شصتوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کن امسال از جذابیت و کیفیت ویژهای برخوردار است. از ایران، اصغر فرهادی، محمد رسولاف، علی اصغری، نوید دانش و آناهیتا غزنویزاده دربخشهای مختلف جشنواره حضور دارند.
اغلب سینماگرانی که امسال در بخش مسابقهی شصتوششمین دورهی این جشنواره شرکت دارند، در دورههای پیش یا نامزد دریافت نخل طلایی بودند یا آن را بدست آوردهاند.
استیون سودربرگ، با فیلم “آنسوی کاندلابرا”، فرانسوا ازون، با تازهترین اثر خود “Jeune et jolie”، جیمز گری، با کاری با عنوان “مهاجر”، رومن پولانسکی با فیلم “ونوس در پوست خز”، جوئل و اتان کوئن، با فیلم “درون لیوان دیویس”، عبداللطیف کچیچه، با “زندگی آدل” از جملهی این سینماگران هستند.
کارگردان فرانسوی ایتالیاییتبار، والریا برونی، با فیلم “قلعهای در ایتالیا”، تنها زن کارگردان شرکتکننده در بخش مسابقه است. پائولو سورنتینو، با فیلم “زیبایی بزرگ” ، نیکولاس ویندینگ، با “فقط خدا می بخشد”، الکساندر پین، با “نبراسکا” نیز تازهترین آثار خود را برای رقابت با همکاران خود به کن فرستادهاند.
فرهادی، نمایندهی ایران و فرانسه
اصغر فرهادی، برندهی اسکار برای فیلم غیرانگلیسی زبان “جدایی نادر و سیمین”، نیز با جدیدترین کار خود با عنوان “گذشته” در بخش مسابقه شرکت دارد. این فیلم فرانسویزبان و محصول مشترک ایران و فرانسه است.
بازیگر ایرانی، علی مصفا، نقش شخصیتاصلی این فیلم را بازی میکند: او مرد حسودی است که پس از اختلافاتی طولانی با همسرش (برنیس بژو)، او را رها میکند و به ایران باز میگردد، ولی پس از چندی ناگزیر به بازگشت به فرانسه میشود، چون همسرش از دادگاه درخواست طلاق کرده است. او این بار با مردی (طاهر رحیم) که وارد زندگی همسر و دو فرزند او شده، روبرو میشود.
صحنهای از فیلم گذشته، کار جدید اصغر فرهادی صحنهای از فیلم “گذشته”، کار جدید اصغر فرهادی
گفته میشود که شانس فرهادی برای دریافت نخل طلایی این دوره، کم نیست. عباس کیارستمی، فیلمساز مطرح ایرانی، تنها سینماگر ایرانی است که این جایزه را در سال ۱۹۹۷ برای فیلم “طعم گیلاس” از آن خود کرد.
بخش نوعی نگاه
تنها فیلم ایرانیای که در بخش “نوعی نگاه” به نمایش در میآید، “ناشناس”، ساختهی محمد رسولاف است. این سینماگر که کار مشترکش با جعفر پناهی با عنوان “این فیلم نیست” تقریبا در تمامی فستیوالهای مطرح جهان به نمایش گذاشته شد، در سال ۲۰۱۱ با فیلم “به امید دیدار”، جایزهی بهترین کارگردانی در بخش “نوعی نگاه” این جشنواره را بدست آورد. او چندی پیش، همراه جعفر پناهی دستگیر و پس از چند ماه آزاد شد.
رئیس هیئت داوران بخش نوعی نگاه، توماس وینتربرگ، کارگردان دانمارکی فیلمهای برجستهی “جشن” و “شکار” است. تازهترین کار کارگردان آمریکایی، سوفیا کوپولا، با عنوان “حلقهی بلینگ”، هنگام گشایش این بخش از فستیوال به نمایش درمیآید.
ایران در بخش فیلمهای کوتاه و دانشجویی
پس از سالها، یک فیلم ایرانی چهارده دقیقهای در بخش مسابقهی فیلمهای کوتاه این جشنواره پذیرفته شده است: “بیشتر از دو ساعت”، ساختهی علی عسگری، عنوان این فیلم است.
در بخش سینه فونداسیون که به نمایش فیلمهای کوتاه دانشجویان اختصاص دارد، نیز فیلمی از ایران با نام “دوئت” به نمایش در میآید. کارگردان این فیلم نوید دانش، یکی از هنرجویان رشتهی سینما در ایران است. آناهیتا غزنویزاده نیز به عنوان دانشجوی “مدرسه هنری شیکاگو” در آمریکا، با فیلمی با عنوان “عقربه” در این بخش شرکت دارد.
از: دویچه وله