وزیر خارجه آمریکا: آزمایش فضایی چند روز آینده ایران، پوششی برای برنامه موشکی جمهوری اسلامی است

یکشنبه, 23ام دی, 1397
اندازه قلم متن

وزیر خارجه ایالات متحده که در خاورمیانه به سر می برد، شنبه شب گفت در چند روز آینده جمهوری اسلامی قصد دارد ماهواره به فضا پرتاب کند که در واقع پوشش رژیم ایران برای ادامه آزمایش فناوری موشکی پیشرفته قادر به حمل کلاهک هسته‌ای است.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا شنبه شب در یک نشست در امارات در پاسخ به سایت «واشنگتن فری‌بیکن» گفت: ایالات متحده پیش‌بینی کرده که ایران قصد دارد چندین ماهواره به فضا ارسال کند اما واقعیت این است که جمهوری اسلامی قصد دارد از این آزمایش به عنوان آزمایش موشک بالستیک بین قاره‌ای استفاده کند.

«واشنگتن فری‌بیکن» اعلام کرد، پیش از یک دیدار خصوصی وزیر خارجه آمریکا با مقام های امارات این گفتگو با وی را انجام داد.

آقای پمپئو در بخش دیگری از این گفتگو یادآور شد: «همه جهان باید در کنار یکدیگر با این اقدام مخالفت کنند.»

وزیر خارجه آمریکا در یک سفر منطقه ای به کشورهای حوزه خلیج فارس به سر می برد. یکی از موضوعات مذاکرات او با رهبران این کشورها، مقابله با اقدامات بی ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران است.

ده روز پیش و بعد از آزمایش فضایی جمهوری اسلامی، آقای پمپئو به ایران هشدار داده بود.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۳ دی ماه و در بیانیه‌ای به جمهوری اسلامی هشدار داد به نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل پایان داده و برای پرهیز از انزوای جدی اقتصادی و سیاسی، به فعالیت‌های موشکی خود پایان دهد.

در این بیانیه که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، مایک پمپئو نوشت:‌ «وزارت دفاع رژیم ایران به طور عمومی اعلام کرده که برنامه دارد سه موشک حامل پرتاب فضایی در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند. چنین رفتارهایی بار دیگر رفتار خلاف ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نشان می‌دهد چرا که این قطعنامه به صراحت از ایران می‌خواهد هیچ‌گونه فعالیتی در حوزه موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارند، نداشته باشد.»

در ادامه این بیانیه آمده بود:‌ «فعالیت موشک حامل پرتاب فضایی در همین حوزه است چرا که معادل همان فناوری موشک اتمی در خانواده موشک‌های بالستیک قاره‌پیما است. یک موشک قاره‌پیما با برد ۱۰ هزار کیلومتر، توانایی رسیدن به ایالات متحده را دارد.»

وزیر خارجه آمریکا گفت:‌ «رژیم ایران چندین بار از زمان تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل موشک‌های بالستیک آزمایش کرده و هنوز به آن ادامه می‌دهد. در یکم دسامبر ۲۰۱۸ (۱۰ آذر ماه)‌، رژیم ایران یک موشک بالستیک با بُرد متوسط را آزمایش کرد که توانایی حمل چند کلاهک اتمی را دارد و فرمانده هوا-فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مدتی پس از آن گفت ایران برنامه دارد بین ۴۰ تا ۵۰ موشک بالستیکی در سال، آزمایش کند.»

مایک پمپئو افزود:‌ «ایالات متحده همواره هشدار داده که فعالیت‌های موشکی بالستیک و موشک حامل پرتاب فضایی از سوی رژیم ایران، اثری برهم زننده در ثبات منطقه و فراتر از آن دارد. فرانسه، آلمان و بریتانیا و خیلی کشورهای دیگر در جهان هم نگرانی عمیق خود را ابراز کرده‌اند.»

Secretary Pompeo

@SecPompeo

plans to fire off Space Launch Vehicles with virtually same technology as ICBMs. The launch will advance its missile program. US, France, UK & Germany have already stated this is in defiance of UNSCR 2231. We won’t stand by while the regime threatens international security.

۷,۷۸۱ people are talking about this

او اضافه کرد:‌ «رژیم ایران از بزرگترین حامیان تروریسم در جهان است و تولید موشک و فناوری مرتبط با آن را به عنوان اولویت دنبال کرده و به گروه‌های نزدیک به خود در خاورمیانه هم منتقل می‌کند که بی‌احترامی و دست انداختن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می‌شود.»

وزیر خارجه آمریکا در پایان این بیانیه گفت:‌ «ایالات متحده نظاره‌گر سیاست‌های مخرب رژیم ایران در به خطر انداختن ثبات و امنیت جهانی نمی‌ماند. ما به رژیم توصیه می‌کنیم در این برنامه‌های هدایت موشکی تحریک‌کننده تجدید نظر کرده و به تمامی فعالیت‌های موشکی بالستیک خود برای پرهیز از انزوای عمیق‌تر اقتصادی و دیپلماتیک، پایان دهد.»

ایالات متحده پیشتر هم گفته بود جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می‌دهد و عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.