خبرگزاری هرانا – اعتصاب رانندگان کامیون ایران که در دور جدید خود به دنبال فراخوانی از روز شنبه ۳۱ شهریورماه در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفیشان آغاز شده است، روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه برای بیستمین روز در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “قروه، سنندج، زرین شهر، مبارکه، اردبیل، بندر امام خمینی، شیراز، ورزنه، شهرکرد و اصفهان، ” ادامه یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز شنبه ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷ رانندگان کامیون در بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
این اعتصاب در روز پنجشنبه در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “قروه، سنندج، زرین شهر، مبارکه، اردبیل، بندر امام خمینی، شیراز، ورزنه، شهرکرد و اصفهان” شکل گرفت.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار در گفتگو با خبرگزاری ایلنا در خصوص افزایش قیمت میوه گفت: “حمل و نقل و خرید سبدهای توزیع میوه هرکدام به میزانی با قیمت دلار افزایش داشته است. کامیوندارها هم مشکلات تهیه لاستیکشان حل نشده و این قضیه هم مزید بر علت شده که قیمت میوه در بازار افزایش یابد. در مجموع اعتراض کامیوندارها هم به خاطر بالاتر بردن کرایهها است که بر حمل و نقل تاثیر میگذارد”.
حسین بیادار، مدیر راهداری و حمل و نقل جادهای بوکان در رابطه با رفع مشکل لاستیک کامیونداران مدعی شد: “از ابتدای اجرای طرح توزیع لاستیک تاکنون ۴۱۵ حلقه لاستیک در چند نوبت بین کامیونداران و خودروهای مسافربری این شهرستان توزیع شده است. از این تعداد لاستیک توزیع شده ۲۳۱ حلقه مربوط به ماشین های باری و ۱۸۴حلقه متعلق به ماشین آلات سواری و اتوبوس بین شهری بوده است”.
لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته دستکم ۲۶۱ نفر در استانهای قزوین، البرز، اردبیل، اصفهان، فارس، سمنان، کرمانشاه، زنجان، همدان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شهرستانهای نهاوند، بجنورد، کنگان، پاکدشت، نیشابور، شیروان، سنندج، آذرشهر، گرگان، بندرگز، ایذه، رزن، هرسین، دالاهو، گلپایگان، زرند و شهرکرد بازداشت شده بودند؛ اتهام این افراد “افساد فیالارض”، “اخلال در نظم و امنیت” و “قطاعالطریق” عنوان شده بود.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور نیز در روزهای اخبر بازداشتشدگان را تهدید به صدور احکام سنگین کرد و گفت که “مجازات این حکم میتواند اعدام باشد”.
در فراخوانی که از سوی اتحادیه هماهنگکنندگان رانندگان سراسر ایران منتشر شد و از رانندگان کامیون خواست تا از اول مهر در اعتصاب سراسری شرکت کنند، ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت بیان شد. از جمله این خواستهها به «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطهها از پایانهها و باربریها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقهای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوهگیر» میتوان اشاره کرد.
هرانا پیش از این در گزارشی به بررسی وضعیت در نوزدهمین روز از دور جدید اعتصاب سراسری کامیونداران ایران و واکنش مسئولان به این اعتصاب پرداخته بود.
سراسری کامیونداران ایران و واکنش مسئولان به این اعتصاب پرداخته بود.