-دو روز بعد از حمله موشکی سپاه به پایگاههای آمریکا در عراق CNN گزارش داد رژیم ایران به آمریکا اطمینان داده بود تنها به یک حمله دست میزند.
-منابع آگاه دولتی گفتهاند ایران قبل از حمله به دو پایگاه آمریکایی در عراق از دستکم سه کانال مختلف به واشنگتن اطمینان داده بود که تنها به یک حمله به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی دست خواهد زد.
– لیندزی گراهام: تلافی به صرف تلافی در حال حاضر لازم نیست ایران باید برای یک توافق هستهای مذاکره کند.
– کشته شدن قاسم سلیمانی و چندین نظامی دیگر وابسته به جمهوری اسلامی برای آمریکا بسیار کمهزینهتر از آن بود که پیشبینی میشد.
– تنشها میان رژیم ایران و غربیها از یکسو و کشورهای عربی منطقه همچنان به قوت خود باقی است و جمهوری اسلامی «گام پنجم» نقض توافق اتمی را هم برداشته است با این تفاوت بزرگ که اکنون قاسم سلیمانی را هم دیگر ندارد.
(+ویدئو) پیش از موشکپرانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دو پایگاه آمریکایی در عراق نیز شایعاتی مطرح شد که میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا توافقاتی از جمله بر سر حدف قاسم سلیمانی صورت گرفته است. حالا معلوم میشود که روی ابعاد این موشکپرانی نیز توافق شده بود و همه حتی کشوری مثل فنلاند که نقشی در معادلات بازی نمیکند از آن حملات با خبر بودهاند. حالا خود آمریکا هم اعلام کرده است که همه چیز در پایگاهها با آمادگی کامل در امن و امان بوده است. تأکیدات مقامات جمهوری اسلامی به ویژه سخنان ظریف که پایان «انتقام سخت» را اعلام کرد نیز مُهر تأیید بر این معامله زد.
به این ترتیب زمان زیادی طول نکشید تا حتا پیش از به خاک سپردن جنازه سلیمانی، سناریو «انتقام سخت» و «تقاص خون حاج قاسم» به یک رسوایی آشکار تبدیل شود.
گرچه کشته شدن قاسم سلیمانی بنزین روی آتش ولایتمداران و حزباللهیها ریخت اما پیامهایی که بین دو کشور از طریق سفارت سوئیس در تهران (حافظ منافع آمریکا) رد و بدل شد و همچنین سفر ناگهانی وزیر خارجه قطر به تهران و تماسهایی که از طریق عمان و شماری از کشورهای اروپایی با تهران گرفته شد نشانههایی بودند از آنچه پشت صحنه در جریان است.
ساعاتی پیش از حمله موشکی سپاه پاسداران به دو پایگاه آمریکایی در حالی که هنوز زمان و ابعاد «انتقام سخت» مشخص نبود گفتگوی تلفنی یک ساعته امانوئل ماکرون با حسن روحانی با هشداری جدی نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی علیه آمریکا همراه بود.
با زمینهچینی رسانهها بسترسازی روانی برای «انتقام سخت» مهیا شد و سپاه پاسداران تدارک یک حمله موشکی خفیف و کنترل شده را دید و آنطور که شواهد نشان میدهد، مستقیم و غیرمستقیم از تهران به واشنگتن پیام دادند که فقط موشکپرانی خواهد بود. عملیات که تمام شد کارگزاران نظام اعلام کردند «انتقام ما همین بود که انجام شد» و در قدم بعدی محمدجواد ظریف رسما اعلام کرد پیش از این حمله دولت و نیروهای مسلح عراق را از عملیات با خبر کردهاند!
ظریف تأکید میکند که همه از « انتقام سخت » جمهوری اسلامی خبر داشتند فقط یادش رفته که از آمریکا هم نام ببرد! البته اشکالی ندارد! عراقیها زحمت اطلاع دادن را کشیدند!
در این مناسبات حسنه، آیا حمله پهپادی به سلیمانی هم به اطلاع جمهوری اسلامی رسیده بود؟!
شبکه CNN روز پنجشنبه ۹ ژانویه (۱۹ دیماه)، به نقل از چند منبع آگاه نوشت ایران به آمریکا اطمینان داده بود تنها به یک حمله دست میزند و مقامات آمریکایی نیز تایید میکنند از حمله موشکی به دو پایگاه اربیل و التاجی آگاهی کامل داشتند و آن را زیر نظر گرفته و کاملا آماده بودند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا میگوید: «مقامات ایران از اواخر سهشنبه [شب ۷ ژانویه (۱۷ دیماه)] تا صبح چهارشنبه شروع به برقراری تماس با دولت آمریکا دستکم از سه کانال کردند که یکی از آنها سوئیس بود. پیام ایران روشن بود: این حمله تنها پاسخ آنها خواهد بود. آنها اکنون صبر میکنند تا ببینند ایالات متحده چه خواهد کرد.»
ایالات متحده کاملاً آگاه است که کنترل شبهنظامیان در منطقه از جمله حزبالله با رژیم ایران است با اینهمه این منبع آگاه به CNN میگوید جمهوری اسلامی سعی کرده بگوید که مسئول این شبهنظامیان نیست ولی آمریکا این استدلال رژیم ایران را نپذیرفته است.
بر اساس آنچه CNN نوشته آمریکاییها به گوش مقامات تهران میرسانند که اگر در جریان این عملیات یک آمریکایی کشته شود، رئیس جمهوری دستور اقدامات تلافیجویانهی شدیدی را صادر خواهد کرد.
ساعاتی پیش از حمله موشکی شبانه، نیروهای آمریکایی به پناهگاه امن میروند و حمله انجام میشود و در نهایت با در نظر گرفتن نوع حمله، دونالد ترامپ آن را به کوتاه آمدن رژیم ایران تعبیر نموده و به وضع تحریمهای جدید اکتفا کرد.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی با پروپاگاندای گستردهی داخلی و خارجی چنین قلمداد میکنند که حملات موشکی به آمریکا «انتقام سخت» بوده و حتی خبرگزاریهای رسمی حکومت ادعا کردند که ۸۰ آمریکایی در این حملات کشته شدند!
اما خیلی طول نکشید که این تبلیغات مایه آبروریزی علی خامنهای و نظام جمهوری اسلامی شد. آمریکا با خیال راحت اعلام کرد که هیچ تلفات جانی نداشته و «همه چیز خوب است»!
«انتقام سخت»، «تقاص خون حاج قاسم»، آنهمه «غولنمایی» برای او و آنچه رهبر جمهوری اسلامی «سیلی در گوش آمریکا» خواند در عمل نشان داد که قدرت و اقتدار نظام جز توهم و خیال و مضحکه نیست و آیتاللهها و کارگزاران آنها برای ماندن در قدرت به هر خفت و خواری تن میدهند. موقعیت جمهوری اسلامی از سالها پیش و حالا سناریو انتقام قاسم سلیمانی تداعیکننده سکانسی از فیلم معروف «گوزنها» از مسعود کیمیایی است که «سیدرسول» [بهروز وثوقی] برای اینکه به دوست دخترش «فاطی» [نصرت پرتوی] اثبات کند مرد بیعرضه و زبون و جربزهای نیست به «عباس» التماس میکرد که جلوی «فاطی» یک سیلی به وی بزند: «ببین عباس آقا، بذار جلو فاطی یِ چَکت بزنم، راه دوری نمیره، بذار جلوش قمپز درکُنم فقط یِ دفعه، فقط یِ دفعه، ۱۵ روز حقوقم مال تو، واسطت جنس میارم، فقط بذار جلو فاطی بزنم تو گوشت، هرچی گفتم غلط کردم، شنیدم خیلی آقایی، نوکرتم، چاکرتم…»
اکنون شاید قابل درک باشد که چرا زینب سلیمانی دختر قاسم سلیمانی بجای آنکه از سرداران سپاه پاسداران و امرای ارتش و همقطاران پدرش بخواهد انتقام کشته شدن پدرش را از آمریکا بگیرند از «عمو حسن نصرالله» تقاضای چنین مقابلهای را کرده بود و البته غافل از اینکه نصرالله خودش جیرهخوار جمهوری اسلامی است که به آمریکا التماس کرد تا جلوی طرفدارانش در ایران و مزدورانش در منطقه، اجازه بدهد یک «سیلی» به وی بزند!
سیدعلی خامنهای مانند «سیدرسول» فیلم «گوزنها» حمله موشکی به پایگاههای آمریکا در عراق را «تنها یک سیلی» خواند و عنوان کرد که «انتقام بحث دیگری است»! همین کلمه «سیلی» از دهان «سیدعلی» به خوراک روزنامههای حکومتی برای تیتر اول تبدیل شد!
اکنون هواداران حکومت دلخوش به آماری هستند که منابع داخلی به دروغ از شمار سنگین تلفات آمریکاییها اعلام کردهاند آنهم در حالی که ترامپ در انتقام خون یک پیمانکار آمریکایی، «حاج قاسم» را همراه با چند تن دیگر از فرماندهان و نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی با فشار یک دکمه در حمله پهپادی از میان برداشت! به این ترتیب کشته شدن قاسم سلیمانی و چندین نظامی دیگر وابسته به جمهوری اسلامی برای آمریکا بسیار کمهزینهتر از آن بود که پیشبینی میشد.
زمزمههای احتمال مذاکره
سناتور جمهوریخواه لیندزی گراهام گفته تلافی به صرف تلافی در حال حاضر لازم نیست و در عوض آمریکا باید اهداف استراتژیک خود را در ارتباط با ایران دنبال کند.
او گفته «هدف آمریکا این است که رژیم ایران دیگر بزرگترین کشور حامی تروریسم نباشد. توسعه برنامه موشکی بالستیک را، که ثبات منطقه را به خطر میاندازد، متوقف کند. برای یک توافق هستهای مذاکره کند که به ایران انرژی هستهای میدهد اما راه رسیدن به بمب را میبندد.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز در سخنرانی اخیر خود گفت در پی بستن یک توافق جدید با جمهوری اسلامی است ولی همزمان از سه قدرت اروپایی که هنوز در برجام ماندهاند خواسته است که از این توافق خارج شوند و برای نشاندن جمهوری اسلامی پای یک توافق جدید همکاری کنند.
با این حال تنشها میان رژیم ایران و غربیها از یکسو و کشورهای عربی منطقه همچنان به قوت خود باقی است و جمهوری اسلامی «گام پنجم» نقض توافق اتمی را هم برداشته است با این تفاوت بزرگ که اکنون قاسم سلیمانی را هم دیگر ندارد.
از: کیهان لندن