نگرانی فعالان اقتصادی آلمان از پیامد تشدید تحریم‌ها علیه ایران

یکشنبه, 13ام آبان, 1397
اندازه قلم متن

رئیس اتحادیه صنایع آلمان نگران است که تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران خطر بی‌ثباتی سیاسی در خاورمیانه را افزایش دهد. او می‌گوید این تحریم‌ها می‌تواند فعالیت شرکت‌های آلمانی در داخل این کشور را نیز به خطر بیندازد.

یک روز پیش از به اجرا درآمدن رسمی دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، فعالان اقتصادی آلمان هشدارهای ماه‌های اخیر خود نسبت به عواقب این تحریم‌ها را تکرار کرده‌اند.

دیتر کمپف، رئیس اتحادیه صنایع آلمان روز یکشنبه ۱۳ آبان (چهارم نوامبر) ابراز نگرانی کرد که تحریم‌های جدید آمریکا می‌تواند ارتباط شرکت‌های آلمانی با ایران را با مشکلات جدی روبرو کند.

در پی خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای میان شش قدرت جهانی و ایران، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که تحریم‌های لغو یا تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی، در دو دوره ۹۰ و ۱۸۰ روزه دوباره اعمال خواهد شد.

دور نخست تحریم‌ها علیه ایران حدود سه ماه پیش آغاز شد و دور دوم که به طور عمده صادرات نفت و گاز، حمل و نقل دریایی و مبادلات بانکی بین‌المللی ایران را هدف قرار می‌دهد از بامداد دوشنبه ۱۴ آبان اجرایی می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این تحریم‌ها را “شدیدترین تحریم‌های تاریخ” توصیف کرده و هدف آن را فشار بر جمهوری اسلامی برای تغییر رفتار این کشور عنوان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، دیتر کمپف می‌گوید با تشدید تحریم‌های واشنگتن علیه تهران، خطر بی‌ثباتی سیاسی در منطقه خاورمیانه نیز افزایش می‌یابد. او افزود که استفاده ابزاری از اقتصاد برای پیشبرد اهداف سیاسی آمریکا روابط دوجانبه آلمان با ایالات متحده و مناسبات بین‌المللی را نیز به چالش می‌کشد.

رئیس اتحادیه صنایع آلمان بر این نظر است که اکثر کشورها دریافته‌اند که افزایش قدرت اقتصادی ایران به ثبات منطقه و قدرتمند شدن جریان‌هایی که خواهان اصلاحات در این کشور هستند کمک می‌کند. او هشدار داد که تحریم‌های جدید آمریکا چشم‌انداز اقتصاد ایران را با محدودیت‌های غیر ضروری مواجه می‌کند.

اریک شوایتسر، رئیس اتاق صنایع و بازرگانی آلمان نیز با اشاره به این که صادرات نفت و گاز مهم‌ترین منبع درآمد جمهوری اسلامی است می‌گوید اقتصاد ایران در مرز بحران قرار دارد و می‌تواند در آینده نزدیک بیشتر تحلیل برود.

اختلال در همکاری شرکت‌های آلمانی با ایران

صنایع آلمان در سال گذشته فقط نزدیک به یک درصد انرژی مورد نیاز خود را از ایران تهیه کرده‌اند و از این نظر به نفت ایران وابسته نیستند. به گفته شوایتسر روابط بازرگانی با ایران به شکل آشکاری متاثر از تحریم‌های بانکی و حمل و نقل هستند. او خاطر نشان کرد از آنجا که کمتر بانکی با تهران همکاری می‌کند شرکت‌های آلمانی بیش از پیش به رابطه با ایران خاتمه می‌دهند و دفترهای خود در این کشور را می‌بندند.

دیتر کمپف، رئیس اتحادیه صنایع آلمان

سه کشور اروپایی و چین و روسیه که همچنان به توافق هسته‌ای با ایران پایبند هستند قصد دارند با تمهیداتی فشار تحریم‌ها بر تهران را کاهش دهند و راه‌هایی برای مبادلات بانکی و مالی با جمهوری اسلامی باز کنند. جزئیات بسته پیشنهادی کشورهای اروپایی برای این منظور هنوز مشخص نیست.

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای روز شنبه تحریم‌های جدید آمریکا را “جنگ اقتصادی” خواند و گفت: «در جنگ اقتصادی نیز آنچه اتفاق افتاده، بر خلاف خواست امریکا است زیرا حرکت به سمت خودکفایی و تولید در داخل، سرعت گرفته و امروز صدها گروه فعال از جوانان خوش‌فکر دانشگاهی مشغول فعالیت‌ها و کارهای مهمی در کشور هستند.»

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها تحریم‌های آمریکا را فرصتی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و رونق و شکوفایی تولید داخلی عنوان کرده‌اند اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاده و محدودیت‌های اعمال شده، اقتصاد جمهوری اسلامی را به مرز فروپاشی کشانده است.

در مسیر کاهش بیشتر صادرات نفت ایران

دونالد ترامپ پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اعلام کرده بود که این کشور قصد دارد صادرات نفت و گاز ایران را به صفر برساند. واشنگتن به مرور از این موضع عقب‌نشینی کرده و هشت کشور، از جمله کره‌جنوبی، هند، ترکیه، عراق و ژاپن را به طور موقت از مجازات‌های نقض تحریم‌ها معاف کرده است.

با این همه چنان که محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه چندی پیش گفته میانگین فروش نفت ایران در پنج ماه نخست امسال روزی دو میلیون و ۴۵۷ هزار بشکه بوده اما در ماه سپتامبر که هنوز دور دوم تحریم‌ها آغاز نشده بود به روزی یک میلیون و ۱۱۸ بشکه کاهش یافته است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که با معافیت موقت هشت کشور تنها به این دلیل موافقت شده که آنها واردات نفت از ایران را به شکل قابل توجهی کاهش داده و در مسیر به صفر رساندن صادرات نفت ایران قدم‌های مهمی برداشته و همکاری‌های خوبی داشته‌اند. قرار است این مهلت موقت پس از یافتن جایگزین مناسب برای نفت و گاز ایران خاتمه یابد.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.