتیم» (منبع: فارس)
*افزایش کودکآزاری در نیمه اول سال ۹۶
حسین اسدبیگی رئیس اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به آخرین وضعیت کودک آزاری در کشور، گفت: «بر اساس گزارشهای دریافتی میزان کودک آزاری در ۶ ماه سال ۹۶ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزایش یافته است.»
به گفته وی طبق آمار گرفته شده در سطح کشور در ۶ ماه ابتدایی سال ۹۶ در حوزه کودک آزاری، تعداد تلفنهای ثبت شده از طریق (خط ۱۲۳ ) ۸ هزار ۴۷۸ تماس، خدمات سایر ۵ هزار ۶۷۲ مراجعه و مرکز مداخله در بحران یک هزار و ۱۹۳ بوده است.
*آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران
یکی از واحدهای پالایشگاه نفت تهران دچار حریق شد. به گفته شاهدان این حادثه ۱۰ کشته و زخمی داشته که از این تعداد ۶ نفر جان خود را ازدستدادهاند. هدایت الله جمالی پور فرماندار ویژه ری در خصوص آتش سوزی پالایشگاه نفت تهران گفت: «این آتش سوزی در حین تعمیر بخشی از واحد پالایشگاه نفت، در اثر نشت مواد نفتی بخش مذکور دچار آتش سوزی شد و تعداد ۶ نفر از مهندسین و تکنسین های عزیز جان خود را از دست داده و دو نفر نیز با ۴۰ درصد سوختگی دچار مصدومیت جدی و به بیمارستان منتقل شدند» علت اولیه این آتش سوزی نشتی مواد آتش زا در یکی از واحدهای تقطیر اعلام شده است. (منبع: مهر)
*نماینده مجلس: «۷۵هزار کولبر در کشور داریم»
رسول خضری نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۷۵ هزار کولبر در کشور داریم، گفت: «کولبرانی هستند که بعد از مدرسه اقدام به این کار میکنند و ما با بحران کولبران دانشآموز و از دست رفتن آنها نیز مواجه هستیم به همین خاطر باید هرچه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام شود»
به گفته وی بحث تبدیل و جایگزینی کولبری با شغل مناسب مدنظر است، چرا که کولبری نان به نرخ جان است و از سر ناچاری انجام میشود. این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد: «انتظار داریم که فرمانداری به کمک ادارات تعاون سریعا لیست کولبران را در اختیار وزارت کشور و بیمه روستائیان و عشایر بگذارد و هرچه سریعتر راهکاری برای آنها اندیشیده شود. این کولبران اگر یک روز کار نکنند، گرسنه میمانند و ما به صورت شبانهروزی درصدد هستیم مشکلات آنها را بررسی کنیم.»
*ممانعت از برگزاری مراسم روز کوروش
در حالی که معاون استاندار فارس میگوید مردم برای مراسم “روز کوروش” در آرامگاه او حضور پیدا نکردهاند، شنیدهها حاکی است که نیروهای انتظامی و امنیتی تلاش کردهاند مانع از تجمع مردم شوند و بعضی گزارشها هم نشان میدهند که با وجود ممانعتها برخی سعی کردهاند خود را به آرامگاه کوروش برسانند.
به گفته مرتضی صفاری نطنزی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اطلاعات کافی وجود دارد که مراسم سال گذشته بزرگداشت کوروش از بیرون کشور و در جهت مقاصدی چون انحراف افکار عمومی ما طراحی و هدایت شده بود.
*اخراج فوری استاد دانشگاه اراک به دستور علیاکبر ولایتی
پس از دریافت اطلاعاتی از دانشگاه آزاد اسلامی اراک مبنی بر اینکه یکی از اساتید این دانشگاه در هنگام تدریس و در حضور دانشجویان به پیامبر اسلام و سایر مقدسات اسلامی اهانت کرده است، علی اکبر ولایتی رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد طی نامهای به رئیس واحد اراک از او خواست “بدون درنگ” نسبت به اخراج این فرد اقدام شود.
بنا به ادعای علیرضا مشیدی مسئول بسیج دانشگاه آزاد اراک این استاد دانشگاه برسرکلاسهای درس بصورت کاملا واضح به رهبری توهین کرده است و مخالفت و زیرسوال بردن سخنان رهبری در مورد سند آموزشی ۲۰۳۰ یکی از کوچکترین موارد آن میباشد. به گفته وی در این راستا پیگیریهایی در سطح دانشگاه و استان انجام شده بود تا اینکه این مورد به گوش علیاکبر ولایتی رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی رسید و دستور رسیدگی به موضوع را صادر کرد. (منبع: خبرگزاری دانشجو)
*هشدار درباره افزایش تعداد حاشیه نشینان تا سال ۱۴۰۰
فردین یزدانی مدیرعلمی طرح جامع مسکن با اشاره به شکست سیاست زمین در ایران گفت: «طبق برآوردها، سال ۹۲، ساکنان سکونتگاه های غیررسمی بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون نفر بودند. حجم فقر مسکن ۳۳ درصد جامعه شهری بود، یعنی ۱۶ میلیون نفر با حساب سر انگشتی تا ۹۴ حساب کردیم، نرخ فقر از ۳۰ درصد به ۲۸ درصد رسیده و کمی بهتر شده اما هنوز هم به این معناست که حدودا سالی ۶۰۰ هزار نفر به جمعیت فقرا اضافه شده است.»
به گفته وی اگر دولت هیچ اقدامی صورت ندهد، اگر با فرض خوشبینانه بگوییم ۱۱ میلیون حاشیه نشین داریم، بحران آب، حاشیهنشینهای شهرهای بزرگ را درآینده بیشتر خواهد کرد و اگر روندهای اقتصادی حاکم مثل چند سال گذشته باشد، به جرئت میتوانم بگویم در ۱۴۰۰ در پایان برنامه ششم، تعداد حاشیهنشینها و سکونتگاه های غیررسمی که اکنون حدود ۱۹ تا ۲۰ میلیون نفر هستند، حداقل سه تا چهار میلیون نفر افزایش خواهد یافت و به ۲۳ میلیون نفر خواهد رسید. (منبع: شرق)
*شکایت سپاه اصفهان از علی مطهری
محمد جواد جمالی نوبندگانی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: «یکی از پروندههایی که در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت درباره شکایت دادستان اصفهان و سپاه صاحبالزمان این شهر در خصوص یکی از سخنرانیهای علی مطهری در دانشگاه اصفهان بود.»
وی در توضیح این پرونده گفت: «شاکیان این پرونده معتقد بودند سخنان آقای مطهری در دانشگاه اصفهان مصداق تحریک و تشویش اذهان عمومی بوده و خارج از حیطه وظایف نمایندگی صورت گرفته است. به هین دلیل از آقای مطهری در این جلسه دعوت شد که توضیحات خود را ارائه کند.»
به گفته وی علی مطهری در توضیحاتی که ارائه کرد تاکید داشت که صحبتی خارج از حیطه وظایف نمایندگی نداشته و در نهایت پس از بررسی ابعاد مختلف این پرونده به این نتیجه رسیدیم که صحبتهای آقای مطهری خارج از حیطه وظایف نمایندگی نبوده است. (منبع: ایلنا)
*انتقاد تند محمد یزدی از لاریجانی
آیت الله محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به موضعگیری اخیر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی درباره ماجرای سپنتا نیکنام گفت: «مشکل اصلی از ضعف قانون انتخابات است. من چندین بار به مجلس نامه نوشتم که قانون انتخابات را درست کنید. همین دوره قبل هم نامه نوشتم که آقای لاریجانی دوره شما تمام میشود؛ اگر میخواهید برای خدا کاری را انجام دهید، این قانون انتخابات را درست کنید.»
وی خطاب به علی لاریجانی گفت: «بهتر بود قبل از طرح این مساله، با حقوقدانان و فقها مشورت میکردند و از دلایل قانونی و شرعی این کار مطلع میشدند. تصریح میکنم که احترام به حقوق اقلیتهای دینی، از وظایف حاکمیت است و در قانون اساسی هم به آنها تاکید شده است و باید محفوظ بماند. اقلیتهای محترم بدانند که شورای نگهبان مخالف حقوق شهروندی نیست، آنها هم مثل همه مردم در کشور ما در حال زندگی هستند.» (منبع: عصر ایران)
*ادعای دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره «حصر»
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت در خصوص این که مسئله حصر چه زمانی رفع میشود؟ گفت: «زمانی که دلیل وقوعش حل شود؛ این اتفاق بعد از انتخابات ۸۸ رخ داده است. وی با بیان اینکه واژه حصر واژه درستی نیست و این آقایان مد نظر شما در حصر نیستند، ادعا کرد: «آنها هر کس را که اراده کنند میتوانند ببینند، کما اینکه اخیرا آقای کروبی درخواست کردند آقای دوستی را ببینند و این انجام شد.» (منبع: انتخاب)
*اظهارات سخنگوی قوه قضاییه درباره محمد خاتمی
محسنی اژهای سخنگویی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره محدودیتهای اخیر سید محمد خاتمی که شب جلسه بنیاد باران به ایشان اطلاع داده شده که اجازه رفتن به این مراسم را ندارد و اینکه آیا بعد از سه ماه این محدودیتها از بین میرود یا نه، گفت: «این موضوع مربوط به دادسرای ویژه روحانیت است و من درباره این مورد اخیر از دادستان ویژه روحانیت سوال کردم گفتند محدودیت جدیدی نبوده و ممکن است بعد از سه ماه ادامه پیدا کند یا کم و زیاد شود. من از دادستان ویژه روحانیت نقل قول کردم چون خودم خبر ندارم.»
در هفتههای گذشته محدودیتهای جدیدی برای رییس جمهور سابق ایران درنظر گرفته شد که شامل محدودیتهایی چون حضور در مراسم مختلف و گردهماییهای حزبی میشد.
واکنش حسین شریعتمداری به بزرگداشت روز کوروش
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با توجه بهروز هفتم آبانماه که به سالروز تولد «کورش کبیر» شهرت یافته و با اشاره به تجمع به گفته او برخی از غربگرایان وطنی که باستانگرائی را بهانه تجلیل از کورش کردهاند، ادعا کرد: «این جماعت اگر در دوران کوروش بودند برای مخالفت با او به خدمت امپراتوری روم که دشمن ایران بود درمیآمدند.» شریعتمداری همچنین گفت: «یک مقایسه ساده میتواند بهوضوح نشان دهد که حامیان آن روز کورش همین نیروهای حزبالله امروز بودهاند و دشمنان داخلی او دقیقاً آنانی بودهاند که امروزه سنگ آمریکا و غرب را به سینه میزنند.»
وی با تأکید بر اینکه کورش یک پیامبر الهی بود، گفت: «کوروش برای گسترش آئین یکتاپرستی و نجات ملتهای مظلوم از سلطه جباران به شرق، غرب و شمال لشکرکشی کرد یعنی همان کاری که امروزه جمهوری اسلامی با حضور خود در منطقه و برای حمایت از مقاومت و نجات محرومان و مستضعفان انجام میدهد که بهشدت مورد اعتراض غرب باوران و شماری از مدعیان اصلاحات است.» (منبع: فارس)
*انتقادات تند و تیز صادق زیباکلام به روحانی
صادق زیباکلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی با انتقاد از برخی سیاستهای حسن روحانی گفت: «معتقدم که مساله فقط این نیست که بین اصلاحطلبان و دولت آقای روحانی شکاف به وجود آمده است. من فکر میکنم مساله عمیق تر از این حرفهاست. اساسا یک سرخوردگی و یک احساس ناامیدی گسترده، نه تنها در بین اصلاح طلبان، بلکه در بین آن ۲۴میلیونی که به آقای روحانی رای دادهاند به وجود آمده است.»
وی با اشاره به مواضع دانشجویان بسیاری از دانشگاههای کشور نیز گفت: «دانشجویان احساس میکنند که واقعا فاصله بین مطالبات اصلاحطلبان و آقای روحانی در دولت دوم او خیلی بیشتر از دولت اول شده است. در دولت اول به نظر میرسید که روحانی تلاش میکند تا پاسخ گوی مطالبات آن ۱۹ میلیونی که به او رای داده اند، باشد. اما با کمال تاسف باید بگویم آقای روحانی هیچ اصراری ندارد که پاسخگوی مطالبات این ۲۴ میلیون، دانشجویان، اصلاحطلبان و کسانی باشد که شبانه روز در ستادهای او فعالیت کردند.»
*انتقاد مولانا عبدالحمید از طرح تقسیم سیستان و بلوچستان
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به سوال یکی از نمایندگان مجلس از وزیر کشور درباره طرح تقسیم استان سیستان وبلوچستان گفت: « تقسیم استان سیستان و بلوچستان به نفع نظام و مردم استان نیست» به گفته وی ریشهی اصلی مشکلات استان را در «تبعیض» است. مولانا عبدالحمید در مراسم نمازجمعه اهلسنت زاهدان،با اشاره به سؤال یکی از نمایندگان مجلس از وزیر کشور دربارهی تقسیم استان سیستان و بلوچستان گفت: «مدتی قبل یکی از نمایندگان استان در مجلس از وزیر کشور درباره تقسیم استان سؤال کرد. استدلال این نماینده مجلس آن بود که عامل توسعهنیافتگی و عدم پیشرفت استان، پهناوری و وسعت آن است و در صورت تقسیمِ سیستان و بلوچستان به دو یا سه استان، اعتبارات بیشتری به آن اختصاص خواهد یافت. ایشان معتقد هستند که فقر، بدبختی و مشکلات در این استان فراوان است که البته در این مورد حق با این نماینده محترم است، اما استدلال ایشان برای تقسیم استان درست نیست.»
*ماجرای تلخ رفتگر درستکار
روزنامه ایران در گزارشی به شرح ماجرای تلخ و غمانگیز رفتگر اهل شهر کرج پرداخته است. رفتگری که در سالهای گذشته چندینبار مبالغ میلیونی را پیدا کرده و به دست صاحبانش رسانده است و اکنون چندوقتیست که به دلیل مشکلات مالی و آسیب جسمی زمینگیر شده و قادر به تامین مایحتاج زندگی خود نیست و با شکایت صاحبخانه خود بهخاطر عدم پرداخت اجارهخانه روانه زندان شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «دریافت نکردن ۲۱ ماه حقوق برای یک رفتگر مستأجر، هزینههای زندگی و تحصیل دو کودک، سرگردانی در دادسرا و محاکم قضایی و اداره کار و بیپولی و دهها مشکل دیگر، توان ایستادن را از مردی که معجزه وار بار دیگر به زندگی برگشته، میگیرد.پیمانکار شهرداری از پذیرش مسئولیت حادثه خودداری میکند. در حالی که براساس قانون، حمایت از کارگر باید از نظر هزینههای درمان و دوره نقاهت و شرایط پس از این دوران تحت پوششهای بیمهای و حمایتهای قانونی باشد.»
*دادستان کل کشور: «بستن فضای مجازی منطقی نیست و باید ساماندهی شود»
محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور با اشاره به فضای مجازی گفت: «روزانه فضای مجازی را رصد می کنیم و می بینیم که چقدر دشمن برای از بین بردن اعتقادات ، فرهنگ جامعه و ارزش های دینی و اخلاقی سرمایه گذاری کرده است.»
به گفته وی فضای مجازی باید ساماندهی و مدیریت شود و بستن آن منطقی، معقول و ممکن نیست. منتظری همچنین با توضیح درباره دادگاه ویژه روحانیت گفت: « برخی کج اندیشان یا کسانی که چشم بر حقایق بسته اند، تصورشان این است که دادگاه ویژه روحانیت برای آن است که بر جرائم روحانیت پرده ای بپوشاند و آنها را نادیده بگیرد در حالیکه خداوند متعال، ناظر و شاهد است و همه ما باید روزی در پیشگاه پروردگار پاسخگو باشیم.» (منبع: ایرنا)
*مکارم شیرازی: «برای قم باید یک ردیف بودجه حسابی در نظر گرفت»
آیتالله مکارم شیرازی گفت: «دولت برای قم باید یک ردیف بودجه حسابی در نظر بگیرند، و هیچ کدام از شهرها هم نباید معترض شوند چون قم با بقیه شهرها فرق می کند.»
بنا به گفته وی باید از طریق صدا وسیما و رسانه ها مردم را توجیه کنید که توقعات بیجا نداشته باشند و به گونه ای هم نباشد که مردم ضعیف در راهروهای شهرداری سرگردان باشند.
وی همچنین مشکلات بافتهای فرسوده در شهر قم و همینطور برجهای نیمهکاره این شهر را از مشکلات اساسی این شهر نامید. (منبع: آفتاب)