یادداشتی در وبسایت روزنامه واشنگتن پست از روئل گرکت، کارشناس ارشد در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»، و ری تکیه، کارشناس ارشد در «شورای روابط خارجی»
با انتصاب جان بولتون به مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید، احتمال این که پرزیدنت ترامپ توافق هسته ای باراک اوباما را رها کند به شکل چشمگیری قوت گرفته است. اگر ترامپ از برجام خارج شود، جمهوری اسلامی باز هم بعید است به برنامه هسته ای اش سرعت ببخشد و دست به کشتن سربازان آمریکایی در خاورمیانه بزند. احتیاط کاری حساب شده علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، احتمالا چیره خواهد شد.
صالحی که تحصیلکرده دانشگاه «ام آی تی» است و احتمالا چهره پشت شبکه عظیم قاچاق واردات با مصرف دوگانه است به علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران نزدیک است. صالحی از منتقدان رویکرد محمود احمدی نژاد بود که با سرعت دادن به تولید سانتریفیوژهای ابتدایی نسل اول، نه راهی کارآمد به سوی انرژی هسته ای فراهم کرد، و نه راهی هوشمندانه به سوی جنگ افزار اتمی.
تهران در صورت سقوط برجام ممکن است بعضی فعالیت های هسته ای خود را از سر بگیرد، ولی تا زمانی که صالحی کار بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته را تکمیل نکند گزینه واقع بینانه ای برای تولید جنگ افزار هسته ای نخواهد داشت.
واشنگتن باید اکنون برای تهران روشن کند که گزینه نظامی را در اختیار دارد. اما ماموریت اصلی باید فشار بی وقفه اقتصادی باشد.
ما باید همواره خواهان رژیمی متفاوت باشیم. تظاهرات سراسری اخیر نشان داد که جمهوری اسلامی یک رژیم منسوخ قرن بیستمی است و هر چه زوال آن زودتر رخ بدهد، خاورمیانه امن تر خواهد بود.
از: صدای آمریکا