دستکم هشت تن از کولبران پس از شلیک بدون اخطار نیروهای نظامی جمهوری اسلامی زخمی شده و به بیمارستان پاوه منتقل شدند.
به گفته منابع محلی، غروب روز یکشنبه نیروهای نظامی در حوالی مرز نوسود و بدون اخطار قبلی به سوی گروهی از کولبران شلیک کردند. در پی این شلیکها، شماری از کولبران بر اثر اصابت گلوله زخمی شدند.
تعداد زخمیها را برخی منابع ۸ تن و برخی دیگر ۹ تن اعلام کردند. زخمیها ابتدا به درمانگاه نوسود برده شدند و از آن جا به بیمارستان پاوه انتقال یافتند.
به گفته منابع محلی، احمد صحرایی، عظیم امینزاده، جبار محمدی، زاهد نوری، جلال نوری، شاهد اداک، رسول هوشی و طاها سلمانی، هشت تن از کولبرانی هستند که در غروب یکشنبه هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو از کشته شدن یک کولبر در این تیراندازی گزارش داد و اعلام کرد: «نیروهای مسلح ایران در مرزهای نوسود واقع در استان کرمانشاه بە سوی دستەای از کولبران آتش گشودە و یک کولبر کشتە شدە و دستکم ۸ کولبر نیز در اثر تیراندازی این نیروها زخمی شدەاند کە وضعیت عمومی یکی از آنها وخیم اعلام شدە است». برخی منابع نیز کشتهشدن کولبران در این تیراندازی را تایید نکردند اما تاکید کردند که وضعیت یکی از کولبرهای مجروح، وخیم است.
بنابر گزارش ههنگاو «ساعت ۸ غروب روز یکشنبە ۲۷ بهمن ۹۸، نیروهای مسلح ایران در ارتفاعات مرزی ”شوشمی“ واقع در بخش نوسود از توابع شهرستان پاوە بە سوی دستەای از کولبران آتش گشودند.»
سازمان حقوق بشری ههنگاو، شمار کولبرانی که هدف تیراندازی قرار گرفتند را ۹ تن عنوان کرد و خبر داد که یک کولبر دیگر اهل جوانرود به نام شادمان سیدی نیز در این تیراندازی زخمی شدە است.
نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی تاکنون دهها کولبر را که در مرزهای غربی ایران از طریق کولبری امرار معاش میکنند هدف تیراندازی قرار داده و کشتهاند.
تیراندازی نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به کولبران درحالی ادامه دارد که مقامهای دولت و نمایندگان مجلس در چهار سال گذشته بارها تایید کردهاند که دلیل گسترش پدیده کولبری بیکاری و مشکلات معیشتی مردم در استانهای کردستان و کرمانشاه و آذربایجان غربی است و وعده رسمیت شناختن کولبری را دادهاند.
در تازهترین مورد وقتی روز جمعه ۲۹ آذرماه ۱۳۹۸، پیکر بیجان فرهاد خسروی، کولبر ۱۴ ساله پس از سه روز جست و جو در ارتفاعات مرزی گردنه تته از توابع مریوان پیدا شد، موجی از همدلی عمومی با کولبران و خانوادههایشان شکل گرفت و مقامهای دولت و نمایندگان مجلس نیز باردیگر وعدههای چندساله خود به کولبران را تکرار کردند.
با این حال در دو ماه گذشته چند بار دیگر نیز نیروهای نظامی به سوی کولبران شلیک کردند، شمار دیگری از کولبران در برف و کولاک گرفتار شد و البته گزارشهایی از رو آوردن زنان به کولبری نیز منتشر شد.
روزنامه ایران، نزدیک به دولت، نیز در شماره دوشنبه ۲۸ بهمن ماه خود از رو آوردن کودکان به کولبری گزارش داد و نوشت: « خیلی از این بچهها برای تأمین هزینه تحصیلشان کولبری میکنند و خیلیهای دیگر هم درس را رها میکنند و کار میکنند چون سرپرست خانواده به حساب میآیند.»
از: ایران اینترنشنال