مصطفی قهرمانی: ۶۶ سال پس از کودتای امریکا در ایران

دوشنبه, 28ام مرداد, 1398
اندازه قلم متن

۶۶سال از کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ می‌گذرد. اقدامی براندازانه که با طرح و حمایت مالی و اجرایی سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا و سیا و با همراهی ارتش شاهنشاهی ایران و کمک طرفداران شاه و پشتیبانی مخالفان محمد مصدق با هدف سرنگونی دولت قانونی مصدق انجام گرفت، کودتایی بر علیه اراده آزاد ملتی که تنها هدف و اشتیاقش امحاء استبداد و همزادش استیلای بیگانگان و برقراری حکومت قانون و زیستن در آزادی و استقلال بود

رفتار خصمانه این دو کشور در تمامی سال‌های منتهی به انقلاب ۱۳۵۷ جهت تثبیت اختناق و سرکوب ۲۵ ساله و ممانعت از سیر تکاملی سیاسی در کشور نه‌فقط هیچ‌گاه کمترین حس ندامت و پوزش را در آنها به‌وجود نیاورده است بلکه رفتار و دشمنی پایان‌ناپذیر آنها با تصمیم تاریخی ملت ایران در ۲۲بهمن ۱۳۵۷ به‌ویژه تعارض آشکار آنها در این روزها برعلیه مردم ایران خود گواه و بینه‌ای است روشن بر این مدعا، که آنها این‌بار نیز اگر توان نظامی و دیپلماتیک جهت اقدام نظامی و سرکوب دیگری را در خود سراغ می‌داشتند مسلماً هیچ محضور اخلاقی و سیاسی نداشتند و لحظه‌ای درنگ را نیز جایز نمی‌دانستند.

دشمنی امریکا با مردم و میهن ما اصلاً و به‌هیچ‌وجه به خاطر نبود شفافیت و آزادی‌‌ها و وجود نارسایی‌های فراوان اجرایی در کشور ما نمی‌باشد. آنها هنوز زخم‌خورده این واقعیت بزرگ یعنی انقلاب ایران هستند. انقلابی که آنها با همه سعی و تلاش خود نتوانستند از وقوع و انجام آن جلوگیری کنند. هدف استراتژیک امپریالیست‌ها اما همانطور که به‌ دفعات در دیگر مواقع نیز بکار‌گرفته شده اینست که با ایجاد آشوب و هرج‌ومرج و درگیری‌های سیاسی و نظامی در تمامی جبهه‌ها  به‌مانند همان سال‌های منتهی به کودتا توان و رمق سیاسی-اقتصادی کشور را در جهت انجام اصلاحات لازم آن‌چنان به تحلیل بکشاند که انقلاب ایران نتواند به مثابه الگویی موفق و رهایی‌بخش برای دیگر برای میهن ما و ملت‌های دربند در منطقه و فراتر از آن مطرح بگردد.

اقدام خصمانه کودتای ۲۸ مرداد که به قول برنی سندرز جهت سرنگونی نخست‌وزیری که طی یک فرایند دموکراتیک انتخاب شده بود فاجعه بود. تأثیر پایدار کودتای ۲۸ مرداد بر روابط ایران و آمریکا هنوز در حافظه جمعی ایرانیان نقش و حضوری زنده دارد. حتی اذعان آشکار باراک اوباما به نقش‌بازی کردن ایالات متحده، در براندازی دولت دموکراتیک انتخاب شده ایران و پوزش مادلین آلبرایت، وزیر خارجه پیشین آمریکا، از مردم ایران به خاطر نقش آمریکا در کودتا و ابراز تأسف هیلاری کلینتون نیز نتوانسته‌اند در داوری نهایی ایرانیان موید خلوص نیت و صداقت ایالات متحده امریکا باشند مادامی که رفتار خصمانه جناح تندرو و جنگ‌طلب، بخش تعیین‌کننده سیاست امریکا در مقابل میهن ما را تشکیل می‌دهد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.