اف‌ای‌تی‌اف مهلت ایران را چهار ماه دیگر تمدید کرد

شنبه, 27ام مهر, 1398
اندازه قلم متن
دلارحق نشر عکسGETTY IMAGES
اف ای تی اف (FATF) برای نظارت بر اجرای کنوانسیون‌های مهم سازمان ملل تشکیل شد

“گروه ویژه اقدام مالی” برای مبارزه با جرایم مالی که مقر آن در پاریس است، روز جمعه بار دیگر مهلت ایران را برای تصویب کامل قوانین مربوط به مبارزه با “تامین مالی تروریسم” تمدید کرد.

این سازمان بین‌المللی با نام اختصاری “اف ای تی اف (FATF)”، یک نهاد نظارت بر نقل و انتقال پول است که با هدف جلوگیری از جرایم مالی جهانی و تامین مالی “تروریسم” فعالیت می‌کند.

این سازمان همزمان از تمامی کشورهای عضو خواست تا بر مبادلات پولی با ایران و سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که در ایران فعال هستند، نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

ایران هنوز عضویت کامل در کنوانسیو‌ن‌های “تامین مالی تروریسم (TFC)” و “پالرمو” را تصویب نکرده است.

کنوانسیون پالرمو یکی از پیمان‌نامه‌های مورد حمایت سازمان ملل است که برای مبارزه با قاچاق انسان و تولید غیرقانونی و قاچاق اسلحه و مهمات تصویب شده است.

کنوانسیون “مقابله با تامین مالی تروریسم” یا “تی‌اف سی (TFC)” نیز یکی دیگر از پیمان‌نامه‌های سازمان ملل است که اعضا را ملزم می‌کند با نظارت بر مبادلات بانکی، جلوی تامین مالی گروه‌های “تروریستی” را بگیرند.

اکثریت مطلق کشورهای جهان به هر دوی این کنوانسیون‌ها پیوسته‌اند. عضویت ایران نیز در چارچوب لوایحی که توسط دولت حسن روحانی تهیه شده بودند، در مجلس تصویب شدند، اما مخالفت شورای نگهبان موجب شد تا موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شود.

سپاهحق نشر عکسGETTY IMAGES
در روزی که قرار بود لوایح دولت در مجلس بررسی شود تعدادی از افسران سپاه به عنوان تماشاگر به مجلس رفتند

بعد از برجام، ایران پذیرفت که در ازای پذیرش قوانین بین‌المللی برای مبارزه با جرایم مالی، از فهرست سیاه “اف ای تی اف” خارج شود و از مزایای مالی این مساله بهره ببرد.

مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند که فعالیت‌های فرامرزی سپاه پاسداران، حمایت این سازمان نظامی از گروه‌های “تروریستی” و همچنین ارسال سلاح از سوی ایران برای شبه‌نظامیان در کشورهایی مانند لبنان از جمله دلایل اصلی مخالفت داخلی برای پیوستن به این لوایح است.

برخی از منتقدین داخلی این لوایح اما مسایلی مانند حق حاکمیت ملی و محدودیت‌های احتمالی ناشی از پیوستن به چنین لوایحی را به عنوان دلایل رسمی و علنی مساله مطرح می‌کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از برخی شرکت‌های خارجی گزارش داده که پیوستن کامل ایران به این کنوانسیون‌ها و اجرای کامل مقررات “اف‌ای‌تی‌اف”، یکی از شروط مهم برای جذب سرمایه‌گذاری به کشور است.

خروج آمریکا از برجام موجب شده تا این کشور برای هر کس که با ایران معامله کند، مجازات‌هایی در نظر بگیرد.

بریتانیا، فرانسه و آلمان که به دنبال حفظ برجام هستند اعلام کردند که تلاش می‌کنند راهی بیابند تا بتوانند تحریم آمریکا را دور بزنند و شرکت‌های مختلف را ترغیب کنند تا به معامله و تجارت با ایران ادامه دهند. اما آنها همزمان پیوستن به کنوانسیون‌های مورد نظر “اف‌ای‌تی‌اف” را به عنوان پیش‌شرط‌ استفاده از کانال ویژه مبادلات تجاری با ایران مطرح کرده‌اند.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.