تاریخ شروع مسابقات لیگ برتر در ایران که در سالهای گذشته به طور معمول در هفته اول مردادماه آغاز میشد، همچنان نامعلوم است
تاریخ شروع مسابقات لیگ برتر در ایران که در سالهای گذشته به طور معمول در هفته اول مردادماه آغاز میشد، همچنان نامعلوم است. آخرین خبرها حاکی از این است که احتمالا لیگ برتر ایران همزمان با عید غدیر در روز بیست و نهم مردادماه آغاز خواهد شد، با این حال فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هنوز رسما تاریخ شروع لیگ را اعلام نکردهاند.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال روز گذشته در حاشیه کلاسهای پیشفصل داوری فوتبال گفت که لیگ زمانی شروع میشود که شرایط مناسب برگزاری مسابقه وجود داشته باشد. تاج، بلیتفروشی الکترونیکی، نصب دوربینهای مداربسته در ورزشگاهها و شمارهگذاری صندلیها را از شرایطی دانسته است که میبایست در استادیومهای تمام تیمهای لیگ برتری وجود داشته باشد، در غیر اینصورت تیمها ناچار خواهند بود در استادیومهای استاندارد شهرهای مجاور و یا بدون تماشاگر بازیهایشان را برگزار کنند.
مهدی تاج البته به نامه اخیر فیفا و الزام ایران برای فراهم کردن شرایط ورود زنان به استادیومها اشارهای نکرده است. هفته گذشته سعید آذری، مدیرعامل باشگاه ذوب آهن در پستی اینستاگرامی نوشته بود که شاید فشار فیفا بر فدراسیون فوتبال ایران برای ورود زنان به ورزشگاهها یکی از دلایل عقب افتادن لیگ باشد.
فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ اما دلیل عدم آغاز لیگ برتر را، نبود استانداردهای لازم در استادیوم ها عنوان کردهاند. سازمان لیگ ایران در اطلاعیهای که روز ۲۵ خردادماه صادر کرد، با اشاره به اتفاقات رخ داده در مسابقات لیگ برتر و همچنین فینال جام حذفی، اعلام کرده بود که تا زمان فراهم نشدن استانداردهای لازم از سوی تیمها لیگ برتر را آغاز نخواهد کرد.
رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ هم چندی پیش گفته بود که هنوز هیچیک از باشگاههای لیگ برتری، آماده بودن ورزشگاههایشان را اعلام نکردهاند. او گفته است که تلاش سازمان لیگ بر آن است که افراد خاطی و برهم زننده نظم وارد ورزشگاهها نشوند.
سال گذشته بسیاری از بازیهای لیگ برتر با تنش و درگیری تماشاگران همراه بود، این درگیریها به خصوص در بازی پرسپولیس و سپاهان در دور برگشت لیگ برتر و درحالی که هر دوتیم دررقابت برای قهرمانی قرار داشتند به اوج خود رسید. پس از آن برگزاری فینال جام حذفی و بینظمیهای رخ داده در آن، انتقادات زیادی را متوجه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ کرد.
فینال جنجالی جام حذفی و ماجراهایش
بدون شک یکی از بدترین و بینظمترین مسابقات سالهای اخیر، فینال جام حذفی سال گذشته بود. جایی که پرسپولیس و داماش در ورزشگاه شهدای اهواز به مصاف هم رفتند. عدم مدیریت هواداران دو تیم و بیرون ماندن هواداران تیم داماش گیلان، بازی را با تأخیر دو ساعته مواجه کرد.
این بازی که قرار بود در ساعت ۹ شب برگزار شود، به دلیل عدم اختصاص جایگاهی برای تماشاگران تیم داماش که با طی هزاران کیلومتر خود را از رشت به اهواز رسانده بودند، با اعتراض مسئولان این تیم مواجه شد. بازیکنان داماش اعلام کردند تا زمانی که هوادارانشان وارد ورزشگاه نشوند، تن به برگزاری مسابقه نخواهند داد. در نهایت از طرف مسئولان برگزاری مسابقه، بازی لغو شده اعلام شد.
با فشار وزارت ورزش و اصرار برای برگزاری مسابقه و پس از آنکه هزاران هوادار پرسپولیسی حاضر در ورزشگاه، سکوهای استادیوم را ترک کردند و جا برای ورود هواداران داماش باز شد، بالاخره با دوساعت تأخیر، مسابقه برگزار شد. مسابقهای که تا ساعت یک بعد از نیمه شب طول کشید و منجر به تعلیق چند مقام مسئول در سازمان لیگ ایران شد و واکنش برخی از نمایندگان مجلس را هم در پی داشت.
این اتفاق درحالی رخ داد که یک ماه قبل از آن در بازی پرسپولیس و سپاهان در تهران هم، همین مسأله باعث درگیریهای زیادی میان هواداران دو تیم پرسپولیس و سپاهان شده بود. عدم اختصاص جایگاه مخصوص به هواداران سپاهان و مستقر کردن هواداران تیم پرسپولیس بالای سر جایگاه سپاهانیها، نقطه آغاز درگیری هواداران دو تیم بود که در نهایت به مصدومیت و مجروح شدن شمار زیادی از هواداران دو تیم منجر شد.
دامنه این تنشها به بازی دو تیم در چارچوب مسابقات جام حذفی در اصفهان هم رسید. در آن بازی هم هواداران تیم سپاهان به تلافی اتفاقات رخ داده در تهران، چندین هوادار پرسپولیس را مورد ضرب و شتم قرار دادند تا خشونت به یکی از ارکان ثابت مسابقه این دو تیم تبدیل شود.
از نبود امکانات رفاهی تا بلیت فروشی اینترنتی
فوتبال ایران در این سالها بهجای پیشرفت سختافزاری و نزدیک شدن به فوتبال روز دنیا و یا حتی کشورهای توسعهیافته در آسیا، همواره سرگرم حل کردن مسائل پایهای بوده است. از عدم ورود زنان به استادیومها گرفته تا مدیریت خشم هوادارانی که در سرما و گرما و در شرایط نامناسب استادیومها ساعتها به انتظار تماشای مسابقه تیم مورد علاقهشان مینشینند، از مسائلی است که فدراسیون فوتبال با آن درگیر بوده است.
در سالهای گذشته گزارشهای زیادی از استاندارد نبودن وضعیت استادیومهای فوتبال در ایران منتشر شده است. از سکوهای سرد و سخت سیمانی تا کمبود امکانات بهداشتی و خوراکی در ورزشگاهها که تماشاگران فوتبال را که گاه ساعتها برای تماشای یک مسابقه فوتبال در استادیوم حضور دارند، با مشکلات جدی مواجه میکند.
در حال حاضر به جز چند ورزشگاه در تهران و مشهد، اصفهان، تبریز و اهواز، سایر استادیومهای ایران از استاندارد لازم برای برگزاری مسابقات برخوردار نیستند و برطرف کردن مشکلات زیرساختی این ورزشگاهها امری زمانبر به نظر میرسد. حالا الزام فدراسیون فوتبال ایران و سازمان لیگ برای برگزاری حرفهایتر لیگ برتر اگرچه قابل توجه است اما کافی به نظر نمیرسد، چراکه موارد مطرح شده از طرف فدراسیون تنها به بخش تماشاگران برمیگردد تا امکان شناسایی افرادی که در ورزشگاهها دست به ایجاد بینظمی میزنند، راحتتر باشد، اما هیچ الزامی برای استاندارد کردن سایر شرایط استادیومها و فراهم کردن امکانات رفاهی برای تماشاگران در دستورالعمل فدراسیون و سازمان لیگ دیده نمیشود.
از طرف دیگر بسیاری از موارد مطرح شده از سوی فدراسیون نه به باشگاهها که به وزارت ورزش و سازمان توسعه و نگهداری اماکن ورزشی برمیگردد چراکه جدا از اینکه باشگاهها توان مالی تجهیز و نوسازی استادیومها را ندارند، اساسا هیچکدام از باشگاهها در ایران دارای استادیوم اختصاصی نیستند و در واقع با پرداخت مبلغی، ورزشگاه محل برگزاری مسابقه را به اجاره خود درمیآورند.
درحالی که این روزها فشار بر فدراسیون فوتبال به دلیل نامه فیفا مبنی بر لزوم ورود زنان به ورزشگاهها بالا گرفته و روز گذشته مدیر کل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان در صفحه توییترش از حضور زنان در ورزشگاه در جریان مسابقات تیم ملی در مهرماه خبر داد، حالا وضعیت نامعلوم لیگ برتر نیز بر مشکلات فدراسیون افزوده است.
درحالی که این روزها فشار بر فدراسیون فوتبال به دلیل نامه فیفا مبنی بر لزوم ورود زنان به ورزشگاهها بالا گرفته و روز گذشته مدیر کل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان در صفحه توییترش از حضور زنان در ورزشگاه در جریان مسابقات تیم ملی در مهرماه خبر داد، حالا وضعیت نامعلوم لیگ برتر نیز بر مشکلات فدراسیون افزوده است.
این درحالی است که امسال با آمدن مارک ویلموتس به ایران و حضور همزمان چند مربی خارجی روی نیمکت تیمهای لیگ برتری، انتظار میرفت تا نظم بیشتری بر مسابقات لیگ برتر حاکم باشد. بسیاری معتقدند، با توجه به شرایط فعلی باشگاهها و عدم توانایی آنان برای برآورده کردن شرطهای سازمان لیگ و فدراسیون، فدراسیون فوتبال یا میبایست از خیر برگزاری لیگ برتر بگذرد و یا با عقبنشینی از خواستههایش، مانند سالهای گذشته تن به برگزاری لیگ با شرایط فعلی دهد.
از: بی بی سی