رضا معینی مسئول بخش ایران سازمان گزارشگران بدون مرز به دویچه وله میگوید اتهاماتی که وزارت اطلاعات ایران علیه نهادها و رسانههای خارج از ایران مطرح کرده، پیکار با جامعه جهانی است و عواقب سنگینی برای جمهوری اسلامی دارد.
رضا معینی مسئول بخش ایران سازمان “گزارشگران بدون مرز” میگوید ایران با طرح اتهام علیه بخشی از رسانههای بینالمللی، میخواهد با جامعه جهانی پیکار کند و سازمان گزارشگران بدون مرز به پیشواز این پیکار خواهد رفت.
اشاره مسئول بخش ایران سازمان “گزارشگران بدون مرز” به اطلاعیه سوم وزارت اطلاعات ایران در ورد بازداشت اخیر روزنامهنگاران است. وزارت اطلاعات ایران در این اطلاعیه عنوان کرد: «سازمان گزارشگران بدون مرز در کنار رادیو بینالمللی فرانسه، دویچه وله، رادیو فردا، بی بی سی، صدای امریکا و برخی سایتهای دیگر وابسته به سازمان جاسوسی دولت انگلیس و سرویسهای اطلاعاتی اروپایی » هستند.
مسئول بخش ایران سازمان “گزارشگران بدون مرز” میگوید یک دولت نمیتواند همه جهان را به عاملان یک سازمان جاسوسی متهم کند. رضا معینی میافزاید که سازمان گزارگران بدونمرز خواهان اقدام در این رابطه است: « سازمان گزارشگران بدونمرز یک سازمان بینالمللی است و یک گروهک وابسته به این یا آن اپوزیسیون در هیچ کجای جهان نیست.»
به گفته رضا معینی، «وقتی دولت جمهوری اسلامی این اطلاعیه را به شکل رسمی منتشر کرده، یعنی مسئولیت آن را پذیرفته، پس باید در دادگاهها پاسخگوی آن باشد.»
رضا معینی با اشاره به وجود دفاتر مختلف سازمان گزارشگران بدونمرز در نقاط مختلف دنیا، اضافه میکند: «سازمان گزارشگران بدون مرز در هر جایی که دفتر دارد، میتواند از حق شکایت خود استفاده کند و نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی را به دادگاه بکشاند.»
رضا معینی ادامه میدهد: «بدون شک سازمانگزارشگران بدون مرز در روزهای آینده در این رابطه اقدام خواهد کرد.»
آزادی ۱۱ روزنامهنگار پس از موج اخیر بازداشتها
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران همچنین در اطلاعیههای اخیر خود، روزنامهنگاران بازداشت شده را به اتهاماتی همچون «اتصال به شبکه رسانهای اردوگاه استکبار» متهم کرده بود.
با این حال شامگاه چهارشنبه ۹ اسفند، پوریا عالمی طنزنویس روزنامه شرق و میلاد فدایی اصل دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری ایلنا، دو تن از روزنامهنگارانی که اخیرا بازداشت شده بودند با قید وثیقه آزاد شدند.
پیش از این ریحانه طباطبایی، امیلی امرایی، علی دهقان، اکبر منتجبی، نرگس جودکی، مطهره شفیعی، کیوان مهرگان، جواد دلیری، فاطمه ساغرچی نیز با قرار کفالت یا وثیقه آزاد شده بودند.
اما چرا وزرات اطلاعات ایران در ابتدا روزنامهنگاران را با اتهاماتی سنگین دستگیر و پس از مدتی کوتاه آزاد میکند؟ رضا معینی مسئول بخش ایران سازمان “گزارشگران بدون مرز” در پاسخ به این سوال میگوید: «سیستم اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از آغاز تا امروز با اتهامات بیپایه و اساس عدهای را دستگیر میکند، تحت فشار از آنها اعتراف میگیرد و همان اعترافها را در دادگاه به مدرک جرم تبدیل میکند. بنابراین این اطلاعیههای شدید و غلیظی که وزارت اطلاعات در مورد روزنامهنگاران منتشر کرده، بهویژه این اطلاعیه آخر که مضحک و سخیف است، ارزش دیگری جز پروپاگاندای دولتی ندارد.»
هنوز از ۱۷ روزنامهنگاری که در موج اخیر بازداشت روزنامهنگاران در اوایل بهمن ماه دستگیر شده بودند، ۶ روزنامهنگار در بازداشت هستند.
صبا آذرپیک، پژمان موسوی، سلیمان محمدی، احسان مازندرانی، ساسان آقایی و نسرین تخیری، شش روزنامهنگاری هستند که پس از موج اخیر دستگیری روزنامهنگاران، همچنان در بازداشت به سر میبرند.
از: دویچه وله فارسی