ماموران زندان اوین در اقدامی غیرقانونی «هنگامه شهیدی»، روزنامهنگار زندانی را به بهانه انتقال به بیمارستان «طالقانی» و معالجه بیماری قلبیاش از زندان اوین خارج کرده و به بیمارستان «روانپزشکی امینآباد» بردهاند.
این روزنامهنگار براساس ابلاغیه کتبی پزشک قانونی نیاز به دو ماه مرخصی درمانی برای بیماری قلبیاش در خارج از زندان داشته است.
مادر هنگامه شهیدی در صفحه اینستاگرام فرزندش این انتقال غیرقانونی را اطلاعرسانی کرده است. «ناهید کرمانشاهی» نوشته فرزندش ظهر چهارشنبه ۱۱ دی ماه پس از «یک هفته بیخبری و قطعی تلفن» تماس گرفته و گفته او را به نام انتقال و مداوا در بیمارستان طالقانی از زندان خارج کرده و به بیمارستان روانپزشکی امینآباد بردهاند.براساس این نوشته نهایتا یکی از مسوولان امینآباد از بستری شدن او در آنجا ممانعت کرده و به این شکل خانم شهیدی مجددا به زندان اوین بازگشته است.
ناهید کرمانشاهی اقدام ماموران زندان اوین را «عمل شنیع» خوانده و نوشته است از شخصی که دستور انتقال دخترش را به امینآباد صادر کرده شکایت خواهد کرد.
از سوی دیگر «مصطفی ترکهمدانی»، وکیل این روزنامهنگار در توییتر خود خطاب به دادستان تهران نوشت: دادستان محترم! ظاهرا برخلاف دستورتان دراعزام #هنگامه_شهیدی برای درمان قلب به بیمارستان طالقانی،ماموران زندان اوین او رابه بیمارستان روانپزشکی امین آباد منتقل و حسب اظهار مادرش،مورد اذیت قرار گرفته و پس از مقاومت به اوین اعاده شده،دستور فوری پیگیری مانع از ایجاد مشکلات بعدی میشود.»
این وکیل از دادستان تهران خواسته تا با رسیدگی به این اقدام غیرقانونی، جلوی اقدامات دیگر در آینده گرفته شود.
مادر خانم شهیدی به نقل از دخترش در اینستاگرام نوشته است: «با دستور یکی از مقامات قضایی مرا به بهانه معالجه و بستری در بیمارستان طالقانی از زندان به بیمارستان روانپزشکی امینآباد برده و چهار مرد باجستهای قوی هیکل مرا کشانکشان به سمت ورودی تیمارستان میبردند وقتی کنه با مقاوت من مواجه شدند قصد بیهوش کردن من به وسیله سرنگ را داشتند که با مقاوت خودم و مهمتر از آن فریاد خانمی که گویا از مسوولان آنجا بود و مرا شناخت با اختیاراتش مانع بستری شدنم در امین آباد شد. سپس مامورین انتقال طی هماهنگی با مسوولان مربوط بالاخره با دستور رییس زندان اوین (آقای ضیایی) من را به اوین و بند زنان برگرداندند.»
براساس این نوشته هنگامه شهیدی پس از این انتقال بیماریش شدت گرفته «ولی از ترس و وحشت ایجاد شده به بهداری زندان هم مراجعه نکرده است.»
مادر هنگامه شهیدی نوشته است پیش از این به خواست مراجع امنیتی برای عدم اطلاع رسانی درباره دخترش سکوت کرده بوده است: «تا امروز طبق شرایطی که فرزندم دارد از طریق مراجع امنیتی به من گفته شده بود اطلاع رسانى در مورد وضعیت هنگامه انجام ندهم تا شرایط اعطای مرخصی استعلاجی تسهیل یابد و به همین دلیل در مورد اطلاع رسانی از وضعیت هنگامه سکوت کردم ولی از این به بعد تحت هیچ شرایطی سکوت نخواهم کرد .
او در بخش دیگری از نوشته خود در اعتراض به چنین رفتاری نوشته است: «برابر چه قانونی و به دستور چه کسی فرزندم را بجای اعطای مرخصی و آزادی برابر ابلاغیه سازمان پزشکی قانونی برای معالجه و درمان عارضه قلبی و رفع کسالت روحی به تیمارستان امین آباد برده اند؟»
این مادر در ادامه این سوال را مطرح کرده است: «اگر در زمان انتقال فرزندم به واسطه عارضه قلبى دچار ایست قلبى میشد چه کسى پاسخگو بود ؟ چرا که تاکنون مرگ تعدادی از زندانیان سیاسی بخاطر همین اقدامات غیرقانونی مانند مرگ ناگهانی زهرا کاظمی با ضربه ای که بر سرش وارد شد رخ داده ولی هیچ کس پاسخگو نبوده است.»
یک روز بعد، هنگامه شهیدی از بند زنان زندان اوین فایل صوتی را خطاب به رییس قوه قضاییه ایران را منتشر کرده است. او خطاب به ابراهیم رییسی گفته «حال ما زندانیان سیاسی خوب نیست.» او درباره انتقالش به روانپزشکی امینآباد نوشته: «در آنجا وقتى ۴ مامور مرد تیمارستان با مقاومت و فریادهاى من مواجه شدند؛ دست و پاى من را گرفته و بر روى زمین مى کشیدند تا جایى که تصمیم به تزریق روانگردان ««هالوپیندوز»» داشته اند که مرا بیهوش کرده و از مقاومت من جلوگیرى و مرا به مدت «« دوماه»» ممنوع التماس و ممنوع الملاقات در آنجا بسترى کنند. با توجه به عارضه قلبى با این شک وارده بابت این نحوه برخورد تا مرز «« ایست قلبى»» پیش رفتم.»
این فایل صوتی در سوی صفحه اینستاگرام خانم شهیدی که از سوی افراد نزدیک به او اداره میشود منتشر شده است.
هنگامه شهیدی، روزنامهنگار و از مشاوران سابق «مهدی کروبی» به دلیل به دلیل توییتهای انتقادیش درباره وضعیت دستگاه قضایی و صادق لاریجانی، رییس سابق قوه قضاییه در تاریخ پنجم تیر ۱۳۹۷ در جزیره کیش بازداشت و به زندان اوین در تهران منتقل شد.
او نهایتا به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین به مسوولان قضایی» و «توهین به رهبری» مجموعا به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد. این حکم عینا در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شد. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، هفت سال و نیم از مجموع این حکم قابلاجرا است.
هنگامه شهیدی یک بار دیگر نیز در جریان حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بازداشت و محکوم به زندان شد.
اما ماجرای انتقال زندانیان سیاسی به بیمارستانهای روانپزشکی پیش از این نیز اتفاق افتاده است. «کیانوش سنجری»، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر که در مرخصی درمانی به سر میبرد اواخر آذر امسال خبر از تایید حکم برای انتقالش به یک مرکز روانپزشکی داده بود.
آقای سنجری در اینستاگرام خود با انتشار تصویر نامه دایره نظارت بر متهمان و محکومان امنیتی اعلام کرد این دایره با تایید رای کمیسیون پزشکی مبنی بر بستری شدن او در یک مرکز روانپزشکی خواسته تا او زودتر به این مرکز منتقل شود.
با این حال کیانوش سنجری خبر داده بود که او مشکل روحی ندارد و متوجه معنای این دستور نمیشود. کیانوش سنجری، روزنامهنگار جوانی است که به خواسته خود به ایران بازگشت و پس از آن بازداشت و نهایتا به ۵ سال زندان محکوم شد.
او از خرداد ۱۳۹۸ به دلیل بیماری روحی و با تایید پزشک قانونی به مرخصی درمانی آمده است.
سوال این است در زمانی که کیانوش سنجری در مرخصی درمانی به سر میبرد آیا باید با حکم اجباری دایره نظارت بر متهمان و محکومان امنیتی به بیمارستان روانی منتقل شود، آیا بهشرط بیمار بودنش، امکان درمان او آزادنه از سوی خودش و خانوادهاش وجود ندارد؟! و یا درباره خانم هنگامه شهیدی بدون اطلاع وکیل، خانواده و حتی خودش در اقدامی یواشکی به امینآباد منتقل میشود در حالی که طبق نظریه پزشک قانونی باید برای درمان بیماری قلبی مرخصی درمانی میگرفته است.